Válás után hogyan korlátozható törvényesen a
gyermekfelügyelet?
Figyelt kérdés
6 éve váltunk el és van egy 15 éves lányunk. Sajnos az exférjem rossz hatással van lányunkra minden szempontból. Már ott tartunk,hogy aláássa a szülői tekintélyem, mert olyan dolgokat enged meg(sőt, kifejezetten bíztatja) a gyereknek amit én tiltok. Ezekután persze én vagyok rossz karótnyelt boszorkány, apucit pedig isteníti. Például motorozni viszi,ami már önmagában is veszélyes, ráadásul versenypályán is voltak a hátam mögött. Ennyi még nem elég, mert motorozni is úgy tanítja, úgy,hogy egyedül engedi vezetni a több száz kilós motorját,ami 300al is tud menni. Iskolaidőben este 21kor még kint motoroznak, a gyereknek pedig reggel kelni kell a suliba. Tavaly panasz volt rá az iskolában, és azt is eltusolták előttem, mert lányunk csak az apjának szólt a szülői értekezletről. Már alig vesz komolyan és gyakran felesel, mindenre az a válasz,hogy "bezzeg apu megengedi".
Nem mentél soha 130-cal? Autópályán se? 15 éves KISlány? Ne már, nagyon túltolod. 😂
2022. ápr. 15. 06:42
12/43 anonim válasza:
Túltolja? Ti örülnétek ha a 16 éves gyereketek motoros jogsit szerezne? Én nem!
2022. ápr. 15. 07:19
13/43 anonim válasza:
"Tavaly panasz volt rá az iskolában, és azt is eltusolták előttem, mert lányunk csak az apjának szólt a szülői értekezletről. "
Mondjuk ha panasz van a gyerekre, azt még véletlenül se a szülői értekezleten szokták megbeszélni
2022. ápr. 15. 07:24
14/43 anonim válasza:
12. Ha szeretne akkor igen, miért ne? Plusz olyantól tanul addig is aki motorozik már egy ideje, nem valami 19 éves tapasztalatlan culával megy aki vagizik ész nélkül, hogy menőbbnek tűnjön.
2022. ápr. 15. 07:47
15/43 anonim válasza:
Merev vagy. De össze is lehet pakolni a kisasszonyt, hogy akkor lehet apukával élni, majd apa akkor megold mindent. És a lotyóit is lehet kerülgetni. 15 éves már nem kislány, akinek este 8-kor el kéne menni aludni.
2022. ápr. 15. 09:49
16/43 anonim válasza:
Elképesztő hogy vannak akik 6 év után se bírják túltenni magukat a házasságuk kudarcán.
Szerintem keress magadnak egy pasit aki el tud viselni, ne savanyodj be még jobban.
A lányodat meg hagyd élni és ne tiltsd az apjától. Szuper, hogy foglalkozik vele, sokan örömükben a sejhajukat a földhöz vernék ha az ex egyáltalán érdeklődne a gyerek után.
2022. ápr. 15. 11:18
17/43 anonim válasza:
Hát, ha a lányodnak még nincs A kategóriás jogsija, de engedi vezetni a saját motorját, az bűncselekmény, ugyanúgy, mintha autó lenne. Nincs más dolgod, mint bizonyítékot szerezni, majd felnyomni a rendőrségen járművezetés tiltott átengedése miatt meg kiskorú veszélyeztetése címén. Amint elkezdődik a büntetőeljárás, mehetsz is a bíróságra, hogy vonják meg a felügyeleti jogát.
2022. ápr. 15. 13:38
18/43 A kérdező kommentje:
#17 valami hasonlóra gondoltam én is, csak attól tartok hogyha ezt meglepném akkor végképp én lennék a rossz szülő. Esetleg lehet ezt névtelenül is?
2022. ápr. 15. 15:41
19/43 anonim válasza:
17!
Nos, nem fogják megvonni ezért a szülői felügyeleti jogot, ellenben két dolgot elér vele: az exferj és a gyerek is tiszta szívből meggyűlöli. Nagy eséllyel olyannyira, hogy kérelmezni fogják a gyermekelhelyezes megváltoztatását, amit meg is kapnak, hiszen a lány 15 évesen már dönthet róla, melyik szülővel akar élni,
2022. ápr. 15. 15:48
20/43 anonim válasza:
Egyébiránt az én gyerekem kicsiként, tehát pár évesen se aludt el soha éjfél előtt, akkor sem, amikor iskolába járt. Van, akinek kevesebb az alvasigenye. Egy 15 évesnek nem kell 21kor aludni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!