Elköltöznétek saját lakásba vagy házba, ha sose vezettetek úgy igazán háztartást?
9 megmondta a tutit
Amúgy,ha van pénz akkor rendelni is lehet, ha annyira nem megy.
De nem egy atomfizika az biztos.
Vannak ètelek, amihez az sem kell, hogy ügyes lègy, vagy legyen ízlésed…
Gyors rizs, saláta, zöldség párolás…
Husikra fűszerkeverék ( rajta van, hogy sertés/ szárnyas)
Berakod a sütőbe lefedve 1h majd fólia le 15 p és vármi kész van..
Tésztafőzés ha megy
Darálthús lepirît, zacskós szósz ràönt..
( bár szerintem nem bonyolultabb saját alapanyagból sem egy bolognai stb.. de az biztos, hogy a fèlkészen nem kell túlagyalni.
A rizsát nem olvastam el.. de nyilvàn mindenki úgy költözik, hogy nem vezetett egyedül háztartást, enm főzött napi szinten magàra…
Előbb utóbb el kell kezeni az önellátást..
Az ingatlan árak nem fognak csökkenni. Emelkedik az ingatlanok ára, az építőanyag ára és a munkadíj. Szóval erre ne számítsatok. A csok és társai is pont annyival drágították az ingatlanokat, hogy aki nem vett előtte ingatlant az megszívta... Saját példa: 2010-ben vett ingatlan 35 Millió Ft volt. Még 15 a bebútorozás, gépiesítés stb. Szóval 50 Millió volt összességében. 1 éve 78 millióért adta el anyum úgy, hogy 12 nap alatt megvették mindenestül. Jelenleg pedig az amelletti lakást 84 - ért árulják, pedig 1 szobával kevesebb van benne. Érdemes ezen elgondolkodni, mert látható, hogy mennyit drágulnak az ingatlanok. Szó szerint napról napra mennek fel az árak. Ha pedig felújítani kell, akkor az ember megszívta. Az építőanyag ára sok helyen naponta változik.
Vidéken egy kis faluban tudnátok venni ingatlant. Azon gondolkodjatok maximum, hogy az mennyire éri meg. Budapesten és Pest megyében megfizethetetlen árak vannak.
Azért az alap kajákat elkészíteni nem egy nagy ördöngösség, ez nálam tuti, nem lenne visszatartó erő.
Arra, hogy mostanában lejjebb menjenek az ingatlan árak abszolút nem éri meg várni. Emelkedés lesz csak, és valóban az anyagárak már napi árak.
Saját példán keresztül tudom szemléltetni én is a drágulást. 2020-ban kötöttünk előszerződést, amiben fixáltuk az árat. A lakó csak 1 év múlva tudott kiköltözni, ekkor került megkötésre a végleges szerződés (2021). Ekkor megjegyezte az eladó, hogy okosak voltunk, hogy fixáltuk az árat, mert különben 10 milliót még rádobott volna.
Fejben eldöntöd, hogy meg fogsz tanulni főzni és kész.
Kezd az egyszerűbbekkel, az ad majd némi önbizalmat. (Tészta főzés, krumpli, tojás főzés majd rántotta, utána rántotthús, paníros dolgok, utána sütőben sütés)
Vannak receptek, youtube videok, műsorok.
Állj oda és próbáld meg. Ha olyat csinálsz aminek ismered az ízét, könnyen megízesíted majd (mindig csak keveset)
Menni fog
Mosás, takarítás, vasalás ezek is gyakorlás kérdése
De ha észreveszed a munkát (rendetlenséget) már fél siker
Mindenképpen elköltöznék, fojtogatna a kimondatlan alárendeltség, kiszolgáltatottság, az, hogy hálásnak kell lennem (jogosan!) valakinek, aki ezért cserébe felnőtt létemre elvárásokat állíthat felém. Ez legfeljebb tiniként megy el, de ti már önálló család vagytok!
Senki sem úgy pottyant ki az anyjából, hogy babfőzeléket habart. Kezdd az alapokkal, aztán építkezz, és ne legyél túl szigorú magadhoz! Egy-két leégetett lábas a folyamat része. :') A lényeg, hogy meglásd a feladatokat és legyen is igényed, indíttatásod arra, hogy elvégezd őket. Ez a háziasszonnyá válás esszenciája, a többi csak egy tanulási folyamat, amibe beleférnek a bakik.
Mindenki úgy szokott először elköltözni otthonról, hogy előtte otthon lakott. -_- Valahol el kell kezdeni.
Főzni nagyon alap dolgokat tudtam, amikor odaköltöztem a férjemhez. Csak hétvégeken főztem max, igazán akkor jöttem bele, amikor idehaza voltam a gyerekekkel.
Szóval totálisan nem probléma, vágjatok bele.
Tehát anyós elől-hátul kiszolgálja őket - de milyen dolog már, hogy beleszól bizonyos dolgokba...???
Nem vagyok anyóspárti, de ha valaki gyerekmódra él felnőtten is, az ne csodálkozzon, ha gyerekként kezelik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!