Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elköltöznétek saját lakásba...

Elköltöznétek saját lakásba vagy házba, ha sose vezettetek úgy igazán háztartást?

Figyelt kérdés
Jelenleg anyósoméknál lakunk. A férjemmel van egy kislányunk, aki nyáron 2 éves lesz. Én 2 éve költöztem hozzájuk már terhesen. Anyósomék mindig is azt akarták hogy fennt a tetőteret alakítsuk ki külön bejáratúra, mert a lakás ház árak mostanában horror magasan vannak. A helyzet viszont az hogy én mikor még nem voltunk házasok akkor se szerettem nagyon idejönni heti egyszer, mivel anyósom már akkor is beszólógatott néha. Aztán a terhesség alatt kénytelen voltam belátni nincs más megoldás így ideköltöztem. Megbékéltem a helyzettel úgy éreztem jo lesz itt egy darabig aztán majd kb 1 év múlva úgyis elmegyünk. Megszoktam a falut nincs semmi bajom a környékkel emberekkel csak anyósomekkal való kapcsolatom durvult egy kicsit. Terhesen még nagyon gondoskodóak voltak velem jól bántak velem. Aztán amióta megszületett a kislányunk egyre többször szólogatott be. Tény hogy sok segítséget kaptam kapok a kislány körül de nagyon szereti megmondani mit hogyan kellene vele csinálnom. Az utóbbi fél 1 évben lassan napi szintűek a megjegyzései. Férjemet is egyre jobban kezdte zavarni hogy a kislányunk állandóan hozzá ragaszkodik ha meglátja és sose tudjuk felhozni vagy kivinni sétálni úgy hogy ne hisztizzen sirjon utána. Tegnap a lakhatásrol beszélgettek mert mostanában elég gyakori téma. Férjem megmondta neki nem azért tanult és szerzett 2 diplomát hogy a tetőtérben élje le az életét. Ezen nagyon megsértődött mert hogy házat nem fogunk tudni venni mivel 40 milliók a lakás meg 30. Férjem mindig nézi hogyan változnak az ingatlan árak és bízik benne lejjebb fog menni kicsit jövőre h lépni tudjunk. Azt mondta anyós neki hogy biztos csak kihasználja őket, mert megvárja míg a kislány nagyobb lesz megszedi magát és lép. Örülök hogy végre kiállt magáért értünk és legalább kezdünk egyetérteni valamiben hogy itt hosszú távon nem lesz jó nekünk. Viszont a főzéssel kicsit gondjaim vannak mindent mást meg tudok csinálni. Az lenne a kérdésem mennyire lenne nehéz megtanulni ezt gyerek mellett? Így elmennétek hogy igazából sose laktatok szülőktől külön? Jövőre oviba kell íratnom a kislányt ezért is sürget minket az idő hogy hogy fog alakulni minden. A fundamentát januárban fogják kiutalni és fél év van hogy beforgassuk vásárlásra. Megoldható ovi előtt még a költözés?
2022. ápr. 13. 14:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%

9 megmondta a tutit

Amúgy,ha van pénz akkor rendelni is lehet, ha annyira nem megy.

De nem egy atomfizika az biztos.

Vannak ètelek, amihez az sem kell, hogy ügyes lègy, vagy legyen ízlésed…

Gyors rizs, saláta, zöldség párolás…

Husikra fűszerkeverék ( rajta van, hogy sertés/ szárnyas)

Berakod a sütőbe lefedve 1h majd fólia le 15 p és vármi kész van..

Tésztafőzés ha megy

Darálthús lepirît, zacskós szósz ràönt..

( bár szerintem nem bonyolultabb saját alapanyagból sem egy bolognai stb.. de az biztos, hogy a fèlkészen nem kell túlagyalni.

A rizsát nem olvastam el.. de nyilvàn mindenki úgy költözik, hogy nem vezetett egyedül háztartást, enm főzött napi szinten magàra…

Előbb utóbb el kell kezeni az önellátást..

2022. ápr. 13. 15:05
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlan árak nem fognak csökkenni. Emelkedik az ingatlanok ára, az építőanyag ára és a munkadíj. Szóval erre ne számítsatok. A csok és társai is pont annyival drágították az ingatlanokat, hogy aki nem vett előtte ingatlant az megszívta... Saját példa: 2010-ben vett ingatlan 35 Millió Ft volt. Még 15 a bebútorozás, gépiesítés stb. Szóval 50 Millió volt összességében. 1 éve 78 millióért adta el anyum úgy, hogy 12 nap alatt megvették mindenestül. Jelenleg pedig az amelletti lakást 84 - ért árulják, pedig 1 szobával kevesebb van benne. Érdemes ezen elgondolkodni, mert látható, hogy mennyit drágulnak az ingatlanok. Szó szerint napról napra mennek fel az árak. Ha pedig felújítani kell, akkor az ember megszívta. Az építőanyag ára sok helyen naponta változik.

Vidéken egy kis faluban tudnátok venni ingatlant. Azon gondolkodjatok maximum, hogy az mennyire éri meg. Budapesten és Pest megyében megfizethetetlen árak vannak.

2022. ápr. 13. 15:25
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért az alap kajákat elkészíteni nem egy nagy ördöngösség, ez nálam tuti, nem lenne visszatartó erő.

Arra, hogy mostanában lejjebb menjenek az ingatlan árak abszolút nem éri meg várni. Emelkedés lesz csak, és valóban az anyagárak már napi árak.

Saját példán keresztül tudom szemléltetni én is a drágulást. 2020-ban kötöttünk előszerződést, amiben fixáltuk az árat. A lakó csak 1 év múlva tudott kiköltözni, ekkor került megkötésre a végleges szerződés (2021). Ekkor megjegyezte az eladó, hogy okosak voltunk, hogy fixáltuk az árat, mert különben 10 milliót még rádobott volna.

2022. ápr. 13. 15:56
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
11es miből lenne pénz? a kérdező nem dolgozik
2022. ápr. 13. 16:06
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Fejben eldöntöd, hogy meg fogsz tanulni főzni és kész.

Kezd az egyszerűbbekkel, az ad majd némi önbizalmat. (Tészta főzés, krumpli, tojás főzés majd rántotta, utána rántotthús, paníros dolgok, utána sütőben sütés)

Vannak receptek, youtube videok, műsorok.

Állj oda és próbáld meg. Ha olyat csinálsz aminek ismered az ízét, könnyen megízesíted majd (mindig csak keveset)

Menni fog

Mosás, takarítás, vasalás ezek is gyakorlás kérdése

De ha észreveszed a munkát (rendetlenséget) már fél siker

2022. ápr. 13. 16:14
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Miért, mikor akarsz elkezdeni önállósodni? Ha nem vagy rákényszerülve, akkor sosem fogsz nekiállni megtanulni főzni. Minél előbb a saját lábadra állsz, annál jobb.
2022. ápr. 13. 16:29
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
A főzés miatti agodalmad helyett inkább keress munkát, add a gyereket bölcsibe, aztán kezdj el dolgozni, mert az a 40 milliós ház jövőre 45 millió lesz. Bár gondolom valami gyerekek utáni támogatásra pályáztok, felvesztek többtíz milliót úgy, hogy még nem is éltetek igazán együtt. Miért akarsz 3 évig otthon ülni a gyerekkel, mikor nincs a normális lakhatásotok sem megoldva?
2022. ápr. 13. 16:33
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen elköltöznék, fojtogatna a kimondatlan alárendeltség, kiszolgáltatottság, az, hogy hálásnak kell lennem (jogosan!) valakinek, aki ezért cserébe felnőtt létemre elvárásokat állíthat felém. Ez legfeljebb tiniként megy el, de ti már önálló család vagytok!

Senki sem úgy pottyant ki az anyjából, hogy babfőzeléket habart. Kezdd az alapokkal, aztán építkezz, és ne legyél túl szigorú magadhoz! Egy-két leégetett lábas a folyamat része. :') A lényeg, hogy meglásd a feladatokat és legyen is igényed, indíttatásod arra, hogy elvégezd őket. Ez a háziasszonnyá válás esszenciája, a többi csak egy tanulási folyamat, amibe beleférnek a bakik.

2022. ápr. 13. 17:25
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki úgy szokott először elköltözni otthonról, hogy előtte otthon lakott. -_- Valahol el kell kezdeni.

Főzni nagyon alap dolgokat tudtam, amikor odaköltöztem a férjemhez. Csak hétvégeken főztem max, igazán akkor jöttem bele, amikor idehaza voltam a gyerekekkel.

Szóval totálisan nem probléma, vágjatok bele.

2022. ápr. 13. 18:15
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Tehát anyós elől-hátul kiszolgálja őket - de milyen dolog már, hogy beleszól bizonyos dolgokba...???

Nem vagyok anyóspárti, de ha valaki gyerekmódra él felnőtten is, az ne csodálkozzon, ha gyerekként kezelik.

2022. ápr. 13. 19:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!