Gonosz vagyok amiatt, ha nem szeretnék 2. gyereket?
Az első gyerekünk nemsokára 5 éves lesz és sokszor még most is idegpróbáló a nevelés. Az elmúlt éveket nagyon megéreztem (lemondás, alkalmazkodás, kialvatlanság, betegségek, izgulás stressz amiatt, hogy a gyerek beteg volt, a hisztik stb.).
Sajnos kevés embernek merem ezt így őszintén kimondani. A szüleim persze "kell testvér" dumával jönnek, amitől a falra mászok. Más ismerősök is gyakran kérdezik ezt.
A feleségem is néha feldobja a témát,de az utóbbi években egymástól is eltávolodtunk kissé.
Más is volt már, aki hasonló okok miatt nem vállalt 2. gyereket? Van aki azzal jön, hogy "a 2. gyerek az könnyebb. Észre sem veszed úgy felnő stb." Hát nekem azért kétségeim vannak. Igaz csak 5 évet, de lelkileg vagy 10-15t öregedtem. Korilag még bőven beleférne a 2. gyerek nálunk. Mégis úgy érzem nem lenne energiám, türelmem újból kezdeni az egészet. :(
F
Nekünk 8 év után született a második gyerekünk.
Sokáig váltig állítottuk, nekünk nem lesz második
Aztán de, elkezdtünk vagyni rá.
Hány éves vagy egyébként?
Nem vagy gonosz.
Ettől függetlenül azt gondolom, sz*r egy gyereknek, ha nincs tesrvére. Egyedül nő fel, nincs kivel játszania otthon, megosztani a kis gyermeteg élményeit, felnőve senkije a szülőkön kívül.
Mondom ezt úgy, hogy tudom, nincs mindenki joban a testvérével, én se láttam évek óta őket, de ez szerintem a diszfunkcionális családoknál jellemző.
Nekem két fiam van, 2 év különbséggel, egy csoda nekem az a kötődés és kapcsolat, ami köztük van. A legjpobb dolognak tényleg azt tartom, hogy vannak egymásnak. Nyilván a te gyerekeid már kvázi funkcionális egykeként nőnének fel, bár akor sem mindegy.
De ez az én véleményem, hogy igen, egy gyereknek kell a testvér, ettől még nem tartok senkit gonosznak, aki nem vállal. Talán azt gondolom, több áldozatot is hozhatna a gyerekéért, közben meg na, nyilván van, akinel egy gyerek se való, jobb na az ember beimseri a határait.
Ki az a hülye,aki szerint több gyerekkel könnyebb? Ez hatványozódik minden plusz gyerekkel.
Annyi gyereket vállaljatok, amennyit szeretve, elfogadva, türelemmel tudtok nevelni.
Meglepo, hogy ferfikent ez a velemenyed. A ferfiak tobbsegenek mindegy, ok megcsinaljak a gyereket, aztan a munka oroszlanreszet a no viszi. Udito, hogy annyira foglalkozol a gyerekeddel, hogy el tudsz faradni.
Nalunk az a helyzet, hogy a ferjemnek van az elozo kapcsolatabol egy fia, nyaron lesz 10 eves, a kozos lanyunk meg 5 honapos. Kaptuk mar meg mi is, hogy kell a testver, mire mondom, dehat van testvere. Nem erdekel, anyagilag ezt a ket gyereket birjuk, mentalisan is, a terhessegem es a szulesem sem jol alakult, raadasul beteg is vagyok, szoval minden az ujabb gyerek ellen szol. Te is nyugodtan leallithatod az eroszakos tukmalokat, legyenek azok a szuleid vagy akarki mas.
Egyebkent ha eltavolodtatok egymastol a felesegeddel, egy ujabb gyerek nem fog titeket kozelebb hozni, sot, inkabb tovabb melyiti a koztetek levo szakadekot.
magyarån szolva neked fėrfiként nem is kellene igazábol gyerek .
pedig gondolom a feleséged van volt vele többet még is ő jobban bírja .
de ezt nem itt kėnne megbeszélni hanem feleségedel.
A legtöbb testvér, akit ismerek nincs valami szoros viszonyban egymással.
Én alapból egy gyereket akartam, családom és barátaim nem nyaggatnak ilyesmivel. Más meg nem érdekel.
Nekem is mondták már milyen önző vagyok.
Nekem egy gyerekhez van türelmem, anyagilag őt mindenben tudom tamogatni és nem kezdeném újra ezt a baba kort sem (lányom már 10).
Abszolút nem vagy gonosz!
Én pl örülök, hogy nem volt testvérem, nem hiányzott egy percig sem. Zavart volna, ha lett volna, amúgy se voltunk olyan helyzetben.
A szüleim sincsenek jóban a testvérükkel, ritkán beszélnek, nagyon nem számíthatott egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!