Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik a gyerekvállalás főbb...

Mik a gyerekvállalás főbb hátrányai és előnyei?

Figyelt kérdés
2022. márc. 31. 18:08
A kérdező szavazást indított:
több a hátrány
több az előny
47 szavazat
1 2
 1/13 anonim válasza:
18%
Előny: Boldogság hormonok a születésekor és amikor valamit megtanul, cukiskodik stb. Itt nem írtam le az éjjelte fellépő gyereksírást.
2022. márc. 31. 18:10
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
A mai társadalom nem igazán baba-mama kompatibilis, így több a hátránya, mint szükséges volna.
2022. márc. 31. 18:24
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Hátrány:

-sok pénzbe kerül

-megronthatja a kapcsolatot

-nem lehet visszacsinálni

-több korszakból áll, ami más és más bánásmódot igényel, sokan pedig csak egyre specializálódnak úgymond

-ha jól csinálod, időigényes

-kb 18-25 évet elvesz az életedből, néha 30-nál többet vagy az egész életedet is kitölti a gyerek

-mindenki bele akar szólni: hányat, hogyan, mikor vállalj, ha megvan, abba, hogyan neveld, mivel etesd, mit csinálj vele, hova menjen iskolába...stb

-nem mindenkiből lesz jó szülő és sokan traumatizálják ezzel a gyereküket

-rengetegszer csak a nő feladata, mert a pasi vagy elhagyja vagy jelen van, de nem akarja belőle kivenni a részét

-egyes állásinterjúkon rossz pont, ha van gyereked, főleg, ha kicsi, mert így várhatóan sokat leszel szabadságon, ha ő beteg

-megviseli a testet a szülés, szoptatás

-az első években a gyerekek nagyon hangosak, kamaszként olykor kezelhetetlenek

-van, akit elhagynak a barátai amiatt, hogy gyereke születik

-üresfészek

-meny és vej problémák, ha kiállhatatlan anyós/após vagy, esetleg akkor is, ha a gyermeked egyszerűen elviselhetetlen párt választott magának

Előnyök:

-örömet okoz, ha vágysz rá és sikerül

-családod lesz, akinek te állsz az élén

-taníthatsz neki dolgokat

-míg ki nem repülnek, nem leszel annyira magányos

- jó érzés hallani tőlük, hogy szeretnek, jól főzöl és szép vagy

-fiatalon tartanak: játszol velük, miattuk ismered az újdonságokat sorozatok, játékok, ruhák terén

-lesz egy kis ember, aki saját magadra emlékeztet, de valahogy mégis más és érdekes őt megismerni

-a sikerei büszkeséggel töltenek el téged is, még egy dolog, aminek örülhetsz

-halálod után szinte egyértelmű lesz, ki örököljön utánad, nem kell rajta annyit gondolkodnod

- lehet, hogy később nagyszülővé válsz, így néhány napod nem ugyanabban a nyugodt, de uncsi nyugdíjas kerékvágásban fog zajlani, mint a többi

- sokat tanulhatsz magadról a folyamat során és fejlődhetsz, fokozatosan jobb szülővé válhatsz. Ha a szüleid valamit rosszul csináltak, megszakíthatod a ciklust, próbálkozhatsz másképp és megnézheted, ez az út, hova vezet

2022. márc. 31. 18:25
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Előny: van gyereked. Hatrany: van gyereked.
2022. márc. 31. 18:34
 5/13 anonim ***** válasza:
29%

Előny :olyan nincs

Hátrány : minden egyéb más..

2022. márc. 31. 20:05
 6/13 anonim ***** válasza:
33%
Egyedül az anyagiakat tudnám hátrányként említeni. Minden más fantasztikus.
2022. márc. 31. 22:02
 7/13 anonim ***** válasza:
84%

Hátrányként leginkább azt tudnám megemlíteni, hogy ezentúl mindig és mindennel kapcsolatban, az élet minden területén alkalmazkodnod kell a gyerek(ek)hez. Tehát nincs többé az, hogy önállóan, csak magadra hagyatkozva döntesz vagy szervezel meg bármit.

Előnye rengeteg, a szeretet, a család, de ezt nem tudom rendesen leírni, megmagyarázni, aki szeretett volna gyereket az tudja.

Illetve közelítsük meg másik oldalról: akiknek nincs gyerekük, de szeretnének, azokat én nagyon sajnálom, és egy percig nem lennék a helyükben, akkor sem, ha nyilván vannak úgynevezett "hátrányai" is a gyerekvállalásnak. Szóval összességében én nagyon örülök, hogy család lettünk, és lettek gyerekeim. Azon válaszolókat nem értem, akinek van gyereke és arra szavazott, hogy több a hátrány - ennyi ember megbánta vajon h szült??

2022. ápr. 3. 14:34
 8/13 anonim ***** válasza:
23%
Nincs előnye, mert semmi öröm nincs benne. Hátránya annál több.
2022. ápr. 4. 06:20
 9/13 anonim ***** válasza:
80%

Előny: maga a gyermek. A szeretet amit érzel iránta és amit kapsz tőle.

Hátrány: Terhesség, szoptatás alatt nem lehet gyógyszert bevenni ha valami bajod van, pl torokgyulladás, stb. Nem lehet inni egy korty alkoholt sem. Dohányozni sem érdemes. A bőröd tönkre mehet, az én hasam tele van lila csíkokkal. Szülés után a pocakon a bőr nem vagy csak nagyon nehezen húzódik vissza (kinek hogy), azaz sok esetben 2 részes bikinit el lehet felejteni. Ha hüvelyi úton szülsz, az alfelednek annyi egy időre. Ha elrontják a gátmetszést évekig is fájhat szexnél. (Én így jártam)

Ezen kívül a gyermeké az összes szabadidőd, ha csak nincs szupernagyitok aki pesztrálja. Kb 1-2 évig alig alszol, mert a gyerek 3x kel éjszaka. (Ez is gyerekfüggő! Vannak jobb és rosszabb esetek) Ha hasfájós a gyerek az pokoli. Fogzás megint csak pokoli tud lenni. Folyton foglalkozni kell vele, még a wc-re is utánad megy. Hulla vagy, bányarém és semmire nincs időd.

Később: tanulás a gyerekkel. Aggódhatsz ha pasizik, csajozik, bulizik, autót-motort vezet.

Kicsiként, ha parádézik a boltban, gyerekorvosnál, oltásnál, oviba, iskolába, postán (minden hol is!) akkor majd ég a pofád mert mindenki titeket bámul. Kb ilyenek lesznek. Valaki tagadja, de az hazudik!!!🤣🤣🤣

Ennek ellenére csodálatos maga a gyermek! Nem az anyaság!!!!

2022. ápr. 4. 17:32
 10/13 anonim ***** válasza:
25%
Hogyan tedd tönkre az életed?SZÜLJ GYEREKET!
2022. ápr. 4. 23:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!