Mik a gyerekvállalás főbb hátrányai és előnyei?
Hátrány:
-sok pénzbe kerül
-megronthatja a kapcsolatot
-nem lehet visszacsinálni
-több korszakból áll, ami más és más bánásmódot igényel, sokan pedig csak egyre specializálódnak úgymond
-ha jól csinálod, időigényes
-kb 18-25 évet elvesz az életedből, néha 30-nál többet vagy az egész életedet is kitölti a gyerek
-mindenki bele akar szólni: hányat, hogyan, mikor vállalj, ha megvan, abba, hogyan neveld, mivel etesd, mit csinálj vele, hova menjen iskolába...stb
-nem mindenkiből lesz jó szülő és sokan traumatizálják ezzel a gyereküket
-rengetegszer csak a nő feladata, mert a pasi vagy elhagyja vagy jelen van, de nem akarja belőle kivenni a részét
-egyes állásinterjúkon rossz pont, ha van gyereked, főleg, ha kicsi, mert így várhatóan sokat leszel szabadságon, ha ő beteg
-megviseli a testet a szülés, szoptatás
-az első években a gyerekek nagyon hangosak, kamaszként olykor kezelhetetlenek
-van, akit elhagynak a barátai amiatt, hogy gyereke születik
-üresfészek
-meny és vej problémák, ha kiállhatatlan anyós/após vagy, esetleg akkor is, ha a gyermeked egyszerűen elviselhetetlen párt választott magának
Előnyök:
-örömet okoz, ha vágysz rá és sikerül
-családod lesz, akinek te állsz az élén
-taníthatsz neki dolgokat
-míg ki nem repülnek, nem leszel annyira magányos
- jó érzés hallani tőlük, hogy szeretnek, jól főzöl és szép vagy
-fiatalon tartanak: játszol velük, miattuk ismered az újdonságokat sorozatok, játékok, ruhák terén
-lesz egy kis ember, aki saját magadra emlékeztet, de valahogy mégis más és érdekes őt megismerni
-a sikerei büszkeséggel töltenek el téged is, még egy dolog, aminek örülhetsz
-halálod után szinte egyértelmű lesz, ki örököljön utánad, nem kell rajta annyit gondolkodnod
- lehet, hogy később nagyszülővé válsz, így néhány napod nem ugyanabban a nyugodt, de uncsi nyugdíjas kerékvágásban fog zajlani, mint a többi
- sokat tanulhatsz magadról a folyamat során és fejlődhetsz, fokozatosan jobb szülővé válhatsz. Ha a szüleid valamit rosszul csináltak, megszakíthatod a ciklust, próbálkozhatsz másképp és megnézheted, ez az út, hova vezet
Előny :olyan nincs
Hátrány : minden egyéb más..
Hátrányként leginkább azt tudnám megemlíteni, hogy ezentúl mindig és mindennel kapcsolatban, az élet minden területén alkalmazkodnod kell a gyerek(ek)hez. Tehát nincs többé az, hogy önállóan, csak magadra hagyatkozva döntesz vagy szervezel meg bármit.
Előnye rengeteg, a szeretet, a család, de ezt nem tudom rendesen leírni, megmagyarázni, aki szeretett volna gyereket az tudja.
Illetve közelítsük meg másik oldalról: akiknek nincs gyerekük, de szeretnének, azokat én nagyon sajnálom, és egy percig nem lennék a helyükben, akkor sem, ha nyilván vannak úgynevezett "hátrányai" is a gyerekvállalásnak. Szóval összességében én nagyon örülök, hogy család lettünk, és lettek gyerekeim. Azon válaszolókat nem értem, akinek van gyereke és arra szavazott, hogy több a hátrány - ennyi ember megbánta vajon h szült??
Előny: maga a gyermek. A szeretet amit érzel iránta és amit kapsz tőle.
Hátrány: Terhesség, szoptatás alatt nem lehet gyógyszert bevenni ha valami bajod van, pl torokgyulladás, stb. Nem lehet inni egy korty alkoholt sem. Dohányozni sem érdemes. A bőröd tönkre mehet, az én hasam tele van lila csíkokkal. Szülés után a pocakon a bőr nem vagy csak nagyon nehezen húzódik vissza (kinek hogy), azaz sok esetben 2 részes bikinit el lehet felejteni. Ha hüvelyi úton szülsz, az alfelednek annyi egy időre. Ha elrontják a gátmetszést évekig is fájhat szexnél. (Én így jártam)
Ezen kívül a gyermeké az összes szabadidőd, ha csak nincs szupernagyitok aki pesztrálja. Kb 1-2 évig alig alszol, mert a gyerek 3x kel éjszaka. (Ez is gyerekfüggő! Vannak jobb és rosszabb esetek) Ha hasfájós a gyerek az pokoli. Fogzás megint csak pokoli tud lenni. Folyton foglalkozni kell vele, még a wc-re is utánad megy. Hulla vagy, bányarém és semmire nincs időd.
Később: tanulás a gyerekkel. Aggódhatsz ha pasizik, csajozik, bulizik, autót-motort vezet.
Kicsiként, ha parádézik a boltban, gyerekorvosnál, oltásnál, oviba, iskolába, postán (minden hol is!) akkor majd ég a pofád mert mindenki titeket bámul. Kb ilyenek lesznek. Valaki tagadja, de az hazudik!!!🤣🤣🤣
Ennek ellenére csodálatos maga a gyermek! Nem az anyaság!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!