Tudnál gondoskodni teljesen egyedül, minden fajta segítség nélkül újszülött hármas ikrekről 6 teljes hétig?
10! Az jó, de gondolom nem te szülted őket 🙄
Noss : 3as ikrek.. Nekem a szulesem császáros volt, vissza gondolva hogy fingani se mertem úgy fájt a seb..meg a kanalat is nehéznek éreztem tartani nemhogy a gyereket es főleg 3-at.3 gyerek? Hogy? Rettenetes nagy erő kell amúgy is 3hoz.
Ha nincs mas lehetőség, de tényleg semmi se szomszéd, se barát, se fizetett segítség akkor valahogy megoldanam, de biztos lenne mikor orditanek a fájdalomtól,es hamar kimerulnek.
Mas országokban 3 ill 4 ikreknel felajanljak a segítséget aki egy csecsemős nővér, es segít mindenbe reggeltől estig
Na ezt otthon is bevezethetnek ha nincs ilyen "szolgáltatás".
Amúgy miért kérdezed kérdező?
10
Csak akkor nem kell neked mosni rájuk tergetni-hajtogatni..és a saját étkezésed és a mosogatás stb is megoltott, nem neked kell beszerezni.
6. Vagyok…
Közben elkezdgem gondolatban logisztikázni…
Meg tudnám csinálni.
Egyedül amivel nagyon nem számoltam, hogy 3 gyerek esetén biztosan császàr.amivel hal Isten nincs tapsztalatom ( fájdalom stb)., de arról sem volt szó, hogy a saját gyerekünkről kell gondoskodni, de eleve erre asszociáltam.
Amúgy nálunk a védőnő irtó jófej, kevesebétt is kijön naponta, ha van igény rá. ( mondjuk kiskorú vagy nagyon fiatal vagy egyedülálló anyukához simán megy! Ha szeretné az anyuka. Volt akinél ő fürdetett 2 hétig)
Tulajdonképpen a bevásárlás része lenne rázós..
De azt is meg tudnám oldani még falun is van házhozszállítás.. mind ebéd és mind egy kisboltból.
Túlélés..🙈
De
Most tervezzük a 3. Gyereket..
Rettegek, hogy 4 lesz belőle hirtelen, szóval a meg tudnám és meg akarnám ( segítséggel akár ) oldani az nem ugyanaz.
De csak nem eszi a fene, a 2. Ikernek indult ( szívoulzáláskor már csak 1 volt)
Hármas ikreink vannak. Vannak időszakok, amikor bírtam volna 6 hétig egyedül, ha muszáj és vannak időszakok, amikor ketten is alig éltük túl velük. Az első 6 hétben totál egyedül nem bírtam volna, annyira lassan ment a szoptatás, én se voltam túl jól. De voltak hetek, amikor a férjem munka miatt szinte semmit nem tudott segíteni; nagyszülők, rokonok pedig nem jöttek a vírus, karantén miatt. Megoldottuk azt is. Nem azok a legszebb emlékű heteink, de nem is volt tragédia.
Összességében én egyébként azt hittem, hogy nehezebb lesz az élet hármas ikrekkel. Nem könnyű, nem ezt mondom, de nem is olyan szörnyű mint egyesek gondolják. Nem vagyok egy minta háziasszony, nem csillog-villog a lakás, de nem is őrültem bele.
Van egy hármas ikres kedves ismerősöm, náluk nagytestvér mellett születtek a picik, egyikük sajnos beteg lett, évek óta rengeteg terápiára járnak vele. Ott anyuka simán el látja bármikor egyedül a 4 gyereket, van hogy mindet viszi magával terápiára, ha nincs aki vigyázzon a többiekre és mindezt mosolyogva, olyan energiával, hogy csak lesek, alapítványt koordinálnak a kislánynak, ország másik felébe járnak hetes rehabilitációra. Nálam is jobban bírja, pedig én se vagyok egy panaszkodós alkat. Persze biztos gyerekfüggő is a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!