Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minden támadás nélkül kérdem:...

Minden támadás nélkül kérdem: mi motivál ma egy fiatalt, hogy gyereket vállaljon? Mi az oka annak, hogy gyereket szeretnétek ( akiknek még nincs)? Kifejtem

Figyelt kérdés

Mármint tényleg nem értem , most vagyok végzős egyetemista, imádom a párom, jó eséllyel együtt éljük le az életünket. Viszont nem tudok elképzelni érvet a gyerek mellett.

Örökség nélkül esélyünk nem lesz saját otthonra, csak 50 éves korunkig tartó hitellel, a saját anyám halálára várni meg elég morbid.

De még ha ezt félre is teszem:

Évek óta abból áll az életem, hogy tanulok, dolgozok.

Istentelen fáradt tudok lenni, és örülök ha van egy kis időm magamra, pihenésre, kettőnkre.

Belegondoltam a minap, hogy hogy élném meg ha még egy( vagy több) gyerekről is gondoskodnom kellene. Hogy a munka+ háztartás mellett még éjszaka fel kellene kelnem, reggel korán, a figyelmemet a gyereknek szentelni, oviba vinni, hozni, az ovis feladatokra figyelni, később ugyanez az iskolával, esetleg fejlesztésre hordani,stb stb.

És elszörnyedtem, hogy úr isten, mikor pihen, mikor szórakozik egy szülő....

És nem jutottak eszembe pro érvek. Nyilván az ember szereti a gyerekét amikor már megvan, és amellett eltörpülnek a nehézségek is, de amikor valaki meghozza a döntést... Mi az oka hogy ezt szeretnétek?

Tényleg nincs semmi támadó jellege a kérdésemnek, csak számomra nincsenek érvek a gyerek mellett, és érdekelne, hogy egyébként mi az, amire esetleg nem gondoltam....

2022. márc. 25. 21:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

24 évesen még én se vágytam gyerekre, dolgozni akartam, a saját pénzemből élni, a saját életemet építeni. Ebben találtam motivációt.

Most már nagyon szeretnék babát, de nem jön.

Az elején még próbáltam élvezni, hogy "lehet hogy most vagyunk utoljára kettesben a Balatonon", hogy "de jó megnézni nyugodtan kettesben egy filmet, lehet egy év múlva már nem így lesz", de amikor másodszor is eljött a "lehet hogy ez az utolsó nyarunk kettesben" és közeledik a harmadik "nyarunk kettesben".... akkor kezd nagyon unalmassá válni. Minden reggel felkelek, elmegyek dolgozni, hazajövök, főzök, takarítok filmet nézek, alszok, reggel felkelek és kezdem elölről. Komolyan van, aki ennyivel elégedett az életben?

Én őszintén vágyok arra hogy éjszaka fel kelljen kelnem a gyerekemhez, hogy este ne csak befeküdjek a tv elé, hanem meghallgassam, hogy mi volt az óvodában, hogy elmondja milyen bogarakat találtak az udvaron, hogy megmutassa milyen szépet rajzolt és én büszke lehessek rá, hogy este fürdessem miközben ő énekel/vagy üvölt... Épp melyik lesz.

Ezekre sokkal jobban vágyom mint arra hogy megnézzem a 200. filmet, századszor napozzak csendben a Balaton partján vagy a 40. európai városban sétálgassak kettesben a férjemmel. Én ezekhez mind szeretnék egy izgága, mindenre kíváncsi, és mellé lehet hisztis kisgyereket.

2022. márc. 26. 19:12
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen ezt érezni kell,hogy akarod.Valoszinu ,hogy benned ez még nem érett meg ,amivel nincs is semmi probléma.24 évesen nekem eszembe sem jutott még a kérdés sem🤣Most meg el sem tudnám képzelni ,hogy nincs.
2022. márc. 31. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!