Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekesek miért nem fogadjá...

A gyerekesek miért nem fogadják el, hogy a gyerekesek boldogok tudnak lenni gyerek nélkül is, utazásnak meg hobbinak élve?

Figyelt kérdés

Az elmúlt pár napban egymásnak estek itt a gyerekesek-gyermektelenek, és sok gyerekes olyan lenézően nyilatkozott, hogy a gyermektelenek azt hiszik, az utazás meg a hobbi felér egy gyrekkel, meg hogy csak elhitetik magukkal, hogy boldogok gyerek nélkül...

Én magam szülőként nem értem, miért olyan hihetetlen valakinek, hogy nem mindenki vágyik gyerekre, nem mindenki szeretné ezt az életformát? Igen, nekem a legnagyobb boldogság a gyerekem, de el tudom fogadni, hogy van, akinek nem lenne az. Mert mások vagyunk, más vágyakkal és nézetekkel?

A gyerekesek mindig megsértődnek, ha valaki azt mondja, szülőnek lenni sz*r, közben meg ök is pont ugyanezt tolják a gyerekteleneknek. De miért?

Figyelem, a kérdés most nem az, hogy a gyeremektelenek miért cseszegetik a gyerekeseket, a másik oldalra vagyok kíváncsi.

2022. márc. 19. 16:44
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
79%

49. Azt hiszel amit akarsz. Ettől még az a tény nem változik meg, hogy vannak ilyen emberek.

Nem azt mondtam, hogy mindenki, hanem azt hogy vannak, és nem is kevesen, akik képtelenek elfogadni, ha az ember nem úgy gondolkodik és nem úgy szeretne élni ahogy ők maguk, és ennek hangot is adnak. Van aki csak beszólogat, győzködni próbál, és olyan is van aki durvábban tolja az ilyesmit. Időnként sajnos összefutunk ilyen illetőkkel.

Az hogy te ilyennel még nem találkoztál, semmit sem jelent. Ettől még létező probléma. És nincs olyan tudatosan gyerekmentes barátom, ismerősöm, aki ne találkozott volna hasonlókkal.

Mindenkit érintett valamilyen formában. Az egyik barátnőmet pl a testvére meg az anyja csesztette folyamatosan, odáig jutott évek alatt a dolog, hogy az anyja azt vágta hozzá " én nem ilyen selejtet neveltem". Csak mert a lánya nem akar gyereket. Azóta nem is tartja vele a barátnőm a kapcsolatot.

Ilyen szempontból én pl szerencsés vagyok. Anyukám tök normális, elfogadta kezdetektől a döntésemet, és a nővéremét is, mert ő sem akar gyereket. ( Igaz ő párkapcsolatot sem)

A párom testvére sajnos már nem ilyen. Ő ahányszor összefutunk annyiszor hozza elő, tiszta gyerektéma mániás, nagyon fárasztó. Hiába mondjuk neki amikor minden alkalommal megkérdezi, hogy nem akarunk soha, és ne kérdezgesse folyton, nem fogja fel. És egyre bunkóbb is. Kikerülni viszont nem tudjuk mindig, mert a szentestét mindig anyósnál töltjük, és őt nem szeretnénk büntetni a másik butasága és erőszakossága miatt.

2022. márc. 21. 17:04
 52/53 anonim ***** válasza:
0%
És mit tennétek ha véletlenül besikerülne?
2022. márc. 21. 17:29
 53/53 anonim ***** válasza:
84%
52. Ezt most kitől kérdezted? Ha esetleg tőlem, akkor egyértelmű, mivel nem akarunk gyereket, sem én, sem a férjem, nyilván azonnal elkezdeném intézni a műtétet, és elvetetném, ez nem is kérdés. De eddig nem volt ilyen gondunk, óvatosak vagyunk, vigyázunk továbbra is, és reméljük nem lesz szükség műtéti problémamegoldásra.
2022. márc. 21. 19:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!