Szerintetek pofátlanság visszautasítani dolgokat?
A sógoromék a semmiből sok mindent felajánlottak, ruha, kád, ülés stb. Mi eddig még nem vettünk semmit meg, most térünk haza a vakációról, meg úgy eleve nem is akartunk korahamar semmit megvenni, most vagyok 21 hetes. Viszont én az igazat megvallva, kövezzetek meg, de új dolgokat akarok venni a picinek. Nekik 2 lány van, mi nem tudjuk, hogy nekünk mi lesz, nem is szeretnénk csak a szülőszobában.
Szerintetek szemét dolog, hogy visszautasítom a dolgokat? Vagy mondjam azt, hogy köszönöm szépen és ha kell valami, majd szólunk?
5-össel nagyon egyetértek.
Ha rettentően ragaszkodsz hozzá, mondd meg nekik normálisan, kedvesen. Biztos felvonják a szemöldöküket, de így szülői oldalról azt kell mondjam, nagyon átértékeli az ember a "mindenből újat, csúcsszupert" a gyereknek témát. És persze, cipőből, ha már jár, legyen jóféle, legyenek megfelelő fejlesztő játékai, minden alapvető kellék, de tényleg, egy kiskád, olyannyira mindegy hogy új vagy sem, és majd meglátod, ha elkezdtek nézelődni, hogy az árak horribilisek.
Az űjszülött ruhák meg tényleg újak, általában többet vesznek az emberek abból mint amennyi kell, mi például ha pár 56-ost használtunk 1-2 hétig, utána 4 hétig a 62-eseket (elég hosszú babám van). Na most ezért kiadni tízezreket, hát figyelj, nem éri meg. Ha nagyobb lesz majd vehetsz neki új, tartósabb dolgokat, hosszú a gyerekkor, lesz időd mindent megadni neki. :)
Én személy szerint vagy elfogadnám a dolgokat, vagy mondanám, hogy ha kell valami, szólunk. De ha te tényleg idegenkedsz attól hogy használt cuccokat használj, az tényleg a te dolgod. Mindenesetre rosszabb szülő nem leszel attól, hogy nem 100%ban új dolgokat adsz mindig a gyereknek.
Többet adsz neki, ha vigyázol a bolygóra,amin élni fog.
A ruha, a kád pont olyan dolgok,amik ekkora babának tokfelesleges megvenni ha kaphatod is.
Ugysem fogod tudni megállni hogy ne vegyél neki ezt azt, ami épp megtetszik, de azért hogy minden pidis, esetleg hígfosos, bukásos legyen, teljesen felesleges 4000ér venni neki mickie-s bodyt, azt elég 1-2 darabot orvoshoz védőnőhöz vinni, otthon pont jó az amúgy szinte új bébiruha, ugyanis nincs a babának ideje elhasználni.
Elég lesz oviba, iskolába tízezreket költeni a ruházkodására.
Erre mondják, ha egyszer megtehetjük, attól felesleges. Inkább a jövőjére gondolj.
Mi újat csak babakocsit meg autós ülést vettünk, minden másból jó a használt, szép. Szóval nem ezer forintért, egy etetőszék pl 20 alatt általában nem jó állapotú, de minek mégegyet gyártani. Babaruha használt és ajándék, játékok ajándékok többnyire, most 9 hónapos, most kezdek neki játékokat venni, mert már nem kap 😅 legalábbis nem korának megfelelőt.
Esetleg azzal háríthatsz hogy nem tudjátok a nemet, úgyhogy ha van uniszex színű cucc, megnézed, ha mákod van minden rózsaszín, de amúgy nem ördögtől való a használt cucc, gondold át.
Én csak olyantól fogadtam el dolgokat, aki nem kérte vissza. Kiságy, kád, etetőszék. Ha nem jó, veszel másikat. Akinek ezeket kinőtték a gyerekek, azoknak ez lom. Kölcsönbe semmit, mert ha nálam törik ki a babakocsi kereke, vegyek nekik újat?
Szóval, amit adnak, fogadd el. De csak, ha nem kérik vissza. Így te is továbbadhatod másnak később, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!