Szerintetek pofátlanság visszautasítani dolgokat?
A sógoromék a semmiből sok mindent felajánlottak, ruha, kád, ülés stb. Mi eddig még nem vettünk semmit meg, most térünk haza a vakációról, meg úgy eleve nem is akartunk korahamar semmit megvenni, most vagyok 21 hetes. Viszont én az igazat megvallva, kövezzetek meg, de új dolgokat akarok venni a picinek. Nekik 2 lány van, mi nem tudjuk, hogy nekünk mi lesz, nem is szeretnénk csak a szülőszobában.
Szerintetek szemét dolog, hogy visszautasítom a dolgokat? Vagy mondjam azt, hogy köszönöm szépen és ha kell valami, majd szólunk?
Az 1-es vagyok újra:
Ha megsértödnek, akkor idövel megbékülnek, de arra mindenkinek megvan a joga, hogy a gyerekének azt vegyen, amit akar (és tud), nem kell elfogadni a felajánlott cuccokat, még akkor sem, ha azok tényleg jó állapotban vannak.
De ha megengedsz egy magánvéleményt: ruhaféléknél megéri elfogadni tölük alapdolgokat, mert eleinte pár hetentként kinövik a ruhaféléket. Természetesen, ha valahová viszed, akkor az újnak megvan a jogosultsága, de otthon, ahol adott esetben óránként cseréld, a jó állapotú használtat is érdemes igénybe venni.
Ezt gondold esetleg végig, és utána dönts, ahogy te jobban érzed magad vele.
Csak simán mond meg hogy szeretnél új dolgokat vásárolni. Válogatni, shoppingolni.
Nem rég én is felajánlottam unokatesómnak a sok gyerekcuccunkat. Megköszönte h gondtam rá, de elmondta h inkább szeretne újabb dolgokat. Elmondta hogy mi az amit elfogadna, és ennyi. (kád, beülő ilyesmik)
Nincs ezzel baj. Szerintem ez nem sértő
Nem szemét dolog, csak igazából tök érthetetlen, miért kell olyan feltétlenül új pl. egy kiskádból. Nem azzal adod neki a maximumot, ha mindenből újat veszel neki, hanem épp ellenkezőleg, ha mondjuk a jövőjére is gondolva nem esélye bele a túlfogyasztás csapdájába, hanem minimalizálod az ökolábnyomod, pl. azzal, hogy másodkézből szerzel be dolgokat.
De mondom, a te dolgod, én nem sértődnék meg rajta. Meg is értem, hogy van, amiben nem ugyanaz az ízlésünk. De nem hiszem, hogy egy babakád tényleg annyira fontos, hogy a te gyerekednek eggyel többet kell legyártani műanyagból, vagy hogy pár darab ruhát se találsz náluk, amit ráadnál.
Tudod, a megmaradt erőforrások a maximum, amit megadhatsz neki, nem az új dolgok.
Az a helyzet kérdező, hogy az újszülött ruhák 98% teljesen újak. Hisz egy újszülött még csak eszik alszik
Sőt lesz amit jobb esetben 2x rátudsz adni mielőtt ki is nőtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!