Mennyire gyakori,hogy valaki német nevet adjon a gyermekének? Gondolok itt pl a Gellért helyett Gerhárdra, és egyebekre.
Figyelt kérdés
Németországban születtem, és félvér vagyok. Itt nőttem fel Magyarországon. Ha gyermekem születik, akkor adhatok neki abszolút német nevet? Mint pl a magyarosított Gerhárd név helyett, Gerhardot? ( Ez az egyik kedvenc nevem,azért hoztam ezt példának).2022. febr. 23. 23:58
1/7 anonim válasza:
Csak akkor adhatsz kulfoldi nevet, ha külföldi állampolgárságod is van en ugy tudom.
2/7 anonim válasza:
Ha Magyarországon születik és itt anyakönyvezik akkor max abban a formában adhatod ahogy az nálunk megengedett.Kérvényezhetsz nevet az anyakönyvi hivatalban,ha nincs abban a formában ahogy te adnád,de többnyire a már magyarosított változatok adhatóak csak és el szokták utasítani a legtöbb kérvényt.
3/7 anonim válasza:
2-es, ha az egyik szülő külföldi állampolgár, akkor kaphat külföldi nevet.
4/7 anonim válasza:
Ha nemet allampolgar vagy, akkor igen.
5/7 anonim válasza:
Egy barátom babája úgy kapott német nevet, hogy mindketten magyar állampolgárok, de kiköltöztek Németországba, ott született a pici és a németül kiállított anyakönyvi kivonatot itthon kérdés és változtatás nélkül átvették, megkapták a magyar anyakönyvit is. Ha Magyarországon születik, akkor úgy tudom, nem kaphatott volna német formában nevet.
6/7 anonim válasza:
Vetesd fel magadat a német nemzetiségi listára, és akkor is adhatsz neki német nevet.
7/7 anonim válasza:
Az egyik szülője német, tehát gond nélkül adhat német nevet a gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!