Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez a sok szülő mit dolgozik?

Ez a sok szülő mit dolgozik?

Figyelt kérdés

Nekem szuper munkahelyem van, szuper lazasággal. Kb 8.30tól 15ig kell bent lennem csak. De utazással együtt így is 7.40kor indulok, tehát kb 7.30kor leadnom a gyereket a bölcsiben, és 16 előtt érek oda nem sokkal, nagy ritkán 16.40 ha kicsit rá kell húznom délután.

Ha home officeban vagyok néha, akkor 8.00ra érek vele be a bölcsibe, 15.20kor megyek érte.

Amikor 7.30kor viszem ő az első, ha 4 után megyek érte ő az utolsó.

Mikor 8ra viszem gyakorlatilag tele a bölcsi, gyakorlatilag mindenki akkor viszi, 15.20kor már alig van gyerek. 6-18 nyitvatartás van

Senki nem dolgozik? Hogy én a LAZA munkahelyemmel vagyis azt gondolnám hogy az vagyok első meg utolsó. Mi lenne ha 8-16.30 bent kéne ülnöm ahogy hivatalosan van? Ti is ezt tapasztaljáok?

2022. febr. 10. 09:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
19%

"amikor apuka egyedül megszakad az anyagi terhek alatt, vagy amikor az egész család adja lejjebb, mert anyuka a 25 ezres gyes alatt is otthon akar maradni!"

Ha apuka nem birja egyedul az anyagi terheket, f@szer csinal gyereket?

Egyedul marad szegeny, jaj mindjart megsajnalom hogy csinalni kell a dolgat 😀 milyen feminin csavokkal alltok ossze aki ezen lelkibeteg lesz?

Ja es miert is baj ha egy csalad leadja a szinvonalat h otthon lehessen a kisgyerek? Nekik van igazuk, nem mindenki a penz utan rohan, tok folosleges a kulfoldi nyaralas meg az ujab kocsi

2022. febr. 11. 06:58
 22/33 anonim ***** válasza:
81%
Nem nőként nem az a dolgod, max te személy szerint nem vagy rá alkalmas. Nem ciki, csak ne vetítsd már ki a saját hiányosságaidat az egész női nemre. Én is tudom magamról, hogy pl vezetőnek nem vagyok alkalmas, de nem a nememből kifolyólag, hanem mert ilyen a személyiségem.
2022. febr. 11. 06:59
 23/33 anonim ***** válasza:
66%

Az ilyen lejjebb adós mártír szülők azok akik aztán 18 évesen leveszik a kezüket a gyerekről, mondván hogy már nem kötelező eltartani?

Amúgy nekünk fontos a külföldi utazás, az új kocsi, új ruhák, stb. Persze nálunk is a gyerek az első, utána jövünk mi, de direkt úgy vállaltunk gyereket, hogy ne kelljen lemondani ilyen bűnös anyagi javakról.

Egyébként én otthon vagyok és szerettem is volna maradni, de egyáltalán nem igaz, hogy mindenkinek így kell csinálni.

Van aki muszajból megy vissza dolgozni és van aki azért, mert szereti a munkáját, szeretne építeni a karrierjét… ráadásul nem mindenkinek való, hogy évekig otthon legyen a gyerekeivel. Ettől senki nem lesz szar anya, vagy nem anyának való. Azért mert neked nem jött össze a normális karrier, másoknak még lehet.

2022. febr. 11. 07:09
 24/33 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele amúgy, vezetőként dolgozok, nem minimálbérért, sokat számít az a plusz kereset, a férjem is jól keres, se kinek mindegy havi +500e ft mondjuk? Nekünk nem. Amúgy is mennie kellene oviba is előbb utóbb mivel kötelező, de aki így gondolkodik, annak nem volt tényleg sose jó munkahelye ahol várnak vissza meg ahol jól érzed magad és szeretsz oda menni, nem teher. ;) Nekem is fontos a sok utazás meg élmény, jó ruhák,egészséges étkezés stb nem fogok leadni azért hogy üljünk a 4 fal között egymást lesve spórolgatva, most is indulunk épp Zalakarosra 4 napra, nyilván ha nem dolgoznék ilyenekre jóval ritkábban futná.
2022. febr. 11. 08:06
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Én otthon dolgozok, mezőgazdaság.
2022. febr. 11. 08:26
 26/33 anonim ***** válasza:
85%

21: tudod manapság a család eltartása nem egyszemélyes buli, a legtöbb család kétkeresős. Ez nem a férfiak szégyene meg gyengesége, így van berendezkedve a társadalom. Persze te verheted magad arra, hogy a te férjed 800 ezret keres, és el tud titeket tartani, de azért kíváncsi lennék, mi a terved egy válás, egy betegség, neadjisten halál esetén, ha neked nem fontos a munkád, és nem mész vissza dolgozni, mert a férj úgyis eltart.

Nőként lesülne a bőr a képemről, hogy semmit nem bírok hozzátenni a családom boldogulásához, és a férjemtől függök anyagilag. Akár bírja, akár nem. Mellesleg elég degradáló ez a "nem az a dolgunk" szöveg... Mondd mindjárt azt, hogy az asszonynak a konyhában a helye 😂

Attól, hogy neked az egyetlen teljesítményed, hogy szültél, mások egyéb területen is értékesek.

2022. febr. 11. 09:11
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Én pont így jártam. Kb 15 évig nem dolgoztam, a férjem 2 millió körül keresett, nem szoroltunk rá, néha jártam csak el a 15 év alatt hétvégi alkalmi munkákra, esküvőkre felszolgálni. Erre a férjem pár évvel ezelőtt 43 évesen lerobbant, lett egy betegsége súlyos, ápolnom nem kell a klasszikus értelemben véve, de évek óta nem dolgozik, leszázalékolták,itthon van..15 év után én lettema 4 fős család eltartója, ami ennyi év után, alig tapasztalattal marha nehéz nekem, már bánom, hogy anno nem igyekeztem vissza és nincs jobb munkám, most is viszonylag kevés pénzért (nettó 230e dolgozok) jóval sokat esett a színvonalunk, mert 230e keresek, 28e családi kapok, meg a férjem szintén nem sok pénze van. Még jó hogy hitelmentes házunk van régről,meg elég sok tartalékunk, illetve hogy a férjemet támogatják a szülei is időnként..
2022. febr. 11. 09:36
 28/33 anonim ***** válasza:
6%

"ráadásul nem mindenkinek való, hogy évekig otthon legyen a gyerekeivel. Ettől senki nem lesz szar anya, vagy nem anyának való. "

De, az lesz. Anyanak nem valo karrier. Aki karrierista, az ne szuljon.

"Nőként lesülne a bőr a képemről, hogy semmit nem bírok hozzátenni a családom boldogulásához"

Pont hogy akkor teszel hozza, ha otthon vagy, es azt csinalod ami egy asszonynak a dolga. Egy dolgozo no sokkal kevesebbet tud hozzateni a csalad boldogulasahoz. Nem a penz a minden...

2022. febr. 11. 09:48
 29/33 anonim ***** válasza:
91%

Te leragadtál a 19.szazadban, felesleges vitázni veled,semmi értelme.

Azért meg nézném mi lenne veled ha a férjed elhagyna vagy meghalna.

Számomra az ilyenek mint te,a full szánalom kategória. Aki semmit nem ért el,csak kipotyogtatott pár gyereket,és erre jár a szája. Erre az üregi nyúl vagy egy kutya is képes.

Ja és ugy mondom,hogy a gyerekem ovvig itthon lesz és amúgy karrierista se vagyok.

Kivsncsi vagyok ha az utolso gyerek is kirepül mivel fogod eltakarni az egyértelmű munkakerülésed.

2022. febr. 11. 09:59
 30/33 anonim ***** válasza:
80%
Hagyjátok, ez nem nő. Eddig is gyanús volt, de most már egyértelmű, hogy egy kisebbségi komplexusos férfi, aki fél, hogy majd visszapofázik neki az asszony, ha nem bachat az asztalra azzal, hogy "amíg én tartalak el, az lesz, amit én mondok". Szánalom.
2022. febr. 11. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!