Szerintetek hány gyereket lehet felnevelni ép pszichével, úgy, hogy mindkét szülő 8 órában dolgozik?
Szerintem három gyerek menedzselése sem nehezebb, mint kettőé.
Ha egy már sulis, kettő ovis. Ha kettő sulis egy ovis. Majd mindhárom sulis. Iskolákban is vannak foglalkozások, tehát nem kell őket vinni. Úszásra a két nagyobb járhat egy csoportba, a kisebb kulon vagy fordítva. Sokszor egymás után vannak a csoportok órái.
Tehát logisztikai szempontból mindegy.
Ha mondjuk eleven gyerekeket dob a gép, akkor nehéz. Ha nyugodt és nem ön-, és közveszélyes, akkor hárommal is lehet nyugodtabb mindennapok, mint egy gyerekkel.
Neked kell megalátnod, hogy mennyit bírsz, illetve bírtok a gyerekek apjával.
1!
Vagy egy bölcsis, egy ovis és egy sulis....
Nekünk a nagyobb korkülönbség vált be. Így nem bolondulok be három picivel, azt nem bírnám.
5 és 6 év után érkeztek a tesók. Így mire a két kicsit kell menedzselni, a nagy már egész önálló.
Három gyerek van. Anyagi megfontolásból nem lesz több.
Fulltime dolgozok, a gyerekeket leadjuk 8kor es 18:30ra erek ertuk zarasra a napkozibe.
Az osszes baratnom ezt mar 4oraban intezi, en most varandosan dontottem el hogy az egesz csalad erdekeben legalabb 6orara kell lemennem, mert en is faradok, oket is csak este es hetvegen latom, 3 gyerekkel ezt mar fizikailag sem fogom birni.
Szerintem nem feltétlenül a gyerekek száma döntő.
1 gyerekkel 8 órában dolgoztam, reggel leadtuk a bölcsiben, délután elhoztuk, 9 órát volt bent összesen, szerette, jól elvolt.
Aztán legközelebb már 3 gyerek után mentem vissza dolgozni, 1 iskolás, 2 ovis. 1 évig voltam 8 órában, és nem működött. Mivel 6-ra értem haza, muszáj volt anyósomnak elhoznia őket délután, majd utána elment velük különórára. Mire hazaértem, már nem volt kedvük mesélni, hogy mi történt velük, nem ismertem a különtanárt, és anyósom is kezdett fáradni.
Kerestem 6 órás munkát, ráadásul utazás nélkül, és így mindenki boldog.
De mondom, nem a gyerekek száma, hanem a életkoruk, az igényeik változtak inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!