Mennyivel növelte meg a baba születése a kiadásotokat?
Miután a fő dolgokat megvettétek neki, pl. babakocsi, kiságy, pelenkázó, pár ruha, stb, a születése után nagyjából mennyivel költöttetek többet azért, mert van baba?
Leírnátok, hogy kb. mi miatt? (Pl. tápszer, drága pelenka ruha, gyógytorna, akármi.)
Kérdező de, erre is simán rávagják, hogy felelőtlenek vagyunk.
Egy másik kérdés alatt pibt ma kialtottak ki emiatt felelőtlennek.
Mert nincs többszázezer ft a számlánkon, így ez simán vérlázító sokaknak.
Mert ha jön egy kiadás, vagy kirak a férjem és albérletbe kell mennem meg stb 🤦♀️🤷♀️
16#
Nem az a lényeg,hogy ki mennyit "szán" a gyerekére,már rosszul indulsz.Nem rólad vagy rólunk szól bármi is,ez nem verseny.Valamelyik gyereknek a havi költsége 20.000 körül mozog és kész,mert ő annyit igényel.Valamelyik gyereké több,mert mások az igényei..Gyerek nélkül amúgy is könnyű mindig mindent jobban tudni.:D
Akinek tápszeres a babája kapásból legalább +10.000 a havi költsége.Ez nem rászánás kérdése,kell neki ezért már 20 helyett 30 ezernél jár havonta.
Valamelyik gyereknek érzékeny a bőre ezért nem jó akármilyen anyag,kenőcs,pelenka.Akkor megint nem fogja tudni megvenni talán a drogériás dolgokat,hanem mindenből olyat kell nézni ami (legtöbb esetben drágább és/vagy rendelni kell) bőr kímélő,allergént nem tartalmaz.Valamelyik gyerek fejlesztésre szorul ÉS nem tudhatod,hogy a tiéd nem-e fog.Abból se áll mindent a tb meg ilyesmi,külön fizetni kell.Az bizony havi költség lesz nem úgy mint a ruha.
Nem lehet ezt így nézni,hogy én ennyit fogok szánni a gyerekemre és kész..
Meglesznek az igényei,amihez igazodni kell.De egy átlag keresettel ki fogsz jönni,egy átlagos gyerekkel.
Az attól is függ,hogy milyen tápszer.Van 5000ft-is Beba,3000 körüli Milupa/Milumil és van 1500ft körüli Humana.
Eleinte mi Bebát adtunk,mert azt írta fel a doki,aztán refluxos lett és normális tápszer hiányában Humana Babyfit tápszerre váltottunk.
Hogy mennyi megy el az baba függő.Hozzátáplálásig biztos,hogy sok vagy havi 3 doboz..Na de mekkora doboz,az is kérdés :D
Nagyon egyén függő,hogy ki mennyit költ,én tápszerezéssel együtt havi 30.000-ra jöttem ki kb.(tápszer,pelenka,popsi törlő,popsi krém.Érzékeny baba,minden sensitive,illat és színezék mentes -szóval jó drága,nem elég szívás az érzékeny bőr meg rúgnak is belém egyet hogy akkor kihagyom az illatot fizess többet a kevesebbért.:'D)
#25, na ná, mentes mindig drága, a mindenmentes étel meg lehetne ingyen! :D
Köszi a választ. :)
Szerintem ez mindenkinek egyéni, milyen igènyek vannak. Kaptok e màstol ruhakat. Fel lehet nevelni minimàlon, attol sem lesz semmi baja ,ha hasznalt cuccokba jar. Lehet szoptatni, mosni a pelust. Nekunk inkabb a programok amik tobbe kerulnek. Uszas, ringato 4 honapos kortol. Hetvegi gyerekprogramok, babszinhaz, jatszohaz, cirkusz, allatkert, kiallitasok, angol orak.
Nyilvan ez sem letszukseglet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!