Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyagi biztonság és gyerekváll...

Anyagi biztonság és gyerekvállalás? Miért túlozzák el sokan ezt a témát?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor látom, hogy itt beszólnak azoknak, akiknek nincs pénze milliós magánkórházra, mondván "csupasz seggre minek szül?"

Tényleg ezt jelenti az anyagi biztonság? Ha valakinek nincs minimum több tíz milliója félretéve, hogy tudjon a gyereknek lakást meg autót venni, az már csupasz seggre szül?

Én mindent meg tudok adni a gyerekeknek, mindig tudok új ruhát venni ha kinövik a régit, tudunk utazni, tényleg, megvan mindenük ami kell és az is, amit szeretnének pl telefon (de nem a legújabb, legdrágább). A legkisebbnek pl Infatrini Peptisorb tápszert kell ennie, ami közel 20 ezer Ft, még receptre is, és ez csak egy kis flakon kész tápszer, tehát nem egy nagy doboz. Természetesen meg tudjuk venni neki.

Viszont milliós magánkórházra nincs pénzem. Akkor én a semmire szültem?

2022. febr. 8. 17:50
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
64%

Valoban szukseges egyfajta anyagi biztonsag .De persze oylan is van,hogy valakinek pont a gserek adja azt meg,hogy hajtson mint allat es lesz sokkal jobb anyagihelyzetben x ev mulva,mert motivalta a gyerek,mig gyerek elott lehet minimalbol elt.

De visszaterve en sem akarok addig gyereket amig nem keresek annyit,hogy tudjam ebbol meg tudok adni mindent a gyereknek. Most sem keresek rosszul,de mivel nekem is nagyobb igenyeim vannak tehat fodrasz,pilla,jo kondi,pszichologus,hobby ,1-2 uj ruah havonta stb igy alig marad belole ..most azon vagyok hogy noveljem a fizetesem,ujra tanulni kezdtem,mert ez nem lesz igy eleg gyerekhez..

De van egy baratnom aki tolunk rosszabbul keres,megis vallaltak gyereket,de nekik apos veszi a pellenkat,anyos foz ,fizetik a rezsit stb szoval igyis konnyu .

2022. febr. 9. 09:07
 22/44 anonim ***** válasza:
83%

Az én szememben az szül a semmire, aki érettségi után, minden egyéb képzettség és munkatapasztalat nélkül szül akár sorban több gyereket, totál kiszolgáltatva ezzel magát és a gyerekeit az apjuknak, a munkaerőpiacról meg gyakorlatilag kiradírozza magát ezzel.

Ehhez semmi köze nincs a magánkórháznak.

2022. febr. 9. 09:16
 23/44 anonim ***** válasza:
80%

"Nem egyszer kaptam meg én is ezen az oldalon, hogy mivel nincsenek százezrek feleslegesen a számlánkon, szaranya vagyok, nem kellett volna gyereketvállalni"

Hát ne haragudj, de tényleg, hogy lehet úgy élni, hogy nincs az embernek pár százezre tartalékban? Hogy lehet így elb*szni a pénzt?

2022. febr. 9. 09:34
 24/44 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem az, hogy legyen 3 havi megélhetést fedező összeg félretéve alap kellene, hogy legyen gyerek nélkül is. Nem vitatom, hogy van, akinek ez önhibáján kívül nem megy, de sokan élnek afelett az életszínvonal felett, amit reálisan megengedhetnének maguknak, túlvállalt hitelekkel, drága autókkal amibe az első cserealkatrészre már nem futja. Vagy úgy vannak vele, saját házra úgysem futja soha, de a szórakozást, új elektronikai cikket, divatcikket meg tudom venni per pillanat, és arra költ gondolkodás nélkül, ráadásul ezekkel lehet kifelé villogni.

Női részről pedig nekem alap volt, hogy legyen piacképes munkatapasztalatom, és egy jó munkahelyem, ahova visszavárnak szülés után. Tök jó, ha valakinek a férje jól keres, de nem kell válófélben lennk ahhoz, hogy előálljon olyan helyzet, hogy jobb lenne több lábon állni.

A magán kórház nyilván nem alap, és nem tervezek sem lakást, sem autót venni a gyerekemnek, nekem sem vettek anno.

2022. febr. 9. 09:52
 25/44 anonim ***** válasza:
42%
Ezen már én is csodálkoztam. Ahol én lakok, általában örülnek az emberek, ha kijönnek a kevés kis pénzükből. De közülük is van, aki tisztességesen felneveli a gyerekeit. Nekem a férjemmel nincs megtakarításom. Most van egy nagyobb összegünk, de ezt azonnal építőanyagra költjük, mert hitel nélkül építkezünk. Ha becsúszik egy váratlan kiadás, általában jön annyi bevételünk, hogy fedezni tudjuk, ha meg nem, kapásból 3 biztos helyről tudunk kölcsönkérni (nálunk ez nem ciki családon belül, mi is adunk kölcsön ha úgy van). Felesleges dolgokra nem költök. Persze mire lesz gyerekünk, szeretnék anyagi tartalékot. Magánkórházban akkor sem szülnék, ha milliárdos lennék, inkább a gyerekre költeném azt a pénzt. Egyébként én teljes anyagi biztonságban érzem magunkat és szerintem veled sincs gond. Mondjuk nekem a munkahelyem bombabiztos és emellett home office és gyerekbarát.
2022. febr. 9. 17:28
 26/44 anonim ***** válasza:
65%
Igen, akinek nincs pár százezer a számláján, aki 3 havi kaukciót sem tud lerakni, az a mai világban semmire szült.
2022. febr. 9. 17:47
 27/44 anonim ***** válasza:
23%

26!

Pl miért is kellene 3havi kaukcióra gondolni?! Nem mindenki albérletbe szül...

Vagy rettegjek, hogy a saját házamból kitesznek?! 🤦‍♀️

2022. febr. 9. 18:15
 28/44 anonim ***** válasza:
68%
Hát mondjuk ha valakit egyszercsak jól elver a férje (igen, tudom, itt soha senkit, lapozzunk) nem tudom ottmaradna-e amíg el nem adják a házat.
2022. febr. 9. 18:20
 29/44 anonim ***** válasza:
66%
Tök mindegy, a lényeg, hogy félretett pénz, befektetés, pasira, szülőre alapozva, ja meg remegve várják a családipótlékot, mert számít. ÍGY felelötlenség szülni. Az más mikor volt pénz, de valami elviszi, betegség, kezelés, stb. Gyereket nem kötelező válalni, nem ösztön mint az állatnál.
2022. febr. 9. 18:22
 30/44 anonim ***** válasza:
30%

Ja, mert minden férj pont az a verekedős típus 🤦‍♀️

És majd én menekülök két gyerekkel a hónom alatt, ahelyett, hogy őt raknám ki, aki a hibás. Logikus.

2022. febr. 9. 18:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!