Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyagi biztonság és gyerekváll...

Anyagi biztonság és gyerekvállalás? Miért túlozzák el sokan ezt a témát?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor látom, hogy itt beszólnak azoknak, akiknek nincs pénze milliós magánkórházra, mondván "csupasz seggre minek szül?"

Tényleg ezt jelenti az anyagi biztonság? Ha valakinek nincs minimum több tíz milliója félretéve, hogy tudjon a gyereknek lakást meg autót venni, az már csupasz seggre szül?

Én mindent meg tudok adni a gyerekeknek, mindig tudok új ruhát venni ha kinövik a régit, tudunk utazni, tényleg, megvan mindenük ami kell és az is, amit szeretnének pl telefon (de nem a legújabb, legdrágább). A legkisebbnek pl Infatrini Peptisorb tápszert kell ennie, ami közel 20 ezer Ft, még receptre is, és ez csak egy kis flakon kész tápszer, tehát nem egy nagy doboz. Természetesen meg tudjuk venni neki.

Viszont milliós magánkórházra nincs pénzem. Akkor én a semmire szültem?

2022. febr. 8. 17:50
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
38%

A gyógytornára ha tényleg szüksége van rá és nem elérhető a lakóhelyén akkor utazási költségtérítést lehet igényelni, házi orvostól kell papírt kérni. (márha ott laknak ahova be vannak jelentve, mert mostanában ez nem divat...)

Szerintem az anyagi biztonság az együtt a családra vonatkozik. Csak gyedből még a maximálisból sem tudja magát eltartani valaki önállóan egy albérletben, szóval akkor soha senkinek nem szabadna szülni mert ha pont abban a 1,5 évben lép le apuka nem lesz meg az anyagi biztonság... Vagy kell egy külön lakást fenn tartani arra az esetre ha apuka lelépne? Aki nem tud két lakást letenni az asztalra az ne is szüljön?

2022. febr. 8. 20:17
 12/44 anonim ***** válasza:
18%
Itt egyedül te túlzol.
2022. febr. 8. 20:34
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

de miért kellene automatikusan a nőnek albiba cuccolni?

Na ez a csupasz se.g

Mert ha a ház fele a nőé(vagy az egész) már nem is kell a gyedből állni az albit.

De ha az ingatlanvan egy fillért se adott, akkor valóban átkellett volna gondolni h mi van ha!!!

2022. febr. 8. 20:35
 14/44 anonim ***** válasza:
78%

Azért kérlek ne a gyakoriss megmondóemberekre alapozz...

Ha biztonságban meg tudsz adni mindent a gyerekednek, akkor már jó vagy, a leírásod alapján pedig pont ilyen helyetben van.

Én sem magánkórházban szültem, mégis kellemesen eléldegélünk. Megengedhettük volna magunknak, de én nem éreztem rá affinitást. Azt a pénzt inkább félreraktuk.

2022. febr. 8. 21:35
 15/44 A kérdező kommentje:

Egy 2018 vagy 2019-es kérdés volt, sajnos a fő kérdésre nem emlékszem, csak a durvább válaszokra, ezek alapján meg nem adja ki a google sem.

Még csak nem is direkt magánkórházról szólt a kérdés, hanem sima kórházról, csak elterelődött a téma, és elkezdtek egymásnak beszólogatni. Akkor írták ezt, aztán csatlakozott még egy csomó "milliomos", aki egyetértett velük. Ezek a válaszok voltak felpontozva.

A családos kategóriában is volt egy ilyen megosztó kérdés, ott is lehurrogták azt, akinek nem volt erre pénze (tipikus anyósos kérdés volt..)

De ha még ha csak nem is magánkórházról van szó, azt is lecseszik itt akinek a kamasz gyereke a legújabb iPhone-t kéri, ő meg nem tudja megvenni.

2022. febr. 8. 22:28
 16/44 anonim ***** válasza:
78%

"azt is lecseszik itt akinek a kamasz gyereke a legújabb iPhone-t kéri, ő meg nem tudja megvenni."

Ezek csak trollok, akiknek a valóságban alig futja kenyérre, de legalább a zinterneten eljátszhatják, hogy ők milliomosok, és legalább itt lenézhetnek másokat, visszaadhatják azt a bántást, amit ők kapnak a való életben.

Ebben a kategóriában gyakran hencegnek egy csomóan azzal, hogy 20 évesen már milliárdosok, meg 39 PhD fokozatuk van a Harvardról, meg van itt egy "elismert orvos", aki mindennap másfajta szakorvos (amit megkíván a kérdés), de azért egy putris cigányt megszégyenítő módon káromkodik, meg aláz mindenkit a kérdések alatt.

Ugyan már, te sem veheted ezeket a bohócokat komolyan.

2022. febr. 8. 22:40
 17/44 anonim ***** válasza:
17%

Nem egyszer kaptam meg én is ezen az oldalon, hogy mivel nincsenek százezrek feleslegesen a számlánkon, szaranya vagyok, nem kellett volna gyereketvállalni.

Nekünk 2 gyetek van. 3 éves és fél évesek.

Én itthon vagyok gyeden, férjem pedig vállalkozó, nagyon változó amit keres. Mégis vígan elélünk, van egy saját házunk, 2 autónk. Amire kell, arra futja. Igaz mindig megnézem az árakat a boltban, van olyan is, hogy visszateszek valamit. Vagy hogy hó végére marad 5ezer ft a számlámon. De sosem szenvedtek hiányt semmiből. Nem is fognak.

Ha beütne egy váratlan kiadás, addig mennénk, míg meg nem tudnánk oldani.

Persze, van aki megteheti, hogy milliókkal a markában ossza az észt, de én az ilyeneket csak sajnálni tudom. Oké, neki van mit a tejbe aprítani, de szerintem nem véletlen jön ide okoskodni, mert tuti valami nincs rendben a saját háza tájékán. Mi ezzel amink van, ezzel is boldogok vagyunk, mert tudjuk min mentünk keresztül érte

2022. febr. 9. 07:39
 18/44 anonim ***** válasza:
75%
Itt mindneki milliomos szuperanya mérnökfeleség szexistennő, nem vetted még eszre, kedves kérdező?? :D
2022. febr. 9. 07:58
 19/44 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem is kell lenni tartaléknak, mert sose tudni, hogy mikor és miért lehet rá szükség. Bármi történhet, ami váratlan kiadás. Én úgy nőttem fel, hogy sokszor hallgattam, hogy nincs, nem volt saját szobám, nem mehettem sehova kb., mindig más gyerekekre irigykedtem, akiknek boldog gyerekkora, szép ruhái, saját szobája volt és szerető légkör veszi körül. Én nem is vállalok gyereket. Szóval igenis kell egy anyagi háttér szerintem. Ha csak 5000 Ft marad hó végére a számlán, az nem stabilitás.
2022. febr. 9. 08:08
 20/44 anonim ***** válasza:
85%

"Ha beütne egy váratlan kiadás, addig mennénk, míg meg nem tudnánk oldani."

Hát ez az, hogy hogyan? Hova? Kéregetni? Vagy felvenni egy kölcsönt jó nagy kamattal?

2022. febr. 9. 08:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!