Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kell leépíteni a...

Hogyan kell leépíteni a többemberes gyereket?

Figyelt kérdés

Nem tudok most indulatok nélkül fogalmazni, nézzétek el nekem!

Van egy 1 év 3 hónapos gyerekem, és kikészít. A mai napok folyamán annyi visszafotgott düh és indulat van bennem, hogy külön önuralom kell ahhoz, hogy ne rángassam meg.

Későn fekszik, korán kel, és vagy 10x kel éjjel, és sokáig tart visszaaltatni, és még elvárja, hogy egész nap szórakoztatva legyen. Ordít-visít, ha nem rá összpontosul a figyelem, és most itt a "szeparációs szorongás" is. Már nem bírom, egyre nagyobb az irigykedés, mikor nyáron a strandon őt kellett órákon át tologatni,más gyereknek meg odaadtak egy kulcscsomót, és elvolt vele egy fél órán át. És ez napról napra hosszabb. Semmit nem tudok megélni, mindent csak túlélek.

2022. jan. 29. 17:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Az enyém most lesz 5. Pontosan ugyan ilyen volt, meg minden érdekelte, mindent tudni akart, mindenhol ott volt (ez 99%ban kb azt jelentette, hogy a nyomomban járt és ahogy tanult beszélni folyamatosan kérdezett is mellé, még be sem fejeztem a választ már tovább kérdezett). Sokszor kelt, már azzal nyugtattam magam, hogy mert éjjel is jár az agya 😅. Igen, baromi fárasztó. De jobb lesz. Most is minden érdekli, emiatt rengeteg dolgot is tud, mert folyamatosan kérdezett és mindent megkellett vizsgálnia. Oviban is dícsérik, hogy mennyire sokmindent tud, sokkal többet, mint a legtöbb 5 éves. (egy példa, egy ideig az emberi test volt nála a téma, tudja hol van a mája, a veséi, mi az az idegrendszer stb de rengeteg ilyen dolog van). Most is fárasztó, folyamatosan lekell kötni a figyelmét, mert ő ezt igényli, közben tanul és elraktároz. Idővel könnyebb lesz, kitartás!
2022. jan. 29. 19:01
 12/27 A kérdező kommentje:
És mégis mikor lesz könnyebb? Mint írtad, 5 éves, és ugyanolyan sz.r.
2022. jan. 29. 19:34
 13/27 anonim ***** válasza:
88%

Idő, idő és idő. Túl kell élni.

Többemberes kisfiam volt/van(?). Amíg nem tanult meg önállóan járni, vagyis olyan 13-14 hónapos koráig, borzalmas volt vele. Nem lehetett vele sehova menni, mert sírt a babakocsiban, sírt az autóban. Sírt, ha le volt rakva egy pillanatra is, csakis kizárólag kézben cipelve nem sírt, de ha megálltál vele egy pillanatra is, akkor rákezdett. Sokszor sírtam vele együtt én is, görcsbe állt a gyomrom egyből, amikor felébredt. Reggeltől estig folyt nálunk a sírás, már napi szinten rettegtem, hogy feljelentenek minket, hogy bántjuk. 2 percig nem kötötte le semmi, nem volt el magában 1 percet sem. Nagyon nagyon ritkán volt jó napja, utána 2-3 napig borzalmas volt. Mindenki azt mondta, hogy na majd ha megtanul mászni, akkor jobb lesz, ha megtanul kapaszkodva járni jobb lesz, de nem lett jobb soha. Sokat sírtam, mert féltem, hogy valami baja van szellemileg. Cserébe mondjuk ő jól aludt, nem sokszor ébredt és viszonylag gyorsan el is hagyta az éjszakai keléseket. Miután megtanult önállóan járni, megszűnt a sírás, el se hiszem. Azóta jó napjaink vannak, egy hangja sincs, kivéve ha fáj a foga vagy elesett. A te gyereked hogy áll az önálló járással?

2022. jan. 29. 19:40
 14/27 anonim ***** válasza:
38%
Petra Z vlogot ajanlom youtubeon.
2022. jan. 29. 19:42
 15/27 anonim ***** válasza:
15%
11 veletlenul nem ikrek a csillagjegye?
2022. jan. 29. 19:44
 16/27 anonim ***** válasza:
93%
11 vagyok. Már sokkal jobb, még mindig fárasztó, de ezerszer könnyebb vele mint 1-2 évesen. Mármint abban, hogy nem kel éjjel 1x sem. Meg nem sír, nem ordít ha valami nem úgy sikerül vagy várnia kell. Már elmondja mi a baja, nem földhözvágja magát ordítva (volt olyan, nem is egyszer kicsinek), hanem elmondja hogy most ő mérges mert... Olyankor elmondom neki, hogy megértem, de akkor sem lehet, vagy nem úgy van és képes elfogadni. 1-2 évesen ilyenkor ordítva hanyattvágta magát és üvöltött. Na ezek szinte teljesen elmúltak, de ha el is kezdi hamar megérti és letud nyugodni. Az megmaradt, hogy minden érdekli. De szó szerint minden és van napi 1000 kérdése. Ez is fárasztó tud lenni, főleg minden más mellett, hogy bármit csinálok ott van és kérdez, nála nincs olyan, hogy leül csendben és könyvet lapozgat. Neki feladatokat kell adni amiatt, ne nagy dolgokat képzelj. Ma pl zoknikat párosított amíg vasaltam. Mindegy neki mit, csak csinálhassa.
2022. jan. 29. 19:52
 17/27 anonim ***** válasza:
27%
11es vagyok. De, ikrek 🙂. Nem tudom mit befolyásol, hogy az, de eltaláltad.
2022. jan. 29. 19:55
 18/27 anonim ***** válasza:
90%

Könnyebb nem lesz, csak másképp lesz nehéz. Egyébként onnantól könnyebb, mikor elkezdi a bölcsit/ovit. Azt gondoltam hogy 2 éves kora előtt nem fogom bölcsibe adni, de a saját mentális egészségem érdekében 21 hónaposan ment. Egyáltalán nem bántam meg. Viszont a plusz nehézség, hogy egyik betegségből esik a másikba, a bölcsi túltolja az idegrendszerét, ami feszkót otthon vezet le. Mindez a 2 éves kor kapujában párosodik a kezdődő dackorszakkal.

Én csak sok szerencsét kívánok, hogy bele tudj lazulni. Tudom hogy milyen, mert 1 éves kora körül én a depresszióm mélypontján voltam. De elmúlt... Most már rengeteg pillanat van, amit élvezek vele (a sok iszonyatosan nehéz mellett...)

2022. jan. 29. 22:02
 19/27 anonim ***** válasza:
17%

11 az ikrek gyerekek hiresek arrol hogy kerdeznek. Sok gyerek beszel egesz nap de nem mind kerdez. Szembetuno volt hogy ennyire kiemelted. Pont ezert nagyon intelligens gyerekek. Idegen nyelvet erdemes tanulniuk.

Az aszcendens (ahogy masok latnak minket, amit mutatunk a kornyezetunk fele) is szamit de a napjegy (belso személyiségünk) is ad egy arnyalt kepet, ezek egesz jo leirasok ha erdekel:

[link]

[link]

2022. jan. 29. 23:00
 20/27 anonim ***** válasza:
44%
Korai fejlesztő a gyereknek, pszichológus neked és könnyebb lesz.
2022. jan. 30. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!