Mi az, hogy többemberes baba? Bővebben lent.
Azt jelenti, hogy apuka cseszik arra, hogy otthon neki is lenne dolga, kivenni a részét a háztartásban, és néha anyukát elküldeni pihenni, barinőzni, kozmetikushoz,...de ennek hiányában így az anya egyedül marad a gyerekkel, és így dupla annyinak látja a megoldandó feladatot. A gyerek is átveszi ezt a stresszes viselkedést, mert érzi, hogy anya nincs jól. Így bezár az ördögi kör.
Minden gyerek többemberes. Egy gyereknek ugyanis kell egy anya és egy apa.
Nem arra vonatkozik a több emberesség hogy többen etetik, hanem hogy ahhoz hogy pihenjen az anyuka vagy főzzön, háztartást rendben tartsa, egyszerűen kell még egy valaki aki addig elvan a gyermekkel.
Az én fiam pl.azután lett csak tobbemberes, hogy beindult a mozgásfejlődése, és éjjel vagy nem aludt 3 óra hosszan vagy 40 percenként kelt. És ezt 2 éven keresztül. És nem minden nap kellett segítség nekem, hanem időnként totál kidőltem és akkor. Azonkívül ő állandóan bajba sodorta magát, otthon is, hiába pakoltunk el mindent. Egy könyvet is képes volt úgy magára rántani hogy a sarka megsértse, álló helyzetből elesett úgy hogy a szemét majdnem kiverte az ágy vége. Megjártuk a korházat balesetekkel 4x. Ha azt mondtam, hogy ne csináld mert fájni fog, pl ne nyúlj a szomszéd kaktuszába mert szúr, amíg kinyitottam az ajtót és megfogtam a szatyrot máris rámarkolt. 300 tüske, orditas panik. És ilyenből rengeteg volt. Nagyrészt egyedül vittem végig, anyósom azért sokat tudott segíteni de a testvérről lemondtam. Azóta már nagycsoportos ovis és okos, értelmes, szófogadó lett, de a 1-4 év nekem, nekünk nehéz vokt. Anyósom szerint a másik 2 unokája nyugodtabb természet, nem kellett rájuk ennyi figyelem. Nálunk elég volt 1x 30 másodpercig nem figyelni és történt valami
Nekem van 2 nagy mellettük mindent meglehetett csinálni, a pici mindig csak azzal akar játszani, hozzányúlni amihez nem szabad, nem rossz csak kiváncsi őt nem lehet otthagyni egyedül, mert megtalálja azt az egy dolgot ami veszélyes.
Együtt pakolunk akkor ahol elpakolok mellette kipakol mást, kb csak akkor tudok csinálni valamit, ha alszik vagy az apja kiviszi.
És bölcsődei gondozó vagyok napi szinten látok el 20 gyereket nem vagyok elveszett fajta.
"Ha anyuka ne adj' Isten egyedül neveli, vagy apuka egész nap dolgozik, akkor nem marad életben, vagy mi? "
Nem, a szülő pusztul bele, ha a többemberes gyereket egyedül látja el 0-24 hónapokig, évekig. Idegileg, fizikailag tönkremegy.
Míg ha pl: ketten, akkor kb. annyira lesznek "csak" mindketten készen, mint egy átlagos gyereket egyedül nevelő.
Egyébként szerintem biztos nem ismersz ilyen gyereket, különben fel se merülne benned a kérdés.
Állandó non-stop felügyeletre szoruló, fejlesztésről fejlesztésre hordott idegrendszerileg nem ép gyereket...
Én lattam 3 éves több emberes fiút, ahol a szülők váltak. Pont amiatt mert az apuka nem bírta hogy nem szobanövény a gyermeke, az ezzel kapcsolatos járulékos nehézségek meg feszültség forrás volt a szülők kozott. Anyuka vegigcsinalta zokszó nélkül de azt a lelki kimerülést nem nevezném emberinek ahogy ő ebből a helyzetből kijott. Akár több év távlatából nézve, megerősve, ő is mondhatná hogy nincs tobbemberes gyermek csak alkalmatlan szülő. De azt mondja, hogy ő ismert másik egyedülálló anyukát kislánnyal, ahol nem volt annyi kuzdés, sírás, kimerültség, mint amin ő atment.
Mindent túl lehet élni, de nem mindegy hogy közben az anya magában kételkedik vagy szuperanyának érzi magát, mert az ő gyerekével igen kevés a gond.
Magyarul fordìtottàk többemberesre, angolul highneed baby, ami talàlòbb. Mert egy percre sincs el magàban, folyton foglalkozni kell vele/testközelben lennie. Ìgy akkor tud mellette levegőt venni az elsődleges gondozòja, ha van segìtsège. Plusz az ilyen babàk sokkal intenzivebben èlik meg az èrzelmeiket, ìgy nem megy, hogu csak megpucolom a krumplit, abban a 10 percben is kèpesek hànyàsig sìrni magukat, akkor is, ha mellettük àllsz.
Az èn lànyom is ilyen, kemèny hònapok vannak mögöttünk.
Van egy Sears 12 tulajdonsàg lista, ami alapjàn lehet mèrni, mennyire többemberes a baba. Na a lànyom màr 1,5 èvesen csak 12/10.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!