Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kell leépíteni a...

Hogyan kell leépíteni a többemberes gyereket?

Figyelt kérdés

Nem tudok most indulatok nélkül fogalmazni, nézzétek el nekem!

Van egy 1 év 3 hónapos gyerekem, és kikészít. A mai napok folyamán annyi visszafotgott düh és indulat van bennem, hogy külön önuralom kell ahhoz, hogy ne rángassam meg.

Későn fekszik, korán kel, és vagy 10x kel éjjel, és sokáig tart visszaaltatni, és még elvárja, hogy egész nap szórakoztatva legyen. Ordít-visít, ha nem rá összpontosul a figyelem, és most itt a "szeparációs szorongás" is. Már nem bírom, egyre nagyobb az irigykedés, mikor nyáron a strandon őt kellett órákon át tologatni,más gyereknek meg odaadtak egy kulcscsomót, és elvolt vele egy fél órán át. És ez napról napra hosszabb. Semmit nem tudok megélni, mindent csak túlélek.

2022. jan. 29. 17:24
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
87%
Nem azért csinálja, hogy veled kitoljon. Nem szándékos. Igen, baromi nehéz. De jobb lehet idővel.
2022. jan. 29. 17:28
 2/27 anonim ***** válasza:
42%
Nevelési tanácsadó. Segítenek mindkettőtöknek.
2022. jan. 29. 17:31
 3/27 anonim ***** válasza:
73%
Fb többemberes babával az élet csoport. Ott sorstársak vannak akik megértenek és esetleg tanácsot is tudnak adni
2022. jan. 29. 17:32
 4/27 anonim ***** válasza:
33%
Hogyan kell leépíteni?! Úgy, hogy örökbeadod. Miért nem azt kérdezed, hogyan kell kezelni, hogy kell bánni vele?
2022. jan. 29. 17:42
 5/27 anonim ***** válasza:
87%
Bármennyire is fosadék a helyzet, mindig gondolj arra, hogy ez az életszakasz is véget ér egyszer és hogy a gyereked él és egészséges. Nem könnyű, de lesz jobb is idővel. Addig is kitartást! Nincs valaki, akivel ellehet néha amíg te kikapcsolsz?
2022. jan. 29. 18:08
 6/27 anonim ***** válasza:
88%

Az enyém is többemberes. De ő már 3 éves. Minél nagyobb annál jobb a helyzet.

Épp ma olvastam egy cikket, nem tudom mennyire valós, de ott azt írják, hogy az ilyen gyerekek kb 5 éves korukra kezdik el kicsit elengedni az első számú gondozót, aki ugye többnyire az anyuka.

2022. jan. 29. 18:13
 7/27 anonim ***** válasza:
92%
Nem írtad, hol van a gyerek apja? Mert ami segitene, ha minden nap lenne legalabb fél-egy órád gyerekmentesen - erre pedig az apa a legilletékesebb
2022. jan. 29. 18:15
 8/27 anonim ***** válasza:
15%

Ide vezet a liberális nevelés!

Hagyd sírni. Szép lassan majd hozzászokik, hogy nem ő a világ közepe.

2022. jan. 29. 18:15
 9/27 anonim ***** válasza:
11%
Anyatejes vagy tápszeres?
2022. jan. 29. 18:22
 10/27 anonim ***** válasza:
88%

Többemberes a lànyom, ìgy ìrom.

Leèpìteni akkor tudod, ha betöröd őt. De komolyan szeretnèd?

Annyi segìtsèg, amennyit tudsz szerezni.

Nekünk az első 1,5 èv votl szörnyű, òrànkènti kelèsek, több òràs altatàsok, èbrenlètkor csak èn kellettem, de folyamatosan.

Aztàn lassan elkezdett kicsit könnyebb lenni, mèg mindig rèmàlom az altatàs ès èn is sokszor ùgy èrzem, hogy tùlèlem csak ès bűntudatom van. Segìt, ha sorstàrsakkal tudsz beszèlni, Fb többemberes babàs csoport is jò erre, viszont nekem az màr tùl negatìv volt. Nem is akarok ìgy gondolni a gyerekemre, hogy tõbbemberes/nagyigènyű. Csak jò tudni, hogy màsok is vannak ìgy.

2022. jan. 29. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!