Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire számítanak...

Tényleg ennyire számítanak gyermek vállalásnál az anyagi dolgok?

Figyelt kérdés

Párommal gyermeket szeretnénk. Én 24 ő 28 már van egy 5 éves lányunk(nem közös). Mi több mint 2 éve vagyunk együtt nekem 2 és fél éve van bejelentett munka viszonyom és neki is van. Együtt keresünk kb.500.000 ezret. Voltak nehézségek főleg mikor a házat újítottuk fel és néha szorolunk segítségre de mindíg megoldjuk. A házba idén szeretnénk toldani mivel 1 szoba,konyha,és fürdő van benne. Anyumék nem szeretnék hogy gyerekünk legyen mivel az előző kapcsolatomból indulnak ki és persze tény és való a lányom apja egy link ember volt de a jelenlegi párom mindíg dolgozik és mindenkinek ott segít ahol tud. Lányomat is sajátja ként neveli mindent megad neki. Mivel apum vállalkozó már vagy 30 éve ő több milliót keres, de nem értik meg hogy a párom akármennyit dolgozik sosem tud annyi pénzt keresni amennyit apum. És igazából mindenünk megvan nem éhezünk, nem fázunk saját kis lakásunk van amit fent tartunk.

De mi viszont már szeretnénk babát, mert úgy gondoljuk hogy azért anyagilag sem állunk rosszul az átlaghoz képest akik gyárban 200.000 at keresnek még is szülnek 2-3 gyereket albérletbe is akár. Nekünk azért adott minden. Kicsit el bizonytalanítanak ezek a mondatok..

2022. jan. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

40-es az, hogy te munkáscsaládból származol, hogy jön amúgy ehhez a kérdéshez és kit érdekel?

A kérdező szempontjából tök irreleváns, hogy neked tud falazni a férjed, ha az övé feltehetően nem.

2022. jan. 17. 22:22
 42/54 anonim ***** válasza:
0%
Csak azt próbáltam saját példa szemléltetése alapján elmagyarázni, hogy nem feltétlen irrelevánsan drága, pláne egy bővítés. Simán lehet, hogy a kérdező férje pár hozzáértő rokonnal/baráttal meg tudja csinálni…
2022. jan. 17. 22:30
 43/54 anonim ***** válasza:
83%
42-es hogy tudná már megcsinálni a kérdező is, ha nincs felesleges 120 ezer ft-juk?? Még ha rokon is csinálja, akkor is több millió az anyagdíj...
2022. jan. 18. 06:59
 44/54 anonim ***** válasza:
100%

Basszus, megnézem én azt amikor valakinek a férje egyszemélyben felépít egy komplett házrészt.

Villany, fűtés, falazás, festés, melegburkolás, nyílászáró, ács munka, mindenhez ért.

Hogy nekem miért nem sikerült ilyen ezermestert találni….

Pláne aki olyan ügyes kereskedő is, hogy nagyker áron meg tud venni mindent.

2022. jan. 18. 07:20
 45/54 anonim ***** válasza:
100%

Én férjem is sok mindenhez ért. Tud asztalos munkákat csinálni, vakolni( tanulta építőmérnökisuliban), szerelni de az anyagokat sima áron tudja beszerelni. Ő szerelte be a klímát is.

Mostanában rakta be a padlófűtést a hozzá való cuccokat Kínából rendelte,de ehhez is kell pénz igaz hogy kevesebb de a kérdező ezt sem tudná annyi pénzből megtenni. El nem tudom képzelni hogy vki ennyire ne lássa hogy egy gyerek pénzbe kerül úgy hogy már van gyereke.

2022. jan. 18. 07:37
 46/54 A kérdező kommentje:

Én csak egy kérdést tettem fel gyerekek ne háborogjunk már ennyire 🤣

Az egész házat ismerős/család újította fel villany,víz,gáz minden általuk lett. Kb 1 millio ft ba volt állmennyezet, parkettázás, festés,villany szerelés stb stb.

Nem már nem 500 ft órabérért dolgozom 🙂

Nem vagyok nagyképű, de akinek olyan apja van mint nekem fillérekből toldat egy szobát.

2022. jan. 19. 13:08
 47/54 anonim ***** válasza:
100%
Akkor eleve egy szép újépítésűt kellett volna vetetni a hercegnőnek a milliomos apukával, nem a régit toldozni-foldozni :D
2022. jan. 19. 13:12
 48/54 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, de milliomos apádtól csak egy szoba-konyhára futotta, mi? Meg annyi pénzügyi kultúrát nem adott át, hogy 120 ezer forintot félre tudjatok tenni :D

Megjegyzem, tök más jogilag egy felújítás, amit kutya nem ellenőriz, meg egy hozzáépítés, amit be kell jelenteni és hivatalosan csináltatni, ugyanis gond, ha nincs feltüntetve a telekrajzon a hozzátoldott rész.

2022. jan. 19. 13:15
 49/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan nagyszerű a család, hogy kalákában pillanatok alatt kibővít egy házat, meg lóvé is van rá, akkor eddig miért egy szobában nyomorogtatok párostul-gyerekestül?
2022. jan. 19. 13:55
 50/54 anonim ***** válasza:
100%

En se ertem, hogy milliomos apuci miert nem vett akkor egy normalis hazat nektek.

Tenyleg kerdezo, miert? Talan csak nem elege van az eloskodo lanyabol?

2022. jan. 19. 14:02
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!