Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire számítanak...

Tényleg ennyire számítanak gyermek vállalásnál az anyagi dolgok?

Figyelt kérdés

Párommal gyermeket szeretnénk. Én 24 ő 28 már van egy 5 éves lányunk(nem közös). Mi több mint 2 éve vagyunk együtt nekem 2 és fél éve van bejelentett munka viszonyom és neki is van. Együtt keresünk kb.500.000 ezret. Voltak nehézségek főleg mikor a házat újítottuk fel és néha szorolunk segítségre de mindíg megoldjuk. A házba idén szeretnénk toldani mivel 1 szoba,konyha,és fürdő van benne. Anyumék nem szeretnék hogy gyerekünk legyen mivel az előző kapcsolatomból indulnak ki és persze tény és való a lányom apja egy link ember volt de a jelenlegi párom mindíg dolgozik és mindenkinek ott segít ahol tud. Lányomat is sajátja ként neveli mindent megad neki. Mivel apum vállalkozó már vagy 30 éve ő több milliót keres, de nem értik meg hogy a párom akármennyit dolgozik sosem tud annyi pénzt keresni amennyit apum. És igazából mindenünk megvan nem éhezünk, nem fázunk saját kis lakásunk van amit fent tartunk.

De mi viszont már szeretnénk babát, mert úgy gondoljuk hogy azért anyagilag sem állunk rosszul az átlaghoz képest akik gyárban 200.000 at keresnek még is szülnek 2-3 gyereket albérletbe is akár. Nekünk azért adott minden. Kicsit el bizonytalanítanak ezek a mondatok..

2022. jan. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván voltak idők mikor újítottuk a házat hogy segítségre szoroltunk vagy jött egy karácsony utáni 120.000 ezer forintos kiadás ki ne szorulna ebben a helyzetben segítségre?’

Ha egy váratlan kiadásra nem tudtok 120 ezret előkaparni akkor mégis hogy akarsz második gyereket? Az elsőnek is lassan nőnek az igényei, sulis cuccok stb. Egy szoba-konyhában laktok most hárman, akkor majd négyen fogtok. Remek lesz a lányodnak az üvöltő csecsemővel egy légtérben. Plusz a születendő gyerek, Isten ne adja, születhet olyan betegséggel, problémával ami fejlesztést, kezelést igényel és nem támogatja a TB. És az nem egyszeri 120 ezer lesz. Honnan teremtitek elő a pénzt? Rohantok megint anyuékhoz kérni? A tudatos és felelősségteljes gyermekvállalás azt is jelenti, hogy ilyen helyzetekre is fel vannak készülve a leendő szülők. Igen, anyagi értelemben is.

2022. jan. 17. 16:03
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

En csak azt nem ertem, hogy az apjanak jol meno vallalkozasa van, nem lehet egy hulye ember, gondolom az anyukaja se, megis a kerdezonel nagyon felresiklott valami.

Talan az volt a baj, hogy egesz eleteben mindent megkapott, nincs penzugyi tudatossaga, nem latja at a helyzetet, ha baj van, rohan anyucihoz, gyerek szerepben ragadt. Erdekes egyebkent, ennek is biztos meg van a maga pszichologiaja.

Ha a szulok tamogatjak eletuk vegeig, halaluk utan meg jo kis zsiros oroksegre szamithat, akkor persze, meg lehet elni valahogy tobb gyerekkel is. Az mas kerdes, hogy a kerdezo szulei is igy gondoljak-e, en elobb veluk megbeszelnem. Felnott ember persze nem ker engedelyt a gyerekvallalasra, de ilyen az, amikor valaki nem no fel.

2022. jan. 17. 16:18
 33/54 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem előbb csináljátok meg a felújítást, gyűjtsetek össze annyi tartalékot, amiből 3 hónapig meg tudnátok élni, ha a párod kiesne a munkából.

Egyébként mi kb 800-1.2 m között keresünk havonta, de bizony épp én is tartozok apumnak, mert minden pénzünket a házunk megépítésére költjük, nincs tartalékunk, bár gyerek sem. Mi is azért nem vállalunk gyereket, mert előbb legyenek meg a körülmények, anyagi tartalék. Viszont nem muszáj magánorvoshoz járkálni súlyos extra összegekért. Az összes barátnőm sima sztk-s terhesgondozással szült, nem muszáj zsír új babakocsit venni 200 ezerért (pont ma láttam egy tök jót használtan 28 ezerért pl), babacuccokból sem kell mindig a legmárkásabb. Várjatok néhány évet amíg sínen vagytok. Hitel nélkül saját házzal, tartalékkal elég az 500 ezer is.

2022. jan. 17. 17:05
 34/54 anonim ***** válasza:
89%

Ilyen helyzetben nemhogy kettő, de egy gyereket se vállaltam volna be.

"Voltak nehézségek főleg mikor a házat újítottuk fel és néha szorolunk segítségre de mindíg megoldjuk."

Úgy érted, hogy a nagyszülők oldják meg... És szerinted ha már egy gyerekkel segítségre szorultok, kettővel mi lesz?

"A házba idén szeretnénk toldani mivel 1 szoba,konyha,és fürdő van benne."

Ez még szerintem két embernek is kicsi, háromnak meg főleg. Újabb gyerekkel haza se mennék ide, tökmindegy, meddig toldozzátok, foltozzátok. Egy négytagú családnak egy 3 hálószobás + nappalis ház a kényelmes, mert a gyerekek sem lesznek mindig cuki, szőnyegen játszó babák.

"De mi viszont már szeretnénk babát, mert úgy gondoljuk hogy azért anyagilag sem állunk rosszul az átlaghoz képest akik gyárban 200.000 at keresnek még is szülnek 2-3 gyereket albérletbe is akár."

Komolyan ez a szint? Hogy bezzeg KisJuliska a másik utcából pucér fenékre szülte meg a 3. gyereket, akkor neked miért nem lehet még egy?

"És igazából mindenünk megvan nem éhezünk, nem fázunk saját kis lakásunk van amit fent tartunk."

Nehogy már arra legyél büszke, hogy nem éheztek, meg télvíz idején nem fagytok meg. Azért ennél kicsit biztosabb háttérrel kéne szülni a nagyvilágba, mert mikor a gyerek néz nagy szemekkel, hogy neki 16-17 évesen miért nem telik nyelvvizsgára, jogsira, ő érettségi után miért nem tanulhat tovább, mint az osztály 95%-as, akkor kínkeserves lesz azt mondani, hogy örüljön, hogy éhezni nem éhezett soha.

2022. jan. 17. 17:06
 35/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha a házat bővíteni akarjátok, csak a terv kB 800 000. És számolhatsz 400 000ft/ m2 árakkal. Ezek csak körülbelüli összegek, simán lehet több is.
2022. jan. 17. 18:51
 36/54 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, nekünk komplett terv új házra volt 500.000 Ft. És mivel a férjem ezermester, szinte mindent ő csinál. Az anyagok nagy részét pedig direkt beszállítótól, számla nélkül vesszük, tehát -27%. Meg lehet oldani “okosba”, ha akarja az ember. Azok szoktak belemenni ezekbe a 400 ezres m2 árakba, akik hitelből építkeznek és emiatt számlával kell mindent igazoljanak.
2022. jan. 17. 20:54
 37/54 anonim ***** válasza:
90%

"És mivel a férjem ezermester, szinte mindent ő csinál."

Ahham, persze. Csakhogy egy új házat manapság kizárólag szerződtetett szakik csinálhatnak, a kőművesmunkát kőműves, a tetőt ács, a fűtést fűtésszerelő, az elektromos rendszer kiépítését villanyszerelő, és ha nem hitelből építkezel, akkor is meg kell lennie a szakemberekkel kötött szerződéseknek építési hatósági ellenőrzés miatt.

A férjed az összes szakember egyben hivatalosan is? 😃

2022. jan. 17. 21:15
 38/54 anonim ***** válasza:
84%

"És mivel a férjem ezermester, szinte mindent ő csinál. Az anyagok nagy részét pedig direkt beszállítótól, számla nélkül vesszük, tehát -27%. Meg lehet oldani “okosba”, ha akarja az ember."

Rád ne szakadjon az a profin megépített plafon ennyi ferdítéstől. :D

2022. jan. 17. 21:31
 39/54 Derjaderja ***** válasza:
100%
Tök mindegy mert a felújítós hitel miatt mindenki iszonyú drágàn dolgozik. Az a hozzáèpítés rengetegbe lesz.
2022. jan. 17. 21:59
 40/54 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 37-es és 38-as nyugodtan konzultáljatok erről egy tervezővel. Egyébként cég miatt amúgy is le tudjuk papírozni, de akinek ilyen nincs, annak is van lehetősége építkezni. Először én is meglepődtem, de a tervezőnk tájékoztatott, hogy még kivitelezői nyilatkozatra sincs szükség (én abban a hiszemben voltam, hogy kell)🤷🏼‍♀️Ez egy viszonylag újabb jogszabályváltozás. Amúgy nálunk pont minden szükséges végzettségű ember van családon belül, így kalákában is meg lehetne csinálni, erre már ha jól emlékszem 2019 októbere óta van lehetőség.
2022. jan. 17. 22:16
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!