Tényleg ennyire számítanak gyermek vállalásnál az anyagi dolgok?
Párommal gyermeket szeretnénk. Én 24 ő 28 már van egy 5 éves lányunk(nem közös). Mi több mint 2 éve vagyunk együtt nekem 2 és fél éve van bejelentett munka viszonyom és neki is van. Együtt keresünk kb.500.000 ezret. Voltak nehézségek főleg mikor a házat újítottuk fel és néha szorolunk segítségre de mindíg megoldjuk. A házba idén szeretnénk toldani mivel 1 szoba,konyha,és fürdő van benne. Anyumék nem szeretnék hogy gyerekünk legyen mivel az előző kapcsolatomból indulnak ki és persze tény és való a lányom apja egy link ember volt de a jelenlegi párom mindíg dolgozik és mindenkinek ott segít ahol tud. Lányomat is sajátja ként neveli mindent megad neki. Mivel apum vállalkozó már vagy 30 éve ő több milliót keres, de nem értik meg hogy a párom akármennyit dolgozik sosem tud annyi pénzt keresni amennyit apum. És igazából mindenünk megvan nem éhezünk, nem fázunk saját kis lakásunk van amit fent tartunk.
De mi viszont már szeretnénk babát, mert úgy gondoljuk hogy azért anyagilag sem állunk rosszul az átlaghoz képest akik gyárban 200.000 at keresnek még is szülnek 2-3 gyereket albérletbe is akár. Nekünk azért adott minden. Kicsit el bizonytalanítanak ezek a mondatok..
En meg arra szavazok, hogy nem kell gyerek minden aron.
En szegenyebb korulmenyek kozott nottem fel, nem eheztunk, de a kajan kivul semmi extrara nem jutott. Nyaralas? Nyilvan nem. Fogszabalyzo? Kizart dolog. Ruha? Max ha kaptam a rokonoktol. Osztalykirandulas? Max ha epp anyu tudott plusz munkat vallalni, egyebkent nem mentem. Magantanar, mert a matek annyira nem ment, hogy ugy kellett ev vegen atrugdosni es csak a tanar joindulatan mult az egesz? Erre se jutott. Hus? Honap kozepetol kezdve max heti 2x volt. Barataim se voltak nagyon, mert nyilvan
minden kozos programot ki kellett hagynom, igy nem lehet kapcsolatokat erositeni/epiteni. Arra se jutott, hogy elbuszozzak a szomszed varosba, csak hogy atmenjek valakinez.
En megfogadtam, hogy inkabb soha nem lesz gyerekem, ha csak ilyen korulmenyeket tudok neki biztositani. Szeretem a szuleimet, mert probaltak nekem mindent megadni, de rettenetesen rossz volt azert igy felnoni. Es ugy gondolom, hogy ruha, gyogyszer, fogszabalyzo, maganorak, rendes orvosi ellatas (ha kell, magan), azok alap dolgok. Ha ennyit se tudok megadni se magamnak, se a gyereknek, akkor inkabb nem vallalom be.
Én is azoknak adok igaz, akik szerint számít a pénz.
Most épp elvagytok hárman, a negyedik már könnyedén borítana mindent.
Mi lesz, ha beteges lesz a kicsi?
Nekünk egy viszonylag kisebb vese problémával született hat hete a gyerek, de már a vizsgálatok, benzinköltség stb alaphangon 200.000 Ft.
És akkor még nem beszéltünk olyanról hogy fogszabalyzo, ha esetleg kell, nyaralás, hétvégi kiruccanás, autó csere, elromlott mosógép stb.
Éhen nem halnátok, mert ott vannak védőhálónak a szülők, de hogy a gyerekek csóróságban nőnének fel, az biztos.
Arról pedig a mai 30-as korosztály nagyon sokat tudna mesélni. Legalábbis az én általános iskolai osztályomban egy két kivétellel minden gyerek szegény családból jött, és utáltam, hogy minden egyes karácsonyra sál, sapka, kabát volt az ajándék. Én éppen amiatt nem vállalok második gyereket, mert egynek mindent meg tudunk adni, de kettőnek már nem.
Ha lenne havi plusz 500.000 Ft bevétel valahonnan, akkor nem gondolkodnék egy percig se rajta, mert a testvér érték, de így nem.
És mindezt nem olyan jövedelmi viszonyok mellett mondom, mint amit a kérdező felvázolt, hanem attól sokkal jobbak.
24 vagy, bőven van időd még babázni.
Én 30 évesen vállalom most a babát, mert most van lakás, autó, 12 havi fizetés a takarékszámlákon, egzisztencia, vállalkozás, és + félretett pénzek kb 600 ezer ft. ha nagyon hirtelen kell valami.
Ráadásul neked nem is első gyermek.
Ha 34 lennél és még nem szültél volna, akkor sokkal megértőbb lenne mindenki azzal kapcsolatban h babát szeretnél, de így tényleg jogosan int mindneki türelemre.
Kezdjük az alappal, normális pelenka nem kis összeg. Egy db rugdalódzó leírása is 1500 Ft és a gyerek folyamatosan nő és folyton cserélni kell a ruhát. Vitaminokat érdemes szedni terhesen és szoptatás során is, de lehet tápszeres lesz na az sem kevés pénz. Ott van a kiságy,kád, légzésfigyelő, cumisüvegek, sterilizáló,gyógyszerek, popsikrém. No mi van még, nem kötelező oltások is fontosak, játékok már babaként sem árt, téli baba esetén overall ami használtan 6000 Ft babakocsi és a többi. A gyerek rohadtulvdrága már csak az alap szükségletek és akkor még magadnak is venned kell kismama dolgokat mint ruha mell szívó, orrszívó porszívó, stb
Bakker van egy gyereked és mégsem vagy képbe anyagilag vagy spóroltál a gyereken?
Ismerek egy nőt meg a párját, ők azt az elvet vallják, hogy "ahova isten báránykát adott, oda ad majd legelőt is", persze "az élet iskolájában" tanult mindkettő.
Na, ők azok, akik a létező összes jótékonysági fb csoportban kérincsélnek ágyat, ruhát, játékot stb a gyerekeknek (van már nekik kettő, mert hát az nagyon kellett, egyből suli után), sokszor rossz nézni, hogy már megint ők, már megint kérnek, semmire nem futja nekik.
A nő erre most megint terhes, a két fiú után alighanem most lányuk lesz, mert már elkezdett kislány-ruhákat kéregetni mindenkitől.
Szóval nem, dehogyis, nem fontos egyáltalán a pénz a gyerekneveléshez....
Mennyi ilyet ismerek én is te jó ég… tehetősebb szülők gyerekei, akik szülnek jobbra balra mert a szülők ott vannak mindig, ha valami baj lenne.
Kedves kérdező, most van 500.000 Ft bevétel.
Kiszamoltad, hogy ha neked fèl èv után lejár a CSED, akkor mennyi marad?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!