Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a 7 éves...

Mit tegyek, ha a 7 éves gyerekem bepisil állandóan és már az egész család ki van készülve tőle?

Figyelt kérdés

Pelenkába alszik, és tegnap este is full pisi volt az egész ágy. Nincs nap, hogy megúsznánk 4 váltás ruhával. Van, hogy felhívnak délután 2-kor az iskolából, hogy menjek, mert a gyereknek már nincs valtóruhája, pedig a fél szekrényi ruha van az iskolában. Voltunk már mindenhol: pszichológusnál, pszichiáternél, vese ultrahangon, röntgenen, hólyagfeltöltéses vese reflux vizsgálaton, de semmi eredmény. A mosógép és a szégyen között ingázok egyfolytaban. A munkahelyemen is kapom a beszólást, hogy jó lenne már megtanítani elrendezni magát, mert nekik plusz munkát jelent az, hogy én egy héten 2-3x elmegyek másfel órára a gyerek miatt.

De nem megy sehogyan se. Hiába mondom neki 15 percenként, hogy menjen el pisilni, ha nem akar. Volt, hogy 4 órán át ott ültettem a wc-n, aztán levettem, másfél perc múlva összehugyozta magát. És akkor még legyek türelmes, legyünk kedves vele, amikor kiidegel mindenkit. A másik városba nem tudok elmenni vele, sétálni meg még ugyan nem, mert behugyozik.

2022. jan. 9. 16:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
57%
#18 biztos van ilyen,de amint látod a kérdező eltűnt.Attol hogy van ilyen,ez egy kamu kérdés.Ha nekem a gyerekek bepisilne 7 évesen,nem a gyakorira írnám ki.Meg nem ebben a stílusban.Hiába pontoztok le,ez egy kamu kérdés!
2022. jan. 10. 05:25
 22/28 symple válasza:
Ha mégis nem kamu lenne a kérdés, akkor az ok maga a kérdező, a stílus, a tartalom. Ilyen hozzáállással a gyereke sorsához - hát ez gyomorforgató! Nem igaz, hogy végigjárta a szakorvosokat, beleértve a pszichológust is, a belgyógyászati gondos kivizsgálásról nem beszélve. Ha az én gyerekemnek lett volna ilyen gondja, akkor addig vittem volna, amíg egy pontos diagnózis nincs, és a megoldásra is javaslat. Nem pedig a kérdező utálkozó, gyűlölködő és gyerekhibáztató modorában előadott magánszámot írom ide!
2022. febr. 5. 01:09
 23/28 A kérdező kommentje:

Symple

Azt sem tudod, hogy min mentünk keresztül! Vittem Budapestre, Pécsre is befektették a gyermekpszichiátriára is. Nem autista gyanús, minden klappol csak ez nem. Annyit mondtak, hogyha 10 éves koráig ez nem változik, vagy nem lesz javulás, akkor már így marad.

Én kérek elnézést, hogy nem áldozom fel még további 3 évig a fizetésünket, mert a másik két gyerekemnek is enni kell, bocsánat. Tudod te mennyi egy ilyen vizsgálat? Főleg magánba? Államiban sz.rt se csináltak.

És igen, szégyellem. A 2 és fél éves lányom már nem pelenkás, de a 7 évesem még az. Oké, hogy te ilyen rohadt türelmes vagy, meg jó a fotelből osztani az észt, de ha te kerülnél ilyen helyzetbe, és évek óta semmi javulás nem lenne, nem tudhatod, hogy mit csinálnál, hogyan éreznél. Már mindenhol voltunk, pénzt, időt, energiát nem sajnálva vittük vizsgálatról vizsgálatra, izt fogyott el a türelem.

2022. febr. 6. 08:35
 24/28 anonim ***** válasza:
31%
Drasztikus, de ha nincs fizikai baja akkor egy dolog segíthet: nincs több pelenka. Ha pisis, cserélje és mossa ő az ágyneműjét. Ennyi idős gyereket már kell hogy érdekelje
2022. febr. 6. 14:11
 25/28 anonim ***** válasza:
Pelenkázni kell nappal is. A másik a türelem és a nyugodt légkör. Lehet hogy a stressz okozza. De lehet hogy szeret pelenkába lenni, és bepisilni.
2022. márc. 31. 10:21
 26/28 symple válasza:
0%
Kérdező, a 2022. febr. 6. 08:35-re: valószínű, hogy előbb neked lenne egy jó pszichológussal értekezni valód. A gyerekre gyűlölködve sajnos nem juttok előre. Ritka furcsa kijelentéseid vannak, azt hiszem, a gyerek előtt is ugyanezt teszed, ezért nem juttok előre. Sajnos, ez így van, és nagyon sajnállak is érte. Meg kellene változtatni a hozzáállásodat, elfogadni, és megtanulni szeretni őt. A legelső pszichológusnak fel kellett volna ismerni a helyzetet. Kidobott pénz volt, amit neki adtál.
2023. máj. 11. 11:23
 27/28 anonim ***** válasza:

26-os nincs benned egy csepp együttèrzés. Nem tydod beleèlni magad, milyen egy olyan anyànak, aki ilyesmivel küzd.

Kérdező, nem javult azòta a problèma?

Mindig is bepisilt a gyerek, vagy szobatiszta volt ès visszaesett? Azt vizsgàltàk, hogy egyàltalàn megvannak-e azok az idegei, amivel a hòlyag telítettsègèt èrzi? A zàròizom működik ? (Egyàltalàn megvan?)

2023. máj. 11. 15:55
 28/28 symple válasza:
27-es, van bennem együttérzés. Mélységesen együtt érzek ezzel a szerencsétlen gyerekkel, akinek szerető szülő helyett ilyen kíméletlen, gonosz és szeretetlen szülője van. És itt van a baj gyökere is, a szülő. A gyűlölködő hozzá- és rászólások. Ha megmutatná egy pszichológusnak a feltett kérdést, a rettenetes szóhasználatot, rögtön küldené pszichiáterhez - a kérdezőt. Úgy ám, nem a gyereket.
júl. 27. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!