Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha anyám...

Mit tegyek, hogyha anyám elkapatta a gyerekemet és ezért ordít állandóan, hogy vegyem fel?

Figyelt kérdés

Nőgyógyászati probléma miatt műtöttek Pesten (nem pesti vagyok).

Addig édesanyámmal volt a lányom (áprilisban volt egy éves). Ameddig ez nem következett be, addig tök jól elvolt a lányom magában, nem kéretőzött ölbe, nem várta el, hogy kézbe vigyük, jött magától. Ha elfáradt, leült, ivott, de ennyi.

Direkt elmondtam anyámnak, hogy nem kell folyamatosan vinni a gyereket, egyrészt tud ő jönni, másrészt melege lesz, leizzad, harmadrészt felszoktatja, és nekem kell kínlódnom vele begipszelt karral.

Anyám egyik fülén ki, másikon be. A gyereknek kipattant a szeme és onnantól délutáni alvásig a kezében hordozta, majd utána megint felvette és estig le se rakta.

Áprilisban múlt egy éves. Mióta hazajöttem a kórházból, mindennap egy borzalom. Nem elég, hogy hányok, mióta megműtöttek, semmi nem marad meg bennem, még a gyerek is kihoz a sodromból.

Ma is 20 percig nem tudtam betenni a gyerekülésbe, nem tudtunk elindulni, mert ordított, mint a sakál. Mondanom sem kell, hogy nagyon jól esett étlen-szomjan ott állni a napon egy vergődő gyerekkel, aki rugdalja a frissen műtött hasamat és mindenki minket nézett. 20 perc után meguntam, hogy semmiféle nyugtatgatás, figyelemelterelés nem segít, csak ordít, mert kézben akar lenni, ezért fogtam, betettem a gyerekülésbe, felhangosítottam a zenét és elindultunk.

Mielőtt azzal jönne mindenki, hogy megviselte az, hogy nem voltam ott: már többször is voltam napokat-heteket kórházban, úgyhogy nem lehet ez.

Engem nem érdekel most már, hogy ki tart rossz anyának meg ki nem, megoldást várok. Nem bírom és nem is akarom egész nap hurcolni. De az ordítást, visítást, hisztit már nem bírom elviselni, főleg akkor, amikor ölelem a wc-t, mert a víz is kijön belőlem és akkor még dörömböl az ajtón, hogy vegyem fel.

2021. júl. 18. 11:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Hol van a férjed? Miért nem segít? Vagy ha ő nincs a képben, anyukád miért nem cuccol oda, amíg lábadozol?
2021. júl. 18. 11:15
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
Hivd vissza anyudat, hogy szükséged van rá.Ne haragudj anyudra, hiszen imádja az unokáját, még ha rosszul is csinálta.
2021. júl. 18. 11:20
 3/13 anonim ***** válasza:
89%

Csöppet sem biztos, hogy anyukád miatt ilyen most a gyereked.

A gyerekek nagyon hamar megtanulják, hogy X felnőtt megteszi ezt nekik, Y meg nem. És onnantól csak X-et fogják nyaggatni azzal a kérésükkel, Y-t békén hagyják. Vagyis e logika szerint csak anyukádat kéne nyaggatnia, hogy vegye ölbe állandóan, téged nem.

2021. júl. 18. 11:35
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Nőgyógyászati műtét miatt lett gipsz a karodon? Mesélj még😂
2021. júl. 18. 11:43
 5/13 anonim ***** válasza:
98%
Meg begipszelt karral hogy vezet? (Mikor berakta a gyereket a gyerekülésbe, fel a zene és elindult). De nem veszélyes (tán tilos, nem tudom) gipszelt kézzel, műtött hassal babával autót vezetni? Csak kérdem.
2021. júl. 18. 12:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg simán megviselhette.Az én gyerekem hozzá van szokva, hogy apa néha elutazik pár hétre, most ennek ellenére már 1 hete totál állatkert van, annyira hogy nyugibogyon gondolkodom.. magamnak.😂Az ő érzelmi intelligenciájuk is alakul, lehet pont a nagyi nyugodt jelenléte hiányzik neki.Vagy rólad ragad rá az ideg,mert átveszik a kornyezetukrol ezeket a dolgokat.
2021. júl. 18. 12:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem anyukád miatt van. Egyrészt, most volt csak egy éves, ami korábban még "belefért" és fel se tűnt neki, az simán lehet, hogy most már zavarja. Pl az, hogy távol voltál tőle napokig. Lehet, hogy amúgy is kezdett volna szeparációsan szorongani, és erre jött az, hogy te nem vagy vele, és kész, itt az eredmény. Az én lányom most egy éves, de ami két hónappal ezelőtt jó volt neki, az most nem az. A gyerekek ebben a korban nagyon sokat és nagyon gyorsan változnak, szerintem ez nem feltétlenül anyukád hibája.

Neked azt tudom mondani, hogy amíg lábadozol, addig kérj segítséget. Akár anyukádtól, akár a gyerek apjától, akár fizetett segítséget. Nem szégyen, főleg nem úgy, hogy közben még gyógyulnod kéne. Próbálj meg pihenni kicsit, mert érezhetően ki vagy merülve, feszült vagy, ezt amellett, hogy a gyerek is érzi és átveszi, nyilván nehezíti a mindennapjaitokat, sokkal kevesebb türelemmel tudsz a babád felé fordulni, pont amikor pedig végtelen türelemre lenne szükség.

A kézben hurcibálás ellen meg én azt javasolnám, hogy üljetek le a földre/fűbe/ágyra, és bújjatok össze sokat. Legyen annyi bújás, amennyit a lányod akar, de keretek között. Kb mint mikor a szoptatásnak adsz keretet, hogy csak otthon, csak azon az egy kanapén, csak alvás előtt, stb, de akkor amennyit csak szeretne. Üljön az öledbe, bújjatok össze fekve, olvass neki mesét vagy csak énekelj neki, tehát ilyen nyugisabb dolgokat, de testközelből, akár együtt is alhattok. Lehet, hogy ez segítene feltöltenie az anya-raktárait, és kevésbé ragaszkodna a kézben hurcibálósdihoz.

2021. júl. 18. 12:18
 8/13 anonim ***** válasza:
93%
Kèrj segìtsèget, plusz empàtia a gyermekeddel. X ideig nem làtott, tudja, hogy rosszul vagy.
2021. júl. 18. 13:39
 9/13 anonim ***** válasza:
69%
Mesélj méég 😂😂
2021. júl. 18. 16:22
 10/13 anonim ***** válasza:
13%
De simán lehet hogy anyukád elkapata, egyszerűen,ne vedd fel ,igen hisztizik,de ignoráld illetve én kissé méltatlankodva meg mondanám a nagymamának hogy köszönöm hogy problémát csinált nekem .
2021. júl. 19. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!