Mit tegyek, ha a 7 éves gyerekem bepisil állandóan és már az egész család ki van készülve tőle?
Pelenkába alszik, és tegnap este is full pisi volt az egész ágy. Nincs nap, hogy megúsznánk 4 váltás ruhával. Van, hogy felhívnak délután 2-kor az iskolából, hogy menjek, mert a gyereknek már nincs valtóruhája, pedig a fél szekrényi ruha van az iskolában. Voltunk már mindenhol: pszichológusnál, pszichiáternél, vese ultrahangon, röntgenen, hólyagfeltöltéses vese reflux vizsgálaton, de semmi eredmény. A mosógép és a szégyen között ingázok egyfolytaban. A munkahelyemen is kapom a beszólást, hogy jó lenne már megtanítani elrendezni magát, mert nekik plusz munkát jelent az, hogy én egy héten 2-3x elmegyek másfel órára a gyerek miatt.
De nem megy sehogyan se. Hiába mondom neki 15 percenként, hogy menjen el pisilni, ha nem akar. Volt, hogy 4 órán át ott ültettem a wc-n, aztán levettem, másfél perc múlva összehugyozta magát. És akkor még legyek türelmes, legyünk kedves vele, amikor kiidegel mindenkit. A másik városba nem tudok elmenni vele, sétálni meg még ugyan nem, mert behugyozik.
Adnèk rà nappalrs is pelenkàt. Mikit otthonoktatàs volt, meg mikor nyàri szünetben nem vokt ovi, akkor is fennàlt a problèma? Nyàron pisil a kertben fa tövèhez?
Nem emlèkszem irtad-e, hogy fiú-e vagy làny. Mikor nagyapàmnak inkontinenciàja volt, egy bip-es flakont kötött magàra. Ìgy jàrt dolgozni, tömegközkekedve. Ülèsnèl nem tudom hogy működött. Ha làny,akkor lehet, hogy összetettebb kismedencei problèma rèsze, ès ez csak tünet (fiùnàl is lehet, ìgy h belegondolok) .
Hólyagjanak a felülete lehet hirtelen túlreagàl...
Pszichològus kizarta azt, hogy esetleg zaklattak, vagy a wc-től fèl?
Gondolom kb. e körül forognak a mindennapjaitok. Könnyebb mindani, mint megtenni, de el kène lelkileg engedni, hogy ne legyen akkora nyomas a gyereken.
Nem érte valami trauma? Mondjuk hogy veszekedtek vele..? Mármint értem,hogy rossz az ha bepisil de szerintem neki is. :D
7 éves,ha csak nem valami szellemileg vissza maradott gyerek akkor tudsz vele beszélni is,mondjuk.Nem mondta még sose,hogy miért vannak balesetek vagy miért nem a wc-be pisil,ha tudja és érzi,hogy kell neki?
-Ha nem érzi el tudja mondani rég,hogy nem érzi ha pisilni kell.Az betegség.
-Ha nem tudja tartani a sok kivizsgálas ellenére is van valami baja.Vagy nem tanulta meg rendesen,vagy beteg.
-Ha rossz élménye van a mosdóval lehet megoldást találni vagy gyermek pszichiáterhez lehet fordulni.
Biztos vagyok benne,hogy van ésszerű magyarázat és megoldás a helyzetre,nekem a 3 éves (2 év 8 hónap) gyerekre nem kell pelus még éjszakára se.Ő is ha felkel tud szólni,hogy anya pisi.7 éves gyereknek akkor főleg menni fog.
Vagy pedig túl korán lett rá erőltetve kicsiként a szobatisztaság.
Nem mindig betegség mindennek az oka,ha kicsiként lecsesztétek vagy erőltettétek folyamatosan a pisi dolgot akkor ez (azon felül,hogy rohadt nagy karma :D) trauma lesz és lelki eredetű probléma,amin nem fog segíteni egy orvos se.
Pszichiáter,gyermek pszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!