Szülnél olyan ferfinek 1-2-3 gyereket, aki szinte állandóan dolgozik?
Elvileg ilyen a munkája, hazaér eszik, alszik kb. Hétvégén szabad, akkor az otthoni kerti munkákat végzi. Ritkán haverozik. Tulajdonképpen a gyermeknevelést önállóan kell megoldani, ha beteg, ha oviba viszed, mindent. Rá nem tudsz támaszkodni.
Szülnél így gyereket?
Nem.
A munkát meg kell osztani vele, egyenlően kell dolgozni, hogy ő is részt tudjon vállalni a nevelésben.
Amikor szültem, akkor még nem dolgozott a párom annyit, aztán valahogy azt vettem észre, hogy kb alig van otthon, ha igen, akkor alszik vagy morog. Folyton a munkáról beszélt, panaszkodott, én pedig mondtam neki, hogy akkor váltson. De o nem akar, mert jol keres stb, vár hatha a vezetőségváltással jobb lesz. Én persze türelmes voltam, aztán mikor 4 lett a fiunk, megmondtam neki, hogy nem birom igy. Döntsön, mert szüksegünk van rá. Persze nagyon szerettem őt és a mai napig is szeretem, de akkoriban mar mindennaposak voltak a vitáink, hogy alig van otthon, es ha igen, akkor csak panaszkodik. Szerencsére váltott, és olyan munkahelyet talált, ami nem rabolja el tőlünk, így be mertem vállalni a maaodik babát. Azota persze rajött, hogy sokat szalasztott el, sok dologrol lemaradt a nagynál, de szerencsere imasjak egymast, sokat csavargunk.
De ez csak egy heppiendes sztori. Ha akkor ennyit dolgozik, mikor megismertem, akkor nem biztos, hogy szulok neki. Nem tudom.
Szültem. Szakács a férjem. Még sokszor hétvégén is kettesben mentünk a programokra a fiammal.
AZtán pályát váltott ( a gyerek 5 éves korában). Mert szeretett volna a családdal is lenni.
Most már mindketten "teljes értékű szülők" vagyunk.
8-as vagyok, nálunk nem az alapján megy a "ki megy érte oviba" meg "ki viszi orvoshoz", hogy ki keres többet...
Hanem ki tudja most nélkülözni a munkáját éppen (vagyis a munkahely őt).
AMikor még szakács volt, akkor szabadnapjain maradt a gyerekkel, munkanapjain én táppénzen.
Most én keresek jobban, de ez nem téma köztünk. Mindketten a szülei vagyunk.
Ezzel az erővel váljatok el, és utalja azt a bizonyos összeget, pont ugyanott leszel vele.
Ő nem akar az apjuk lenni, és a munka egy marha jó kifogás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!