Szülnél olyan ferfinek 1-2-3 gyereket, aki szinte állandóan dolgozik?
Elvileg ilyen a munkája, hazaér eszik, alszik kb. Hétvégén szabad, akkor az otthoni kerti munkákat végzi. Ritkán haverozik. Tulajdonképpen a gyermeknevelést önállóan kell megoldani, ha beteg, ha oviba viszed, mindent. Rá nem tudsz támaszkodni.
Szülnél így gyereket?
Ja, hát ha ő ilyen jól keres, akkor te ne dolgozz még kb 5 évig.
Szerintem egy család akkor működik jól, ha figyelnek egymásra, és figyelembe veszik a másik igényeit.
Nálunk is kicsivel kevesebbet keres így a férjem, de a gyerekkel töltött idő nem mérhető pénzben. És így is simán kijövünk a kettőnk fizetéséből, nem kell spórolni semmin.
Ezért írtam, hogy akkor el is válhattok, és akár utalhat is. Ugyanitt lennél. Csak neked meg lehetőséged lenne TÁRSAT találni. Mert most férjed van, de társad nincs!
Hát nem volt okos ötlet 2 gyereket is bevàllalni. Itt igazából magadat okold, tudtad mire vállalkozol.
Van akinek a munka és a pénz fontosabb, mint a család. Én nem akarnék ilyennel gyereket vállalni. Inkább legyünk kicsit szegényebbek, de legyen időnk együtt. Illetve a gyerekeivel is töltsön időt,foglalkozzon velük stb.
De nem lehet megvaltoztatni az embereket, te voltál a hibás, amiért nem gondoltad ezt át. Ha gyerek előtt is ilyen volt, akkor mit vártál?
Az én párom 6-14-ig dolgozik. Néha van túlóra, de általában már fél háromkor otthon van, főzünk, beszélgetünk, foglalkozunk egymással. Ha csak aludni járna haza számomra nem lenne elég gyerek nélkül sem.
Általában mindenki H-P 8-17 óráig dolgozik + utazás.
Szóval ha szabadok a hétvégék az már jó, nem?
Hétköznap nálunk is minden rám hárul, mivel én vagyok otthon. Amikor hazajön kicsit játszanak, addig én előkészítem a vacsorát, fürdés, alvás. De van, hogy ő pakol el a konyhában, vagy amíg én altatom a gyerekeket felmos. De ez sem elvárás hétköznap.
Neked mi lenne az elvárásod?
Hát én nem szültem volna neki így egyet sem, de ez én vagyok.
Nagyon nem tudsz mit csinálni, mert kutyából nem lesz szalonna, vagy megsoksz, vagy megszöksz. Erre jó tanácsot nem igen lehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!