Pici gyerekek mellett miből szereztek plusz bevételt?
Kérdező én 3 gyerekes anyukaként írom neked te picsogsz ,kifogást keresel ,ha kevés pénz írány a bölcsöde és munka.
Az én 3 gyerekem is jártak bölcsibe én meg olyan helyen dolgoztam ahol összetudtam egyeztetni az ovival,sulival mikor fiaim kicsik voltak ,illetve egy darabig lányomnál is ment hogy olyan helyen dolgoztam hogy össze tudtam egyeztetni az óvodát a munka idővel.
Vagy ha te nem akarsz vissza menni dolgozni akkor párod menjen ki külföldre dolgozni akkor lesz több pénz stb .
Nekem 2 éves volt a nagy, 1 éves a két pici (ikrek), amikor be kellett őket adnom a bölcsődébe.
Volt 2 millió hitelünk, és mellé felvettünk 8 millió hitelt, mert 2019-ben Kisvárdán volt egy hatalmas vihar, és két fa, egy villanyoszlop meg a szél erősen megrongálta a háznkat.
250 ezrével fizetjük. Így is marad pénz, nem halnánk éhen, de mindenkinek jobb úgy, hogy én visszamentem 8 órába dolgozni. A szükség törvényt (akaratot) bont: szeretetből nem fogtok megélni. De ha neked így jó, hogy nagyon összébb húzzátok a nadrágszíjat, gyereknek semmi élményt nem tudtok adni, akkor lelked rajta.
Szintén 3 gyerekes anyuka. A legkisebb 18 hónapos korában mentem vissza dolgozni, már kb. 5 éve. Akkor napi 4 órában, kereskedelemben, párommal egyeztetve a munkaidőt, hogy tudjuk a gyerekeket rendezni. Most napi 6 órában dolgozok. Férjem 400-500 között keres nettót, én nettó 200 ezret, plusz 48 ezer családi, plusz gyet 25 ezer, de az már csak 2 hónapig.
Férjed nagyon keveset keres, ő is mehetne a munka után. Mennyi idősek az ikrek? Ez nagyon gáz nektek. Én is ismerek olyan családot, akik hónapról, hónapra élnek 3 gyerek mellett, pedig ott a nagy 10 éves múlt, a legkisebb is már óvodás, de anyuka nem dolgozik, de panaszkodni tud. Még az 1 iskolás gyereknek is gondot okozott, hogy a digitális oktatáshoz eszköze legyen a gyereknek. Szerintem 1 család/1laptopnak már alapnak kellene lenni, vagy min. 1 tablet. Ja, persze a kifogás az, hogy ki rendezi a gyerekeket? Hát, sok nő megoldja a férjével együtt. Az a férfi, aki meg nem hajlandó a háztartással meg a gyerekkel foglalkozni, az keressen annyit, hogy eltartsa a családját! Nem hiszem el, hogy férjed is csak ilyen minimálbéres melót talál. Ha keleten éltek, akkor jönni kell a Dunántúlra v. külföld, de én nem tudnék úgy élni, hogy havi 1-2-szer látom csak a férjem.
Igen, az utolsó jól mondja. Mi is keletről (Szabolcs) költöztünk Tolnára, itt ezerszer jobbak a munkalehetőségek, mint ott. Érettségivel a Tescoba takarítónőnek nem vettek fel, itt meg van millió egyszáz munka, simán válthatok.
Ha neked nem fontos a gyereked, maradj csak otthon nyugodtan. Akár egész életedre. De akkor ne sírj, meg ne kéregess, meg ne panaszkodj!
Mit hittél kis szívem? Hogyha többen lesztek, akkor több lesz a pénz? Ha többen vagytok, több felé is kell osztani. 200 000 forintból egy gyereket nem lehet felnevelni normálisan, nemhogy hármat! Takarodj vissza dolgozni.
Na hát ilyen csúnyán azért nem kellene vele beszélni, hogy takarodj. :(
Egyébként én keleten is találok munkát igaz én mérnök vagyok és már szülés előtt is középvezető voltam iparban. Nekünk nem volt anyagi gondunk, mégis a kicsi másfél éves korában bölcsibe adtuk. Az ok az volt, hogy szerettem volna továbbra is középvezető maradni mert úgy rugalmasabb a munkaidőm és többet lehetek a gyerekekkel HOSSZUTAVON.
De ha a szép szót nem érti meg?
Én tudom, hogy milyen hátrányos helyzetű gyerekként, egy putriban nyomorogni, lófingnyi pénzből.
Mekkorák az ikrek?
Sajnos plusz bevételhez jutni plusz idővel és pénzbefektetéssel jár az elején.
Esetleg egy új szakma, amit maszek is tudsz csinálni? Manikűr, pedikűr, masszázs, kozmetikus?
Vagy, ha egy nyelvből jól állsz, akkor azt felfejleszteni?
Ha van lehetőséged, akkor akár magasabb szinten is tanulhatsz egy szakmát, ami kisgyerekek mellett kedvező pl.: óvónő
Nincs lehetőséged saját műhely kialakítására? Mert, ha nem beülős cukor nyitsz, akkor olyan sok feltétel nem kell hozzá. A szép torták keresettek vagy a különleges sütik. 3 pici mellett nem lehet könnyű, de akár este is készülhetnek ezek.
Férjednek mi a szakmája? Nem tud más állást keresni a szakmájában? Mert úgy értettem, hogy az előző állásában jobban keresett...
Keressen a férjed jobban fizető állást, ha nálad ennyire nincs más opció és kész. Persze ott fel kell vállalni, hogy próbaidő alatt elküldhetik, stb.
Én 32 éves vagyok és 2 éves koromban beadtak bölcsibe, hogy jobb anyagi körülményeket tudjanak teremteni a szüleim. Minimális emlékfoszlányaim vannak arról az időszakról, egyik sem rossz. Szerintem értelmes, diplomás, lelki sérülésektől mentes felnőtt ember lett belőlem, így nem tudom felfogni, hogy miért tartják sokan gyerekkínzásnak a bölcsődét, főleg ha a normális megélhetés múlik rajta. Már eleve úgy kezdtünk neki a családtervezésnek, hogy tudtuk nagyjából mire számíthatunk bevétel szintjén táppénz, csed, gyed alatt és azt is tudjuk, hogy a gyerek kb. 2 éves korában visszamegyek dolgozni. A biztos anyagi lábak megtervezésében szerepelt külön e célú pl. egészségpénztári megtakarítás képzése, de nem szerepelt a nagyszülők anyagi támogatása, vagy külső segítség semmilyen téren.
Látok kétségbeesett próbálkozásokat szinte mindennap facebookon különböző mlm csodákkal, amik könnyű és gyors meggazdagodást ígérnek, de ilyen befektetés (legyen az idő, energia, és/vagy pénz) nélkül egyszerűen nincs. Ha nem szeretnél részmunkaidőben sem visszamenni dolgozni, akkor a férjed keressen másik állást normális fizetéssel, vagy törődjetek bele a helyzetbe. A férjednek másodállást direkt nem javasoltam, vagy külföldi munkát. A családot azért ne verjétek szét az anyagi gondjaitok miatt. Ha már ez a tét, akkor inkább bölcsi és menjél vissza te dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!