Pici gyerekek mellett miből szereztek plusz bevételt?
Figyelt kérdés
A párom fizetéséből és a GYED-ből alig jövünk ki a 3 picivel. Mivel tudnék itthonról pluszt pénzt tenni a kasszába? Van valami tippetek?2021. dec. 27. 18:08
11/62 anonim válasza:
Oké, a cukrászat necces nyilván hivatalosan az otthoni konyhában. Ebben nem gondolkodnék.
De hogy alapvetően felmerül a számla nélküli tevékenység az szerintem gáz. Ne vedd el a tisztességes emberek piacát, akkor bölcsi és menj vissza dolgozni.
12/62 anonim válasza:
És mi a gond azzal, ha az ember számlát ad és vállalkozó? Gondolom a 3 gyerek után felveszed a családi pótlékot, gyedet, gyest. Az a befizetett adókból van. Én nyelvet tanítottam otthon, vállalkozóként, adóztam utána.
13/62 anonim válasza:
Hát nem tudom, ha 3 gyerek van, akkor a férjed a nettó fizuje mellé még kap 100 ezer adókedvezményt+50 ezer csp meg a gyeded...
Ennek több százezernek kell lennie, hogy nem jöttök ki belőle?
14/62 anonim válasza:
Hát sztem aki az adókedvezményre meg a csp-ra meg a gyesre v gyedre alapozza a 3 gyereket az nem biztos hogy olyan vígan kijön belőle.
15/62 A kérdező kommentje:
A kislányom után két ikerfiacskám született. Így lettek ők hárman. Kettő gyermeket szerettünk volna, de nyilván így is örülünk nekik. Hát a férjem kiszállító, nettó kétszázezret keres. Plusz nekem ott a GYED, de akkor is nem jövünk ki rendesen. Nem tehetünk meg sok mindent, mint azelőtt amikor csak a kislányom volt. Bölcsibe nem adom őket. Maradjanak az anyjuk mellett amíg megtehetik. Ovi/ suliba majd elég levállniuk. A nagyobbik oviba ment idén. Őt is nehéz volt elengedni.
2021. dec. 27. 19:45
16/62 anonim válasza:
Barátom, hát ahogy látom, nem tehetik meg! Én se, meg más se picsogott amikor nem ment jól a szekér. Gyerek ment bölcsibe, mi meg dolgozni.
17/62 anonim válasza:
Hát ez aztán a felelős gondolkodás...
Végülis alig jöttök ki a lóvéból, de az a lényeg,hogy a gyerekek az anyjuk mellett legyenek, ne bölcsibe. Olyan 1bites lehetsz mint a sógórnőm...
18/62 A kérdező kommentje:
Na álljunk meg egy szóra! A párom azért lett kiszállító mert elveszítette a munkáját és hirtelen nem volt jobb! Ez is több mintha itthon ülne. Ez az egyik, a másik, hogy jóval többet keresett amikor terhes voltam. Fene se gondolta, hogy ez lesz. Plusz az anyósék megigérték, hogy támogatnak majd, ahogy a szüleim is. Aztán összevesztek az anyósomék így csak az após segít. Anyámék meg egyáltalán nem tudnak, mert eladósodtak. Nem kell fát törni az ember hátán. Ha mindenki úgy gondolkodna mint, itt egyesek akkor ez az ország elöregedne és meghalna…
2021. dec. 27. 19:55
19/62 anonim válasza:
Hát ne haragudj, de amennyit a férjed keres, én egy gyereket sem vállaltam volna be erre a fizetésre. És ezt tényleg nem bántásból mondom, ez csak az én véleményem. De mivel már hárman vannak, így vagy visszamész dolgozni vagy éltek úgy, ahogy eddig, fogat összeszorítva. De mivel azt írod nem akarsz visszamenni, és az otthoni cukrászkodást sem akarod hivatalosan csinálni, így marad a jelenlegi felállás.
20/62 anonim válasza:
18. Nem pattogni kell. Nem is a szülőktől várni a támogatást, hanem igenis, ha beáll a krach, akkor a gyerekeket bölcsibe kell adni, ahogy sokan mások és elmenni dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!