Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pici gyerekek mellett miből...

Pici gyerekek mellett miből szereztek plusz bevételt?

Figyelt kérdés
A párom fizetéséből és a GYED-ből alig jövünk ki a 3 picivel. Mivel tudnék itthonról pluszt pénzt tenni a kasszába? Van valami tippetek?
2021. dec. 27. 18:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:

[link]

Itt vannak a feltételek egy olyan jellegű vállalkozáshoz amit nyitni szeretnék. Hát sajnos ehhez nincs se kapacitásom se anyagiak. Pénzből, pénz a lényeg. Nem pattogok nem erről van szó. Annyit kérdeztem, hogy mit javasoltok. Én nem érzékeltem, hogy felkaptam volna a vizet. A vélemény nyilvánitás meg szerintem szabad ebben az országban.

2021. dec. 27. 20:03
 22/62 anonim ***** válasza:
71%

Az én férjem a főállásban keres nettó 350et a "mellékállásában" amit itthonról csinál, meg kb nettó 400at és én visszamentem dolgozni amikor 2 éves volt a kisebb gyerekünk, mert van lakáshitelünk meg a gyerekeket visszük edzésre, különórára, fejlesztésre, van 2 kocsink, megtakarításunk. Lehet van akinek az a fontos, hogy maga mellett tudja a gyerekeket, de számunkra most többet ért, hogy ne a napi megélhetési gondoljon járjon az eszem itthon, hanem valahol megalkuvónak kellett lenni és így megint jól vagyunk. Nekünk nincsenek anyagi gondjaink,de amíg gyesen voltam voltak. Nekem ez nagy frusztrációt okozott, állandóan stresszben voltam, nem éreztem magam biztonságban, mert ha bármi történt volna egy vasunk sem lett volna félretéve.

Én megértem ha te nem akarsz visszamenni mert nekem is szar volt a lelki oldala de így könnyebb lett nekünk.

2021. dec. 27. 20:06
 23/62 anonim ***** válasza:
86%

Hu, nem élünk nagylabon, ráadásul Békés megye egyik kisvárosában élünk, de ez nagyon-nagyon kevés pénz három gyerekhez.

Jelenleg havonta 650e a bevételünk, emellett a vállalkozásból évente 1,5-2,5 millió tiszta jövedelem. Így nevelünk 3 gyereket.

Mi például egyik gyereknél sem engedhettük meg, hogy ne adjuk bölcsődébe, egyedül az volt a könnyebbség, hogy a harmadik gyerek 2 éves korában csak részmunkaidőben mentem vissza dolgozni. Mindketten elvégeztünk közben egy újabb szakot, illetve MSc-t, hogy most így éljünk.

Kérdésedre választ adva, ha sütni nem szeretnél, végig kell gondolni, milyen lehetőségeid vannak. Tanulni valami újat vagy napi 2-3 órában besegíteni valahol. Esetleg takarítást is vallalhatsz.

2021. dec. 27. 20:18
 24/62 anonim ***** válasza:
73%

Uh, de durva a szabàlyozas. Direkt azert, hogy elnyomja a kisvàllalkozòkat. Angliaban siman csinàlhatod a sajàt konyhàdban legàlisan...

Evvel most nem segìtettelek ki..

Èn olyasmit keresnèk, amit a gyerekekkel együtt (tehàt viszem őket) tudok csinàlni. Mas gyerekèt ovibòl/iskolàbòl hazahordani, időseknek bevàsarolni. Időst ùgy àpolni, hogy csak napi pàr pelenkazast/fürdetest vàllalsz.

Takarìtàs esti òràkban, mikor a fèrjed otthon van.

Plusz, ahol lehet, akkor a kiadàsokbòl pròbàlnèk lefaragni.

2021. dec. 27. 20:20
 25/62 anonim ***** válasza:
87%

Részállás esetleg a munkahelyeden? A semminél több lenne.

Az azért durva hogy az anyósodéktól, illetve a szüleidtől való segítségre is alapoztatok... a mai világban pláne nem lehet ilyet. Sőt, én amondó vagyok hogy csak annyi gyerek legyen amennyit egyedül is fel tudnál nevelni mert ennek terhe legtöbbször a nőn marad ha apuka megelégeli a mindennapok nehézségeit és vigasztalódást keres máshol. Ennek a korát éljük sajnos.

Én visszamentem a gyerek 2 éves korában dolgozni. Most tervezzük a másodikat és ugyanígy, sőt már azt fontolgatom hogy majd 1 éves kora körül szintén részállásban visszamegyek GYED mellett.

És hidd el, nem azért mert rossz anya vagyok, hanem mert felelős felnőttként az én dolgom is anyagiakat teremteni, nem csak apának kell széthajtania magát.

Ez a titok nyitja: előre gondolkodni.

2021. dec. 27. 21:05
 26/62 anonim ***** válasza:
93%
En pl. nem ismerek senkit, azok kivételével akiknél kistestvér született, hogy ne mentek volna vissza gyed lejartaval legalább reszmunkaidoben dolgozni. Manapság nem gondolkodik ugy a többség, hogy oviig otthon a helyük.
2021. dec. 27. 21:34
 27/62 anonim ***** válasza:
100%

"Bölcsibe nem adom őket. Maradjanak az anyjuk mellett amíg megtehetik."

Lassan felkopik az állatok otthon. Szerintem a gyerekeid már nem tehetik meg, hogy anyuka mellett üldögéljenek naphosszat.

Gyerekek bölcsibe, de pedig vissza dolgozni.

Mire kitanulnál egy új szakmát, a gyerekek bőven óvodáskorúak lesznek.

2021. dec. 27. 21:39
 28/62 anonim ***** válasza:
90%

Én is rugalmas részállásban voltam már 3 hós koruktól itthonról a szülés előtti munkahelyemen. Aztán két évesen mentek bölcsibe.

Egyébként ilyen őstermelői verzióban is lehet vállalkozni, akkor nem tudsz számlát adni, csak nyugtát, tehát csak magánszemélyeknek árulhatsz, viszont csak a bevétel után adózol (ha van). Így árulhatsz akármi kreatív dolgokat neten, mittudomén pl. varrhatsz... Csak hát ahhoz is pénz kell, hogy valamiből termelj vagy készíts valamit. És akkor még nem tudhatod, hogy lesz-e rá egyáltalán kereslet. És ha van és jól csinálod is kb. fél év, mire lesz ügyfélköröd belőle.

Szóval kezdőtőke nélkül nem igazán lehet valamivel kereskedni, csak szolgáltatni olyasmiket mint már írták (pl. takarítás, idősgondozás, gyerekfelügyelet, kutyasétáltatás). Ha van valamihez tehetséged, képzettséged, akkor persze lehetsz fodrász vagy magántanár vagy szerelhetsz, fordíthatsz, programozhatsz. Ezeket is persze mind hirdetni kell, ami szintén idő. Művészként pl. pályázatokon is lehet pénzt keresni, persze ha kiemelkedően jó vagy és szorgalmas, de ez is irdatlan sok idő.

Érdemes egyébként az otthonlétet már most felhasználni arra, hogy tovább képezd magad. Akár nyelv, akár szoftverek, akár bármi, ami érdekel. Az interneten annyi ingyenes lehetőség van az autodidakta tanulásra.

2021. dec. 27. 21:43
 29/62 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsi és visszamenni dolgozni.A férjed fizetése édes kevés.Nem tudom mennyit keresett előtte, de én is úgy érzem még 2 gyereket tervezni is Nektek túlzás volt az anyagi helyzetetekhez képest.Szülői támogatás nem alap a gyermek vállaláshoz.Nem most kerülnek sokba, de majd kamaszodnak,középiskola az sokkal nehezebb lesz.
2021. dec. 27. 21:54
 30/62 anonim ***** válasza:
76%
Érdekes, hogy mindig az alacsony végzettségű és keresetű családok engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy anyuka 3 évig otthon van a gyerekkel.
2021. dec. 27. 22:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!