Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez igazságos!?...

Szerintetek ez igazságos!? Szerintem nagyon nem!

Figyelt kérdés
Ha egy baba túl hamar születik, vagy valami komplikáció miatt meghal, eltemetik, és mindig virágot visznek neki a sírra. Viszont ha kicsit kisebb korában elvetetik, egyszerűen kidobják a "szemétbe". Hogy van ez? Valakinek van joga ahhoz, hogy eltemessék, valakinek meg -csak azért mert pár hetesen megölik- nincs???
2010. szept. 7. 14:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

értem a logikádat.

de!

10 hetesen elvesztettem a babámat- embrió- eszembe se jutott volna hogyha lehethe elkérjem és elhamvasszák aztán feltegyem a szobába egy fiolába hogy itthon legyen.

Veszélyes biológiai "hulladéknak" minősül pedig egy része volt a testemnek és belőlünk egy darab.

nagyon nehéz ez...

2010. szept. 7. 14:36
 2/12 anonim válasza:
38%
Szerintem sem igazságos; ráadásul az abortusz gyilkosság.
2010. szept. 7. 14:36
 3/12 orsybaba88 ***** válasza:
68%
de ha még valaki nem érett a gyereknevelésre, és védekezés mellett esik teherbe, akkor muszáj az abortusz!!
2010. szept. 7. 14:39
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon fajdalmas dolog elvesziteni egy magzatot, es hidd el, nem jo emlekezni ra. Az mar mas eset, amikor megszulod a babad, kezedben tarthatod, ugy konnyebb az elvalas ha van temetes.
2010. szept. 7. 14:41
 5/12 A kérdező kommentje:

Én máshogy látom. Ha valaki elég érett arra, hogy védekezés nélkül szexeljen, akkor a gyerekneveléshez is legyen elég felnőtt. Amúgy meg még mindig ott van az örökbeadás, sok párnak nem lehet gyereke.

Elsőnek: nagyon sajnálom, végülis igazad van. De akkor is annyira furcsa belegondolni ebbe:S

2010. szept. 7. 14:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, nem lesz gusztusos ahogy írom.

Egy palackban masszaként végzik a pár hetes babák. Csak a nagyobb elhalt babákat szedik darabokra terhesség befejezése címen, ha nem megszületik(20 hét alatt), az anyukát altatják, és szerintem annak akinek el kell vetetni a babáját mert beteg, mert elhalt nem az a legnagyobb baja, miért nem temetheti el, hanem miért pont neki nem jött össze, és törvényileg is van egy kor, amíg nem tekintik embernek, valahol a 30.hét körül úgy tudom, amikor ha halva születik egy baba, akkor "boncolás" halotti kivonat, meg kell nevezni a gyermeket!!, temetés. Mert addig úgy tekintenek a magzatra, mint a tested részére, 20hetesen nem sok esélye van az életben maradásra, ha valami miatt beindul a szülés, hiába az orvosok, nem tudnak vele mit csinálni, sem segítséggel sem egyedül nem képes még az életre.

A fiam koraszülött akart lenni, 30hetesen bent tartották, és "megnyugtattak" hogy a 30hetes babák nagy számban túlélik, kisebb nagyobb bajokkal ugyan, de "egyedül" életben maradnak, csak segíteni kell nekik.

2010. szept. 7. 14:54
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

igen én is láttam ahogy a mütőssegéd egy kis dobozkákat rakosgat egy tálcára.

azok voltak a babák

a zárójelentésen is ennyi van 20 ml abortum

hidd el ilyenkor jobb nem emlékezni rá bár én el fogom tenni a babanaplóját amit elkezdtem irni ... a 11. hét már nincs kitöltve.

2010. szept. 7. 14:58
 8/12 A kérdező kommentje:
14:58 :(
2010. szept. 7. 15:36
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Van valami kor törvény szerint, amikortól embernek számít a magzat. Most pontosan meg nem mondom, de valahogy a 25.hét után valamikor, lehet hogy 30.hét? (Nem emlékszem, még anno tanultuk gazdasági jog órán.)

Bizonyos dolgokra jobb nem emlékezni szerintem. Ha elvetélsz pár hetesen, az is nehéz, de ott még nincs akkora kötődés, mint mondjuk, ha a 36.héten szülöd meg a halott babát.

Mindenképpen nehéz ez.

2010. szept. 7. 15:52
 10/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem mindenki esik azért teherbe,mert felelőtlen volt és nem védekezett. Sok esetben ilyen-olyan védekezés mellett lesz terhes valaki. Egyik védekezési módszer sem 100%-os, csak az ha nem sexelsz. Nem értem, hogy az emberek miért ítélkeznek mások felett úgy, hogy nem ismerik a tényeket..., de hát ilyen az emberi faj...

Az pedig hogy az abortusz mennyire bűn csak nézőpont kérdése. Számtalan esetet láttam amikor a szülő nagyobb bajt csinált volna, ha megtartja. Sőt! Én egyes közösségeket köteleznék az abortuszra, ha mondjuk már van 2-3gyereke. Kínában is ez megy. Tudom sokan nem értenek velem egyet, de ez az én véleményem.

2010. szept. 7. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!