Mit gondoltok erről? Csak szerintem nem igazságos?
A szüleimnek van egy visoznylag nagy, családi háza. A testvérem már elég rég elköltözött, van felesége, gyereke, egy kis 2 szobás lakásban laknak( saját). Nemrég én is elköltöztem a vőlegényemhez, 3 szobás lakás, az övé. Anyukék beszégettek tesómmal, hogy lehet eladják a házat, mert nincs értelme, hogy ketten ekkora házban lakjanak. Erre tesóm azt találta ki, hogy cseréljenek lakást, ők menjenek a nagyba, anyuek meg az ő kétszobásukba. Anyu azt mondta, még meggondolja. Tesóm nem fizetne neki külömbséget, nem is lenne miből.
Szerintem ez nem igazságos így. Nekem is ugyanúgy járna abból a lakásból, nekem is jól jönne a pénz( esküvő, saját kocsi), amit kapnék belőle, ha eladák és vennének egy kisebbet. Félreértés ne essék, én nem mondanám anyuéknak, hogy adják el a házat és adjanak belőle nekem pénzt, de ha már kissebbe költöznek, akkor én is kapjak belőle, ne csak tesómék. Szerintetek nincs igazam? Nem akarok önző lenni, de ez így nincs jól szerintem.
24/L
Igazad van teljes mértékben.
Ha anyud beleegyezik, hogy cseréljenek a tesódékkal, akkor megkérheted anyudat, hogy azt a kisebbik lakást (amiben most a tesódék laknak) csak rád hagyja örökségül.
Így te is látod majd a 'hasznot' belőle 30-40 év múlva.
Tudom, hogy ez sok idő, meg jó lenne a pénz és a saját autó, ahogy írtad, de talán így kisebb viszály lenne a családban.
Amúgy meg, ha a tesód nem tudja a különbözetet kifizetni és anyudnak van sütni valója, nem megy bele ebbe a dologba.
Én teljes mértékben egyetértek veled, ez így nem igazságos. Ezt hárman kell(ene), hogy eldöntsétek.
Nálunk ugyanez ez a szitu áll fenn. Csak nálunk a nagyszülői házat ajánlották fel. Én mondtam, amíg nem tudjuk kifizetni a párom tesóját addig nem költözünk, mert abból csak vita lesz. Lehet nem most, de később nem szeretném, ha az orrom alá dörgölné. A tesód meg kell, hogy értse, neked is szükséged van arra a pénzre.
Ha a testvéredék megkapják a nagy házat, akkor viszont a kicsit, csak te öröklöd majd.
Akkor a testvéredék ne kapjanak semmit.
Persze értem én, hogy akkor még sokáig kell várnod, hogy pénzt láss, de ha a szüleid ugy döntenek, hogy maradnak a nagy házba, akkor se látsz mostanában pénzt belőle.
Ez szerintem jó megoldás lenne,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!