Ha lehetne törvényileg szabályozni, mihez kötnétek a gyermekvállalást?
30# Én erre írtam azt, hogy különbséget teszek/tennék azok között, akik már eleve a semmire vállalnak gyereket és azok között, akik a körülmények változása miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Szerintem szomorú, hogy egyáltalán meg kell hogy fogalmazódjon olyan kérdés az ember fejében, hogy szabályozná-e... de valamiért nagyon sokaknak megfordul elméleti szinten a fejében, ami azt gondolom nem véletlen.
erkölcs , etika , morál ,
mert aki ezekkel nem rendelkezik az ,hogy akar nevelni bárkit is tisztességesen az életre,
és nem kell ,hogy gazdag legyen,
de rendelkeznie kellene egy minimum anyagi követelménnyel is,
akár úgy is ,hogy rendes állása van és dolgozik.
A sok ostoba proli, ostoba tanár le szólt, mikor egy új tantárgy bevezetését sürgetem.
/Párkapcsolat, egyén, családi élet segítése/
Minták kellenek:
- lelki alapozás,
- kommunikációs technikák,
- hívés ismeret,
- odafigyelés ismeret,
- háztartástan,
- pénzügyi ismeretek,
- szeretet jellemzői,
- emberi játszmák elkerülése,
- gondoskodástan,
- döntés tudománya,
- hiba- és veszélykatalógus, megoldás katalógus,
- szeretkezés alapelvei és védekezés-, következmény ismeret,
- problémamegoldó-módszerek,
- értékelés- és tanulságlevonás,
- megbízhatóság ismeret és értékelés,
- megvalósíthatósági vizsgálat,
- hatásvizsgálat,
- szórakozástudomány,
- logikus gondolkodás tanítása,
- intelligencia-fejlesztés,
hogy a gyerek, a felnőtt lássa, az életének értelme a megfelelő szülői, párkapcsolati, egyéni hozzáállás és a boldogság. Mert amilyen a család, az egyén, olyan a társadalom.
IQ, EQ, és mentális betegségek szűrése. Nagyon fontos lenne.
Anyagilag:legyen egy ház/lakás, meg legyen munkahely. Anyának, apának. És határozatlan időre legyen szerződése.
Ennyi. Más nem kell.
Minden embernek joga van gyereket vállalni. A szegénynek is, épp úgy, ahogy a butának, az önzőnek, a gonosznak, vagy a kicsinyesnek.
Ha csak a hibátlan, tökéletes emberek vállalhatnának gyereket, nem sokaknak lenne, valamilyen elv mentén szinte mindenki kiesne, legyen az politikus vagy prostituált.
Szerintem azt ami fontos, nem lehet tesztelni.
A társadalomban nem csak intellektumra van szükség, a kaját is meg kell termelni, valakinek árut is kell tölteni, a melós, a gyári munkás is kell.
Azt se lehet megmondani kinek lesz jó egzisztenciája öt, tíz, húsz év múlva.
Pl a nyolcvanas években az informatika nem tűnt túl kedvező állásnak, de tíz évre rá elkezdtek nagyon jól keresni.
Hány olyan jól kereső szakma van ma, ami nem is létezett tíz éve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!