Ha lehetne törvényileg szabályozni, mihez kötnétek a gyermekvállalást?
Nagyon félreértetted amit írtam. Nem azt mondtam, hogy pénzzel tömném a cigányokat, hagy szüljenek 10 helyett 15-öt.
Rendes, dolgozó szülőket segítenék, akik a Balatonnál tovább nem tudják nyaralni vinni a gyereket, akkor sem, ha egész évben túlóráznak.
12-es. Ezek szerint az az alapfeltevés, hogy ha egy gyereket elvisznek Horvátországba, akkor boldogabb ember lesz, mintha a Balatonra járna?
Én nem azt mondom, hogy a szegénység jó, de az pl. pont nem egy mértékegység, hogy hol nyaral a gyerek. Lehet, hogy neki jobban tetszik a Balaton, mert ott van a rokonsága, stb.
Mivel eleve a szexet és a fogaltatást nem lehet szabályozni, innentől semmi értelme ennek az egész kérdésnek. Illetve ahány élet, annyiféle verzió létezik, nem lehet egy tipikus életmódra ráfogni, hogy az az igazi és boldog élet.
Van, aki szeret utazni, én pl abszolút nem vágyom rá. Ha a gyerek a saját kertjében is jókat játszik, miért mondjuk rá, hogy boldogtalan, mert nem volt a tengerparton? Lehet, hogy a szomszédban lakik a legjobb haverja, akivel végigjátszották az egész gyerekkorukat. De mi ráfogjuk, hogy xy másik gyerek sokkal boldogabb, mert látta a tenger.
Sosem lesz utópia, ahol minden tökéletes, mert az ilyen nem létezik. Egy helyzet sem tökéletes mindenkinek.
Iq: felesleges, nem ezen múlik, hogy valaki hol zart fejben, csak azt mutatja meg, mire lenne képes.
Inkább már a terhesgondozásba tennék bele kötelező oktatásokat.
A szűrések nem alkalmasak ennek eldöntésére.
Az oktatásra nekem, “normális”-nak sem ártott volna.
Soha nem volt gyerek a sajàtom elôtt a közelben.
1 éves volt a legkisebb, akit kezemben fogtam.
A vèdőnői gyerek szűrésekhez is tennék időszakosan.
Én kizárólag a súlyos értelmi fogyatékkal és genetikai rendellenességgel élők esetében szabályoznám.
A rubik kockás felvetés amúgy egyenesen sértő :D soha életemben nem tudtam kirakni, de attól még egy intelligens, normál érzelmi intelligenciájú és magyar átlaghoz képest magasan stabil anyagi helyzettel rendelkező nő vagyok.
A többiről anyám példáján szoktam tovább gondolkodni… az anyai nagyszüleimnek semmi nem volt meg abból amit én fentebb írtam, szegények voltak, sokat éheztek, folyton verték anyámat és a testvéreit, és eszük sem volt sok. Anyám ellenben gazdag helyre házasodott és ő messze kitört a szülei árnyékából, pedig a felvetések alapján meg se kellett volna ugye születnie, vele együtt így meg nekem sem.
Az ilyen kérdéseknél én azt nem értem, hogy a gyakorlatban ezt hogy képzelitek?
A terhesség megállapításánál már legyen vizsgálat? Máskor nem is lehet, hiszen a szexelést nem tudod megakadályozni.
És ha nem alkalmas, akkor elveszik az anyától a gyereket? Vagy hogy gondoljátok?
#19: Nem a kivitelezés volt a kérdés... Ahogy minden ilyen kérdésnél megbeszéljük az oldalon, sajnos az emberi biológia hátrányos működése, hogy a gyakorlatban semmi ilyesmit nem lehet bevezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!