Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha már nincs...

Mit tegyek, hogyha már nincs türelmem a saját gyerekemhez?

Figyelt kérdés

Beszédindításra kellett járni vele, mert nem beszélt. Mindent mindig később kezdett, 5 évesen lett szonatiszta is. Fejlesztésre kellett vele járni, mert le volt maradva a csoporttársaitól.

Most mindennap napi 8 órás fizikai munka és hajnali 4 órás kelés után nekem még 3 órát kell gyakoroltatnom a gyereket,mert semmi nem megy neki. Se az olvasás, se a számolás. Vért izzadok azért, hogy meglegyen majd félévinél minden. Emellett még fejlesztéste is jár. Már egyszerűen nem bírom. Ha nem nyúzom 3 órán keresztül, akkor nem tudna még ennyit sem. Már másodjára járja az elsőt.

Reméltem, hogy a vizsgalatok során mondanak valamit, ami alapján eljutunk valameddig, de nem. Meg ADHD-gyanús se.

2021. dec. 7. 18:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Akkor speciális iskolába kell íratni, nincs mese.
2021. dec. 7. 20:16
 12/20 Derjaderja ***** válasza:
100%
IQ-t néztek neki?
2021. dec. 7. 20:17
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
Apuka hol van a történetben?
2021. dec. 7. 20:39
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Szakértői véleményében mi van? BTMN? IQ gondolom normál tartományban van.

Hiába írja itt mindenki, hogy speciális iskola, nem úgy van, hogy a szülő beiratja és kész, csak a megyei szakértői bizottság jelölheti ki az adott iskolát, de csak ha értelmi sérült a gyerek. Ha normál IQ-ja van, akkor nem az, hanem valami más gond van.

2021. dec. 7. 20:42
 15/20 anonim ***** válasza:
79%
13, a problémás gyerekek 90%-nál apuka a háttérben van. A legtöbbjük nem kínlódik a gyerekkel, az a része az anyára marad. Ők pénzt keresnek, fáradtak, max.játszanak néha a gyerekkel. Tisztelet a kivételnek.
2021. dec. 7. 20:44
 16/20 anonim ***** válasza:
94%

Igen, ezt kérdeztem én is. Ezek a problémák nem egyik napról a másikra jönnek elő.

Kérdező, én megpróbálkoznék magántanárral, SNI/BTMN fb csoportokban is lehet akár érdeklődni, tud-e valaki olyan embert, aki ebben tudna segíteni nektek.

2021. dec. 7. 20:49
 17/20 anonim ***** válasza:
95%

Bocs már rég kérni kellet volna időpontot a szakértői bizottsághoz és elintézni hogy gyerek speciális iskolába járhasson .mert ha egy gyerek az első osztályba megbukik és újra járja és még akkor sem megy neki akkor ott komoly gond lehet.

[link]

Na hozzájuk kell időpontot kérni . Országos illetékeségük van .

2021. dec. 8. 06:17
 18/20 anonim ***** válasza:
96%

Milyen lehetőséget vágnátok el előle? Ha baja van, vagy alacsony az IQ úgyse menne továbbtanulni.

A fejed homokba dugása nem segít neki...

2021. dec. 8. 10:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos segíteni nem tudok de hasonló cipőben járok.

2 lányom és egy 6 hónapos kisfiam van. Párom a munkája miatt szinte itthon sincs, egyedül vagyok hármukra.

A két lányom sok tárgyból áll bukásra, ránk már kihívták emiatt a gyermekvédelmet is. 1-1 órát tudok naponta gyakorolni velük, többre nem futja egyedül. Szenvednek a tanulással. Valószínűleg nagyrészt lustaság áll a dolog mögött de nincs erőm arra hogy minden nap ostorral álljak felettük. A kialvatlanság miatt örülök ha túlélem az aktuális napot :(

Bocsi, hogy nem tudtam érdemben segíteni, csak szeretném ha tudnád, hogy nem vagy egyedül.

2021. dec. 8. 11:03
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, valami gond biztosan van. Már eleve árulkodó jel, hogy késett a beszéd és a szobatisztaság is. (A mozgás nem?)

Mit mondtak a suliban? Mit mondtak azon a vizsgálaton, ahol voltatok? Ez hivatalos vizsgálat volt? Ha másodjára elsős, ott nem olyan gond van, amin a gyakorlás segítene.

2021. dec. 8. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!