Mit tegyek, hogyha már nincs türelmem a saját gyerekemhez?
Beszédindításra kellett járni vele, mert nem beszélt. Mindent mindig később kezdett, 5 évesen lett szonatiszta is. Fejlesztésre kellett vele járni, mert le volt maradva a csoporttársaitól.
Most mindennap napi 8 órás fizikai munka és hajnali 4 órás kelés után nekem még 3 órát kell gyakoroltatnom a gyereket,mert semmi nem megy neki. Se az olvasás, se a számolás. Vért izzadok azért, hogy meglegyen majd félévinél minden. Emellett még fejlesztéste is jár. Már egyszerűen nem bírom. Ha nem nyúzom 3 órán keresztül, akkor nem tudna még ennyit sem. Már másodjára járja az elsőt.
Reméltem, hogy a vizsgalatok során mondanak valamit, ami alapján eljutunk valameddig, de nem. Meg ADHD-gyanús se.
Apukája nem veszi ki a részét ebből?
Valami fejlesztő foglalkozás nincsen esetleg, vagy iskolában felzárkóztató? Ha nagyon problémás esetleg érdemes lehet valami speciális iskolát keresni neki, de ennek nem tudom, hogy milyen követelményei vannak.
De a magántanár drága. Ráadásul mindenből korrepetálni kellene.
Van heti 1x matekból korrepetálás az iskolában, azért is megy a hiszti, mert a szünetéből veszik el.
Speckó iskola itt erre nem nagyon van. De elvágnánk az összes lehetőségét vele.
Én is azt mondom, keress segítséget. Az elsős anyag nem nehéz, egy okosabb-érettebb felsős vagy egy gimis is tud benne segíteni havi fix összegért. És ne vagyonokra gondolj! Plusz, amit a saját gyerekemen észrevettem, időnként mástól könnyebben fogadja el az utasításokat.
Egyébként mit mondtak, se SNI-t, se BTMN-t nem kapott? Beszélni hány évesen kezdett el?
Hát hogy nem megy neki. A kezén se tudja kiszámolni, mert mindig belezavarodik, hogy mennyit kell kivonni vagy hozzáadni, esetleg hozzáadta vagy elvette már azt, amit el akart.
Az olvasás meg katasztrófa: 2 betűt alig tud összeolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!