Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha már nincs...

Mit tegyek, hogyha már nincs türelmem a saját gyerekemhez?

Figyelt kérdés

Beszédindításra kellett járni vele, mert nem beszélt. Mindent mindig később kezdett, 5 évesen lett szonatiszta is. Fejlesztésre kellett vele járni, mert le volt maradva a csoporttársaitól.

Most mindennap napi 8 órás fizikai munka és hajnali 4 órás kelés után nekem még 3 órát kell gyakoroltatnom a gyereket,mert semmi nem megy neki. Se az olvasás, se a számolás. Vért izzadok azért, hogy meglegyen majd félévinél minden. Emellett még fejlesztéste is jár. Már egyszerűen nem bírom. Ha nem nyúzom 3 órán keresztül, akkor nem tudna még ennyit sem. Már másodjára járja az elsőt.

Reméltem, hogy a vizsgalatok során mondanak valamit, ami alapján eljutunk valameddig, de nem. Meg ADHD-gyanús se.

2021. dec. 7. 18:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Apukája nem veszi ki a részét ebből?

Valami fejlesztő foglalkozás nincsen esetleg, vagy iskolában felzárkóztató? Ha nagyon problémás esetleg érdemes lehet valami speciális iskolát keresni neki, de ennek nem tudom, hogy milyen követelményei vannak.

2021. dec. 7. 18:15
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen helyzetben nem szenvedni kell a gyerekkel. Keresni kell egy magantanart aki tanul vele, felkesziti. Te idegesen faradtan, o is szinten nem tudtok maximalisan figyelni
2021. dec. 7. 18:20
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Keress neki megfelelő iskolát.
2021. dec. 7. 19:00
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A nap végére iszonyatosan fáradtak vagytok mindketten, ráadásul neked ez nem is a szakmád, az anyja vagy, akinek támogatnia és játszania kéne vele, sétálnia stb, nem "gyötörnie" ezekkel. Olyan iskolába kéne íratni, ahol napközben van felzárkóztatás vagy nem tudom, hogy hívják az ilyet. A lényeg, hogy szakember foglalkozzon vele, ne te, te maradj az anyja, akihez feltöltődni mehet.
2021. dec. 7. 19:08
 5/20 A kérdező kommentje:

De a magántanár drága. Ráadásul mindenből korrepetálni kellene.

Van heti 1x matekból korrepetálás az iskolában, azért is megy a hiszti, mert a szünetéből veszik el.

Speckó iskola itt erre nem nagyon van. De elvágnánk az összes lehetőségét vele.

2021. dec. 7. 19:48
 6/20 anonim ***** válasza:
95%
De van olyan aki pont elsőssel foglalkozik fix osszegert havonta. Inkabb dolgoznek tobbet de nem lehet birni. Mi lesz kesobb ha most sem megy az iskol
2021. dec. 7. 19:50
 7/20 anonim ***** válasza:
97%
Hogy érted, hogy elvágnátok az összes lehetőségét vele?
2021. dec. 7. 19:57
 8/20 anonim ***** válasza:
89%

Én is azt mondom, keress segítséget. Az elsős anyag nem nehéz, egy okosabb-érettebb felsős vagy egy gimis is tud benne segíteni havi fix összegért. És ne vagyonokra gondolj! Plusz, amit a saját gyerekemen észrevettem, időnként mástól könnyebben fogadja el az utasításokat.

Egyébként mit mondtak, se SNI-t, se BTMN-t nem kapott? Beszélni hány évesen kezdett el?

2021. dec. 7. 19:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
És még egy kérdés: Mikor azt írod, nem megy se az olvasás, se a számolás, mire gondolsz? Nem figyel oda, vagy lassú?
2021. dec. 7. 19:59
 10/20 A kérdező kommentje:

Hát hogy nem megy neki. A kezén se tudja kiszámolni, mert mindig belezavarodik, hogy mennyit kell kivonni vagy hozzáadni, esetleg hozzáadta vagy elvette már azt, amit el akart.

Az olvasás meg katasztrófa: 2 betűt alig tud összeolvasni.

2021. dec. 7. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!