Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjem közeli barátai "elloptá...

Férjem közeli barátai "ellopták" a születendő babánk nevét, mit tegyünk? Ez a név nagyon tetszett nekünk.

Figyelt kérdés
Férjem egyik legjobb barátjának a párjával 2 hónap különbséggel lettünk terhesek. Mi Viktornak, ők Jázminnak akarták elnevezni a gyereküket. Aztán kiderült, hogy mégis kisfiúk lesz, és mondták, hogy Zalán vagy Milán lesz. Végül Viktor lett (tudták, hogy mi akartuk volna Viktornak nevezni). Nekem már kicsi korom óta tetszett ez a név, és a férjemnek is nagyon tetszett. Keresek neveket, de nem találom, egyszerűen nagyon ragaszkodunk a Viktorhoz, de egyszerűen nem tudok. Ti elállnátok egy olyan névtől, ami tetszik nektek, mert közeli barátotok is azt adta a fiának?
2021. dec. 4. 16:55
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
87%
És attol ti miért nem adhatnátok azt a nevet?
2021. dec. 4. 21:24
 32/42 Derjaderja ***** válasza:
100%

Szerintem az ő helyzetükbe is képzeld Magad. A gyerekük nevéről van szó, ez egy hatalmas dolog, egész életre szól.

Számomra (de biztos bennem van a hiba), a páromnak még a közeli barátja is egy totál idegen ember, akivel nekem sosem lesz személyes kapcsolatom, még ha össze is járunk. Ráadásuo az emberek költöznek, összevesznek, szétválnak az útjaik stb.

Ha valamiért úgy érezte ez a név az igazi, de lemond róla miattatok, aztán örökre úgy érzi hogy nem így hívjak a gyerekét?

Nekem van egy kolleganőm, aki egyszer elmondta, hogy a férje nem engedte a vágyott nevet, és ő azóta is úgy érzi, hogy ez a már 3 éves kisfiú neve, nem az amit kapott...

Sokak nem adják a nevet hanem keresik. Úgy érzik, van neve, van egy válasz a kérdésre, és rá kell jönni, mi az. Másik nem jó.

Picit nekem is így volt, főleg a kisfiamnàl. Nem volt jó semmilyen ötlet, hiaba írogattam le gyakran őket, hogy lássam leírva is. Aztán egyszer a párom felvetett egy nagyon furcsa és bizarr nevet, és egyszerűen éreztem, hogy így hívják. Pedig nem vagyok babonás.

Ha tárgyilagosan átgondolod, ennyi törtènt: "A fiam Viktor. Van a férjemnek egy barátja, akit ugyanígy hívnak".

Szerintem ez nem a vilag vége. Ha közeli barát, nem éri meg a konfliktust, ha meg távoli, mindegy hogy hívják a gyerekét.

2021. dec. 4. 22:21
 33/42 Derjaderja ***** válasza:
100%
Mármint a férjem egyik barátjának van egy gyereke...
2021. dec. 4. 22:24
 34/42 anonim ***** válasza:
77%

Engem nem zavarna, attól még ugyanúgy adnám.

Szerintem nem lehet neveket lestoppolni... Mi olyan nevet adtunk a kislányomnak, ahogy egy kedves hölgy ismerősünket hívják (családunk barátja). Bár nem a lányunk korosztálya, de engem az se érdekelne ha lenne a korosztályában is ilyen név ismeretségi körben. (Egyedül arra figyeltünk, hogy az unokatesója nevét ne kapja, mert akkor a vezetéknevük is egyezne. De az ő neve szerencsére nekünk nem is tetszik.) Nem is választanék extrém ritka neveket - csak azért hogy ne legyen más is a környezetünkben ugyanolyan nevű-, amiket még senki nem hallott és háromszor kell elismételni hogy felfogják és meg is jegyezzék. Szerintem sokkal jobb egy közismert, de éppen kevésbé felkapott név. Maradjatok ennél!

2021. dec. 5. 00:32
 35/42 anonim ***** válasza:
89%

A legjobb barátnőmék és mi is ugyanazt a nevet fogjuk majd adni a fiunknak. Nincs ezzel baj, nem ugyanaz a vezetéknév.

Ebből ne csinálj problémát, ha a Viktort szeretnétek, hívjátok úgy.

2021. dec. 5. 05:38
 36/42 anonim ***** válasza:
66%

A válaszolók nem értenek vmit hogy a kérdező most csalódott a barátjában. Tudták hogy ezt a nevet szeretné,sőt hitegették hogy mást választanak, majd bumm pont ezt a nevet választották. Talán ha azt mondta volna már az elején ez a barát hogy"jaj nekem is ez a név tetszett meg" akkor nem lenne gond, de ez a barát kifejezetten masneveket választott.

Igen is sunyi volt és szerintem ez fáj a k3rdezonek.

2021. dec. 5. 07:11
 37/42 A kérdező kommentje:

Nem fáj, csak rosszul esik.

Azért akartam eleinte más nevet választani, mert tudom milyen, hogyha te csak Kiságika vagy, meg a vezetékneveden szólítanak és arra kellene hallgatnod, hogy Szabó.

Mivel közeli barátja a férjemnek, és én is jóba vagyok a barátjával meg a párjával, így hülyén jönne ki, ha Takács meg Szabó Viktor lenne.

2021. dec. 5. 07:39
 38/42 anonim ***** válasza:
87%
Ettől még hívd Viktornak hisz csak abarátodnál lenne max Szabo Viktor.
2021. dec. 5. 07:59
 39/42 anonim ***** válasza:
92%

Lehet velem van baj de egyaltalan nem zavarna hogy ugyanugy hivjak a gyerekeket.

Hivatovabb egy ilyen unalmas popularis nev fel se tunne senkinek. Arra se vegyetek merget hogy annyit fognak jatszani a gyerekek egyutt.

2021. dec. 5. 08:03
 40/42 Derjaderja ***** válasza:
28%

Mért nen kérdezel rá udvariasan? Talán adnánam egy magyarázatot, ami segít a haragodon.

En értem, hogy csalódott, de mivel sokaknak ez a probléma nem probléma, a név pedig nem magántulajdon, tehát egyértelmű vétket nem követtel el.

Talán az utolsó percben született a döntés.

2021. dec. 5. 08:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!