Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » November végén születendő...

November végén születendő kisbabánknak milyen ruhákat érdemes beszerezni?

Figyelt kérdés
Első baba. Az alap dolgokat tudom, de ha lenne valakinek egy listája azt nagyon jól jönne :)
2021. szept. 12. 19:45
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Én ebből "dolgozom" :D

[link]

December elejére várjuk.

2021. szept. 12. 20:07
 2/7 anonim ***** válasza:
10%
pelenkát
2021. szept. 12. 20:08
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
Jó ez a lista, én annyit módosítanék rajta, hogy kezdetben szerintem elég 10 textilpelenka, aztán majd látjátok, kell-e még (van, aki egyáltalán nem is használja), illetve téli babának nem kell 5-8 rövidujjú body (hacsak nem nagyon meleg van nálatok). Szerintem 3-4 elég lenne belőle, ha pl. éjszakára akarod ráadni a babára mondjuk egy rugdalózó alá. Hosszú ujjúból viszont inkább 8-at vennék.
2021. szept. 12. 20:14
 4/7 anonim ***** válasza:
47%

Elég fura lista. Konkrétan nem jön ki a szettek száma. Minden bodyhoz kell vagy egy nadrág vagy egy rugdalózó, mert télen nem öltözteted egy szál bodyba.

Az már ízlés dolga, hogy rövid body hosszú ujjú rugdalózóval vagy hosszú ujjú body ujjatlan rugival vagy alul nadrággal.

A zoknit rugival is megspórolod, nem csak nadrággal, ugyanakkor érzékeny baba esetén az első hetekben ki fog esni a nadrág és a harisnya, mert a legpuhább passzé is zavarhatja a köldökcsonkot. Első gyerekkel így jártunk, az összes nadrág hordatlanul ment a csudába. A rugdalózó nem zavarja a köldököt.

Kardigán vagy kocsikabát tök felesleges. Állni/ülni nem tudó nabánál csak felcsúszik, télen egyébként sincs olyan idő, hogy önállóan elég legyen, overál alá sok, az overàl egyébként is praktikusabb.

A vastag sapkàból nekünk elég volt egy.

Kesztyű bullshit. Sokkal jobb a visszahajtható kézfejű overál. A kesztyűt elhagyja, lemozogja.

2021. szept. 12. 21:05
 5/7 anonim ***** válasza:
42%

Sok body, legalább 12, h.u és r.u.vegyesen. , 50es méretet nem érdemes venni, legfeljebb keveset, vagy még jobb, ha kapsz. 56ossal érdemes indítani, de a 62es lesz az a méret, amit pár hétnél tovább hord. Rugdalózók, hálózsákok. Jó, ha ezekből is van összesen 12, mindkét méretből. 2-3 sapka, 1-2 kardigán, 1-2 melegebb, kimenő holmi, kabát vagy overall vagy meleg hálózsák mindkét méretből. Takarók. Az ilyen apróbb dolgokat, mint partedli, törülköző, nem írom. A kis nadrág plusz zokni kombinációt ilyen pici korban én nem szerettem, csak csinos, de szerintem kényelmesebb neki a rugi vagy a hálózsák. Nadrág+zoknit én inkább kB 6 hónapos kor után adtam.

Egyébként gratulálok nektek!

2021. szept. 12. 23:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek :)
2021. szept. 13. 07:25
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
A legjobban nappalra a talpas nadrág, vagy a talpas kantáros nadrág (ujjatlan rugi) vált be. Volt egy rakás rendes nadrágja meg zoknija, de a zoknit mindig lerugdosta. Próbáld ki, ha gondolod.
2021. szept. 13. 08:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!