Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjem közeli barátai "elloptá...

Férjem közeli barátai "ellopták" a születendő babánk nevét, mit tegyünk? Ez a név nagyon tetszett nekünk.

Figyelt kérdés
Férjem egyik legjobb barátjának a párjával 2 hónap különbséggel lettünk terhesek. Mi Viktornak, ők Jázminnak akarták elnevezni a gyereküket. Aztán kiderült, hogy mégis kisfiúk lesz, és mondták, hogy Zalán vagy Milán lesz. Végül Viktor lett (tudták, hogy mi akartuk volna Viktornak nevezni). Nekem már kicsi korom óta tetszett ez a név, és a férjemnek is nagyon tetszett. Keresek neveket, de nem találom, egyszerűen nagyon ragaszkodunk a Viktorhoz, de egyszerűen nem tudok. Ti elállnátok egy olyan névtől, ami tetszik nektek, mert közeli barátotok is azt adta a fiának?
2021. dec. 4. 16:55
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
92%
Engem nem érdekelne, hogy ugyanúgy hívják. 100 000 Viktor és 800 000 000 Victor, Victroian meg Victorio van a világon. Ti találtátok ki hamarabb, és nem masokhoz kéne igazítani a gyereketek nevét.
2021. dec. 4. 18:03
 22/42 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem, kérdező. Mi bajod van azzal, hogy ők is Viktornak nevezik a gyereküket? Ha nem egy a vezetéknév, akkor nem hiszem, hogy ennek befolyásolnia kellene a döntéseitekben.

Ha a te Viktorod meg az ő Viktoruk majd együtt fognak bandázni, akkor majd nyilván lesz egy kis kavarodás. Pl:

- Viktor megint a kutya vizéből ivott.

- Melyik Viktor? A mi Viktorunk vagy a tiétek?

Viszont a gyerekeket nem hiszem, hogy zavarni fogja.

2021. dec. 4. 18:09
 23/42 anonim ***** válasza:
58%

Hiszti,egy pohár vízben.

Kisebbik fiamat imrének hívják úgy mint a szomszéd 60+ bácsit

Nálunk Pl idősebb fiamat Péternek hívják pont úgy mint apukáját , sőt a rokonságban + 1 Péter van

Nálunk ilyenen nem szokás ki akadni .

2021. dec. 4. 18:10
 24/42 anonim ***** válasza:
92%
Én sem értem a problémát. Az egyik unokatesóm azt a nevet kapta, amit én. A férjemnek ugyanaz a neve, mint a nagybátyjának. Ráadásul nem egy különleges név. Egy volt munkatársam is panaszkodott, hogy a volt osztálytársa azt a nevet adta a gyerekének, amit ő akart. Hanna volt ez a név, ami évek óta az első helyen áll gyakoriságban.
2021. dec. 4. 18:20
 25/42 anonim ***** válasza:
92%
Fiamnak elég gyakori neve van, van aki azt hitte, hogy az egyik barátunk után neveztük el, de munkatársaim/volt osztálytársaim gyerekeinek is ugyanaz a neve. Egyáltalán nem zavart, és nem is zavar most sem.
2021. dec. 4. 18:24
 26/42 anonim ***** válasza:
29%

Te rohadtul mást írtál, mint ahogy a sztori szól, nincs értelme ezeket összehasonlítani. Szomszéd Imre meg a fiad, Imre között annyi a kapcsolat, hogy szomszédok. Fiad apja meg fiad között az a kapcsolat, hogy családtagok, viszont ott közös megegyezésen alapult, hogy a fiú is Peti lesz az apja után.

És igen, elég zavaró lesz. Hogyha valóban olyan közeli barátok, akkor szerintem a gyerekek is sokat lesznek együtt, mert egyidősek, és mert a szülők barátok.

Most képzeld el, hogy a saját gyerekedet Nemeth Petikének, a férjedet meg Németh Petinek kell szólítanod baráti társaságban, mert egyik barátod a te Németh Petikéd előtt szült 2 hónappal egy Takács Petikét. És mivel a mai világban mindenki Pc, meg mindenki a saját gyerekét nevelheti, bármennyire idegesítő a másikgyereke, nem szólhatsz rá, és akkor jön a "Németh Petikézés".

2021. dec. 4. 18:33
 27/42 anonim ***** válasza:
56%
Érthető, hisz te előbb tudtad, hogy fiú és meg is mondtad nekik, hogy milyen nevet szeretnél és utólag beböfögik hogy ők is ezt adják. Igenis egy jó barát nem ilyen sunyi, hanem legalább megkérdezi, hogy mit gondolsz erről. Legyen a tied is Viktor és őket meg küld el a fenébe.
2021. dec. 4. 18:37
 28/42 anonim ***** válasza:
66%
Nekem 2 barátnőm nyúlta le 2 fiú nevünket úgy,hogy tőlem hallották először és maguktól biztosan nem akadt volna meg a szemük. Mindenesetre lányaink lettek, de akkor is elég cinknek tartom..
2021. dec. 4. 18:52
 29/42 anonim ***** válasza:
80%
Én fel tudtam úgy nőni, hogy a mostoha húgommal egy a nevünk. Simán túlélhető. És össze sem kevertek soha.
2021. dec. 4. 18:58
 30/42 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ez túl van spilázva. Mikor a lányunkat vártuk, két név között vacilláltunk, és egy baráti párnak az egyik nagyon megtetszett, drukkoltak, hogy az legyen. Aztán amikor kiderült, hogy nekik is lányuk lesz. mi mondtuk, hogy felőlem az övékét is hívhatják így :D Tényleg nem zavart volna. Amúgy tök jó név a Viktor, szerintem se válasszatok másikat :)
2021. dec. 4. 20:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!