Megosztó téma! Boltban etetés?
Én így nevelem a fiam, hogy amíg nem fizettük ki addig semmit nem eszünk meg, nem bontunk ki. 2 éves és gyönyörűen megtanulta.
Komolyan érdekelne hogy aki oda adja, az miért? Éhen hal 10 perc alatt? Így legalább csendben van? Nem gondoljátok, hogy meg kell tanulnia türelmesnek lenni és hogy nem mindig az van amit akar?
Sose evett egyik gyerekem se boltban.
Egyik alkalommal viszont nagyon vicces volt. Kb. 3 volt a nagyobb, amikor tanúja volt, hogy egy nála nagyobb gyereknek odanyomják a kezébe a péksütit.
Nem kiabálva, de tökéletesen érthető hangerővel megkérdezte, hogy a "nagyfiú nem tud várni?".
Azt a képet, amit a szülők vágtak, fel kellett volna venni.
"Néha én is bele kostolok, nem az a baj ha eszed hanem ha utána nem fizeted"
Van egy szokás, ami még annál is prolibb, amikor valaki a gyerekét eteti boltban - az, mikor maguk a felnőttek esznek bele az élelmiszerekbe.
Ember, egy társadalomban éltek, nem állatok vagytok, hogy ott zabáljatok, ahol éppen kedvetek van hozzá. A boltok előírása alapján tilos fizetés előtt elfogyasztani az ételt, minek mentek olyan helyre, aminek az előírásait nem tudjátok betartani?
Meg nem is értem, felnőtt emberek létére nem bírjátok ki, hogy bele ne egyetek valamibe a boltba?
Sok proli. Mondjuk, már a helyesírásodon is látszik, milyen rétegbe tartozol, mit vár az ember...
27. Vagyok. Nem értem. Miert ne fizetném ki? Eleve azt írtam, hogy nyilván ki kell fizetni.
Az étteremben is kifizetem, akkor is ha nem ízlik valami, szóval akinek ennyi a reakciója azt nem is értem.
Amúgy megkérdeztem, hogy mi ezzel a baj tulajdonképpen, mert egyáltalán nem értem, de erre senki nem válaszolt.
Miert zavar ha 10 perccel később fizeti ki valaki a kiflit, nem károsít meg senkit, különösen nem titeket.
Ráadásul nem olyan, mintha kifestened a kormod stb, mert nem arról van szó, hogy a felnőtt leül és a Tesco közepén megvacsorázik.. vagy hoz egy kést és akkor megkérni magának a kiflit, kivont egy sonkát stb, hanem hogy a gyerek megeszik egy szem péksüteményt.
Jó, az angolokra jellemző gyermeknevelési kultúrát is hagyjuk, még annyi hisztis, követelőző csemetét életemben nem láttam még egy négyzetméteren, mint amikor ott éltem.
Itt nem arról van szó, hogy tartsuk tiszteletben, hogy mindenki másként nevel. Ez tévedés. Vannak együttélési szabályok, amelyek akkor érvényesek, Ha nem foglalják őket törvénybe. De a boltban jogszabályok is vannak, amiket viszont be kell tartani. Pl. hogy a termék akkor a vásárlóé, ha kifizette.
A kérdést én jogosnak tartom, nem provokatívnak.
"Amúgy megkérdeztem, hogy mi ezzel a baj tulajdonképpen"
Például az, mint írtuk, hogy a bolti jogszabályokban szerepel, hogy vásárlás előtt tilos elfogyasztani a megvásárlandó ételt. Mert az nem a tiéd. Ne hasonlítsuk már össze az étteremmel, aminek más az egész funkciója.
Másrészt gáz, hogy ezt a példát mutatják, hogy felnőtt emberként annyira nem tudtok uralkodni az ösztöneiteken, hogy kibírjatok egy órát, félórát evés néllkül.
Az egésszel az a baj, hogy ezzel is csak arra tanítod a gyereket, hogy nem kell betartani az elöírásokat, nem kell megtanulni várni. Most lenne, ha nevelnétek inkább?
Feltételezem, ha felraknád a netre eladni a gyerekruhákat, amik nem kellenek, valaki meg jönne, hogy gyorsan elviszi benne a gyereket a játszótérre, aztán majd utána kifizeti, biztos csak hápognál, hogy képzeli, hogy nem fizeti ki, de használni akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!