Tízórai a játszótéren?
Azoknak a szülőknek szólna a kérdésem, akik kisebb-nagyobb babákkal, gyerekekkel járnak rendszeresen játszótérre.
Mit gondoltok, jó/helyes/szükséges a játszótérre vinni a tízórait, vagy akárcsak kis rágcsát, és a többi gyerek előtt etetni vele a gyereket? Akikkel eddig így találkoztam, persze mindig megkínálták az én gyerekemet is, de csak miután már odament, mert megkívánta (14 hónapos). Többségében hasonló, másfél év körüli/alatti gyerekesek vannak, náluk láttam ezt.
Én nem veszem olyan szigorúan, hogy már pedig csak ezt és ezt és ekkor meg akkor ehet a gyerek, de én magam csak vizet szoktam a gyerekemnek vinni a játszótérre, mert vagy előtte, vagy utána, de otthon úgyis kap enni. És azok a gyerekek se olyanok, hogy már összezuhannak éhségükben, és hazáig nem bírnák ki, hanem inkább a szülő "tukmálja" rá, kirakja a padra, és nyilván, egy jó étvágyú kisgyerek meg amint kaját lát, már szalad.
Nekem inkább kicsit kellemetlen, hogy az én gyerekem megy oda és kér a máséból, de ha már ott esznek előtte, és meglátja, főleg, ha megkínálják, akkor engedem, hogy egyen (volt olyan, hogy a nyitott doboz ott volt a padon, és venni akart belőle, azt nyilván nem hagytam, de ha kínálták, akkor nem szóltam rá). Én nem viszek semmit, így lejmolásnak érzem, ha az én gyerekem ráröppen máséra, viszont vinni meg pont azért nem akarok, mert nem tudhatom, melyik szülő ragaszkodik a "szigorú" etetéshez, és nem hoznám kellemetlen helyzetbe, hogy a gyerek kér, ő meg nem, vagy nem szívesen engedi, hogy egyen belőle.
Gyümölcsökről, meg kekszről, ropiról, kölesről van szó.
Ti mit gondoltok erről? Ha visztek, adtok másnak? Ha más hoz, elfogadjátok? Egyetértetek a játszótéri etetéssel vagy sem?
Pár hónapja tettem fel a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
A nagyobb 6, kisebb 2, de sose vittünk játszótérre vizen kívül bármit is. Sokszor azt se. Általában 1,5-2 órát vagyunk lent egyhuzamban.
A nagy sose ment oda kajáért, ha kínáltak elutasítottam. Tény, sokszor kínos volt, mert egyenesen tukmálták.
A kicsi könnyebben elcsábulna, de megérti.
2#
Köszi, elolvasom az ottani válaszokat is!
Bennem is az van inkább, hogy csóri gyerekkel tolnak ki, és hoznak engem is kínos helyzetbe, mert hogy mondjam meg neki, hogy abból nem ehet, ha már konkrétan tolják elé a kaját. És mondom, nem éhségből csinálja, de egész nap csipegetne valamit, ha kiraknánk elé. Ez bosszant, nem tőle sajnálom, meg nyilván nagyobb korában már meg lehet neki magyarázni, hogy idegenektől ne fogadjon el semmit, de ehhez véleményem szerint még túl kicsi, úgyse értené.
5# Nem bonyolult, de még szerintem korai.
Mindenesetre a kérdés nem a gyerekem evésére vonatkozott, mielőtt ennyire elkanyarodnánk.
Mindig van nálunk, de ha csak nem nyűgösködik és szól, hogy éhes, akkor nem vesszük elő. Tudja, hogy mindig rejt valamit a táska, de csak úgy nem szokta kérni. Kínálni nem szoktunk. Ha odajön egy gyerkőc, hogy kér, akkor is rá szoktam nézni anyukára, hogy adhatok-e neki. Ha nincs ellenére, akkor vegyen csak, ha ellenére van, akkor pedig ő maga szól a gyerekének. Én emiatt nem érzem kellemetlenül magam.
Azokat én sem értem, akik tipikusan úgy készülnek, hogy a játszótéren uzsiznak. Nyilván azért a jó étkű gyerekek nyála csorog közben, pedig lehet fél óra múlva megyünk haza ebédelni. Főleg azt nem szeretem, amikor olyan dolgokat kínálgatnak, amit én nem is etetek a gyerekkel (csokis keksz pl.). Ezzel is megbarátkozom, csak nem bánnám, ha a többi anyuka is hasonlóan járna el. Ne tukmálja, ha tukmálja se vegye "kötelezőnek", hogy azt nekünk el kell fogadni. Meg szoktuk beszélni egyébként, hogy egy darabot vehet, de utána megyünk ebédelni/uzsonnázni, úgyhogy több nincs. Ez az anyukáknak is átjön általában. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!