Tízórai a játszótéren?
Azoknak a szülőknek szólna a kérdésem, akik kisebb-nagyobb babákkal, gyerekekkel járnak rendszeresen játszótérre.
Mit gondoltok, jó/helyes/szükséges a játszótérre vinni a tízórait, vagy akárcsak kis rágcsát, és a többi gyerek előtt etetni vele a gyereket? Akikkel eddig így találkoztam, persze mindig megkínálták az én gyerekemet is, de csak miután már odament, mert megkívánta (14 hónapos). Többségében hasonló, másfél év körüli/alatti gyerekesek vannak, náluk láttam ezt.
Én nem veszem olyan szigorúan, hogy már pedig csak ezt és ezt és ekkor meg akkor ehet a gyerek, de én magam csak vizet szoktam a gyerekemnek vinni a játszótérre, mert vagy előtte, vagy utána, de otthon úgyis kap enni. És azok a gyerekek se olyanok, hogy már összezuhannak éhségükben, és hazáig nem bírnák ki, hanem inkább a szülő "tukmálja" rá, kirakja a padra, és nyilván, egy jó étvágyú kisgyerek meg amint kaját lát, már szalad.
Nekem inkább kicsit kellemetlen, hogy az én gyerekem megy oda és kér a máséból, de ha már ott esznek előtte, és meglátja, főleg, ha megkínálják, akkor engedem, hogy egyen (volt olyan, hogy a nyitott doboz ott volt a padon, és venni akart belőle, azt nyilván nem hagytam, de ha kínálták, akkor nem szóltam rá). Én nem viszek semmit, így lejmolásnak érzem, ha az én gyerekem ráröppen máséra, viszont vinni meg pont azért nem akarok, mert nem tudhatom, melyik szülő ragaszkodik a "szigorú" etetéshez, és nem hoznám kellemetlen helyzetbe, hogy a gyerek kér, ő meg nem, vagy nem szívesen engedi, hogy egyen belőle.
Gyümölcsökről, meg kekszről, ropiról, kölesről van szó.
Ti mit gondoltok erről? Ha visztek, adtok másnak? Ha más hoz, elfogadjátok? Egyetértetek a játszótéri etetéssel vagy sem?
Mi főleg nyáron egész délelőtt (8-11) kint voltunk a fiammal (most 16 hónapos) a játszótéren,így egyértelműen vittem neki a tízórait, ami nálunk mindig gyümölcs. Ha jelezte, hogy éhes, leültünk megenni.
A más étele pedig: ha ő odamegy, és még is kínálják belőle, én egy darabot engedek venni, és ennyi. Érdekes módon a többi szülő ezt nehezebben veszi be, mint a gyerek 😄 Szépen elmagyarázom neki, hogy az nem a mi ennivalónk, megkínálták, egyet megkóstolhat, a többi a tulajdonosé 🙂
Soha nem vittem még játszira kaját.
Azzal viszont nem.értek egyet amit mondasz, hogy még kicsi, úgysem érti meg. De megérti, csak egyszerűbb neked magyarázkodni, mint nevelni.
Hogy gondolod, mikortól érti meg? Hétfőn még vehet más kajájából, mert még kicsi, de kedden már nem, mert már nagy lett?!
Ha neked ez kellemetlen, akkor következesen soha ne engedd neki, pár alkalom után meg fogja tanulni a szabályokat.
A saját gyerekedért te felelsz, ha te nem akarod a játszin etetni, akkor ne tedd, de mást ezért nem hibáztathatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!