Nárcisztikus anya csecsemőjére veszélyes lehet?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Röviden a kérdés az lenne mennyire kell félteni a csecsemőt ha az anyuka nárcisztikus és borderline tüneteket mutat a környezet és a csecsemő felé is. Elviselhetetlen viselkedés a környezettel, minden apró kritikára szinte dühosen válaszol, a baba 6 hónapos és sokszor ideges rá amit próbál álarc mögé bújva rejtegetni, pszihiáternél bevalotta hogy zavarja a gyerek sírás, de igazából minden zavarja ha a baba nem akar aludni vagy éppen nyugtalan. 2 hónapos korában tett olyan mozdulatot már dühében ami ilyesztő volt. A pszichiáter kevert szorongásos depressziót állapított meg kapott rá gyógyszert a depressziós tünetek most már csak akkor jönnek elő ha nem tudja letagadni valamilyen dolgot és nincs meg az igaza. Mennyire kell félni kettesben hagyni a babával? A nagymama és lánya viszony is mintha csak egy ilyen színész szeretet lenne a külvilág felé a 4 fal között meg terror volt.#Nagyon veszélyes #Kevésbé veszélyes
2021. dec. 2. 18:29
31/41 A kérdező kommentje:
Mindenképpen a gyerek biztonsága az első. Ideiglenes elhelyezes nem tudom hogyan megy de nála nem lenne biztonságban főleg hogy a szüleihez vinné máshova nem tud. Terror háza. Mi alapján döntik el az ideiglenest? Én nekem kell kérni?
2021. dec. 2. 21:58
32/41 anonim válasza:
Mielőtt bármibe belekezdesz, egy szó nélkül elmész jogi tanácsadóhoz,vagy családsegítőbe, elmondod ma a helyzet és okosabb leszel, megmondják mik a lehetőségeid.
33/41 A kérdező kommentje:
32.voltam már. Egyik gyamugyugynel személyiség jogot sertek a felvétellel, a más kirendeltsegnel használható bizonxiteknak. Gyermekjoletoseknek jeleztem alapellatas miatt mert abba van ingyenes pszichológus de a mi kirendeltsegunknek pont nincs. És még cserébe hogy féltem a gyereket körbe i telefonáltak önkormányzat, gyerek orvos stb hogy el akarom venni a gyereket és hogy felvetelem van. Pedig ebből háború lesz mert majdnem úgy érzem még a gyetmekjoletisek is ellenem fordulnak mert mertem segítségét kérni. Ha latogataskor elmondjak a. Páromnak a felvételt és hogy bizonyitekom van akkor onnan nincsen vissza út. Holnap jönnek látogatni.
2021. dec. 2. 23:21
35/41 A kérdező kommentje:
Azóta ott tartunk hogy a gyamugy gyermekvedelem alá veszi a gyereket. 13an kellene mennünk a tárgyalásra viszont a pszichiáter meg 12ere beutalta befekvesre kivizsgálásra. Anya gyerek kapcsolat nem javul, anya és környezete rosszabbul. Saját szülei előtt természetes olyan álarcot vesz fel hogy semmi nem láttszik az egészből hogyan viselkedik a gyerekkel és velem.
2021. dec. 26. 17:57
37/41 anonim válasza:
Reméljük, jól vagytok a babával és az ügy is megoldódott.
38/41 anonim válasza:
Amugy engem csecsemo koromban majdnem megolt az anyam a szules utani depressziojaban, egyaltalan nem is akart gondozni, csomoszor a mamam latta el az alapveto dolgokat. Egy nap arra ert vissza a szuleim lakasaba, hogy anyam a labamnal fogva fejjel lefele tartva rangatott, mert sirtam es nem aludtam el. Ez nagyon veszelyes, jol cselekedtel, hogy elinditottad az eljarast. Remelem jol vagytok a babaval es hogy az anyuka is fel tud epulni ebbol, az lenne a legjobb szerintem.
39/41 anonim válasza:
Nekem anyám nárcisztikus. Kamaszkoromban kedélyesen mesélték, hogy babakoromban az volt a szokásom, hogy az ágyban térdelve falba verdestem a fejem. Mondták, hogy kipróbálták olyan erővel utánam csinálni, hogy mennyire fájhat, és úgy vélték, hogy eléggé.
Serdülőkoromban szociális fóbiám lett, ehhez később depresszió társult. Kognitív terápiával, 8 évi gyógyszerszedéssel lettem újra egészséges.
40/41 anonim válasza:
Bocsánat, egy mondatom elég össze-vissza lett az átírás miatt. Javítanám:
Mondták, hogy kipróbálták, mennyire fájhat, ha ugyanolyan erővel utánam csinálják és úgy vélték, eléggé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!