Mi a véleményed az SZJA visszatérítésről?
Értem... Szóval a sok gyermektelen aki sajnálja most a gyerekesektől ezt a 800ezer ftot az
1: gondolkodjon amúgy mennyibe kerül egy gyermek havonta/évente stb...
2: bruttó 400ezres fizetéssel számolva 40 év munka alatt 6 millió Ft nyugdíjjarulekot sem vonnak le egy embertől. Ez kB 2-3 évi nyugdíj összege. Mikor ez a sok gyermektelen ember nyugdíjba megy és ennél többet él nyugdíjasként akkor az a sok gyerek akinek most a szülei kapnak egy kis pénzt EGYSZERI alkalommal, azok a gyerekek fognak ám dolgozni és nektek nyugdíjat termelni...
Ja értem az nem számít... Csak most megint sajnáljuk egy adott rétegtől a pénzt... Én ugyan egyedül nevelem a fiamat és kB 500ezret tudok igénybevenni majd, de ha nem kapnék akkor sem sajnálnám a családoktól...
Hát ja, a gyerekkel valójában jóval több adót fizetek, mert iszonyú sokat kell költeni egy gyerekekre. Apróság, de a nyamvadt babaápolasi szereken 27 % ÁFA van.
Mellesleg mondd csak, szerinted egy gyerek mennyibe kerül havonta? Amit visszakapunk, abból kb. fél évig eltartható egy gyerek.
És hidd el, szívesebben túlóráznék PÉNZÉRT, ehelyett munka és háztartás után/helyett/mellett még belevetem magam a törtek világába, és a perzsa háborúkat is megvitatjuk, mert a napközben nincs idő ilyesmire. És rettegek, nehogy MEGINT 10 nap karanténba kerüljön a gyerek egy osztálytarsa miatt, mert már nincs több szabadságom, hogy itthon legyek vele az online tanulást koordinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!