Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az SZJA...

Mi a véleményed az SZJA visszatérítésről?

Figyelt kérdés
Lehet a kérdésem némileg vitaindító lesz és nem is baj, csak kérlek, hogy intelligensen tegyétek mindezt. Én pár napja egy számomra "sokkoló" beszólást kaptam ezzel kapcsolatosan, amit most direkt nem szeretnék leírni egyelőre, hogy ez ne befolyásolja a válaszokat. De a lényeg, hogy emiatt fogalmazódott meg a fejemben a kérdés. Nektek mi a véleményetek erről és a jogosultsági körökről akár jár nektek, akár nem?
2021. nov. 29. 13:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy mi szívjuk meg, de jó egy kis pénz, ami nem az ő zsebükbe vándorol helyettünk, és nem üres stadion lesz belőle.
2021. nov. 29. 18:57
 22/35 anonim ***** válasza:
59%
Miért, nincs igaza?
2021. nov. 29. 19:51
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát jövőre a 25 alattiak (is) mentesülnek az SZJA fizetés alól, úgyhogy ilyen alapon a fiatalokat is támogatják.

Nyilván ez egy kampány dolog és nem rászorultság alapon megy, hiszen azt kapja mindenki vissza, amit befizetett.

Ennyi, ha valakinek jár akkor hülye lenne nem örülni neki.

Én csak azt bírom aki nincs bejelentve, nem dolgozik vagy GYES-en van, tehát nem fizet adót és most háborog, hogy ő kapja a Csp-t, miért nem jogosult a visszatérítésre…

2021. nov. 29. 20:02
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősöm háborog, hogy neki nem jár. Meg hogy az se jár. De hogy 25 éve nem emeltek csp.

Mondtam neki, hogy mit vár, ha 20 éve külföldön dolgozik, oda fizet adót?

2021. nov. 29. 20:29
 25/35 anonim ***** válasza:

Akkor ennyi erővel miért kapnak a nyugdíjasok prémiumot, meg majd 13.havi nyugdíjat, meg miért pont bizonyos dolgozók kaptak plusz pénzeket a covid miatt meg stb, stb. Mindig lesz oylan, hogy valakinek nem jó. Nekünk ez nagyon jól jön, tehát mi örülünk neki.

Tény, hogy aki nem nevel gyermeket, az ezt rosszul erinti.

2021. nov. 29. 23:20
 26/35 anonim ***** válasza:
5%
Szemétségnek tartom. A gyerektelenek nem fizetnek adót talán? Kapják vissza a gyerekesek, oké, de akkor a gyerektelenek fizetéséből ne vonják le többé az adókat. Mintha akkora teljesítmény lenne szülni...
2021. nov. 30. 06:12
 27/35 A kérdező kommentje:

Én elfogadok minden véleményt, az övét is elfogadnám, ha nem éreztem volna egy kicsit ki a hangsúlyból, hogy inkább ilyen személyünk elleni irányultságú beszólás lett volna mintsem általános vélemény megfogalmazás.

Az én észjárásom szerint a kormánytól ez nem egy rossz döntés. A nyugdíjasokat megvette, a családokat folyamatosan megveszi. A 25 év alattiaknak is beígérte a megvásárlást (szja mentesség), ott maradt egy réteg, talán az egyik leghangosabb, ugyanakkor a legkisebb. A fiatal, jellemzően értelmiség, akik semmilyen támogatást nem kapnak. Hiszen 25 évesen jó ha már dolgoznak egyáltalán és nem valamelyik egyetemi padban ülnek, a gyerekvállalás meg még sehol. Ennek a rétegnek egy kis szegletét érinti a várandóssági alapon kiosztott visszadó, tehát pipa. Ha a szavazatokat ennél a rétegnél nem is sikerül megvásárolni, azért legalább arra elég, hogy betömje a szájukat egy időre, vagyis kevésbé legyenek hangosak.

Fenti szubjektív meglátásomat arra alapozom, hogy nyilván az jár a legjobban az szja visszatérítéssel, aki jó fizetésért dolgozik és úton van a gyereke (vagy max egy van). Így van esély akár duplázni a maximális adóvisszatérítést, vagyis egy fiatal családba több, mint 1,5 millió forint érkezik. Ez azért már egy szemmel is jól látható összeg. Ugyanakkor az tény, hogy nyilván ilyen fizetések mellett nem feltétlenül szorul rá az ember, de adják, nyilván elfogadjuk és örülünk, hogy a baba érkezése nekünk kvázi így "nem kerül semmibe".

Azoknak a savanyúságát megértem, akik ebből is kimaradnak. Azokét nem, akik 3+ gyereket nevelnek, anyuka nem dolgozik, apuka is minimálbérért és megy a pampogás, hogy ők nem fognak semmit kapni.

2021. nov. 30. 08:13
 28/35 anonim ***** válasza:
17%
A normálisan dolgozó gyerektelenek mikor lesznek emberszámba véve? Gyereket csinálni a hülye is tud mégis ők vannak ajnározva állandóan.
2021. nov. 30. 18:21
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

28, mi tart vissza, de komolyan, ha szerinted olyannyira megéri?

Egyértelműen kimutatható, hogy egy gyerekes pár a korábbi életvitelét tekintve az összes kedvezménnyel együtt is több adót fizet, mint korábban gyerektelenként, mivel a legnagyobb adóteher a fogyasztási adó hazánkban, ami alól semmilyen mentesség nincs.

Ha nem hiszed, próbáld ki! ;)

2021. nov. 30. 18:39
 30/35 anonim ***** válasza:
15%

29es talán egy méheltávolító műtét...

De akkor is, ha túlórázni kell, először a gyerekteleneket veszik elő. Ünnepnapokon a gyerektelenek melóznak, nekik kevesebb a szabadságuk, én pl rengeteg adót fizetek, de ebből is kimaradok. Akkor ne kelljen adót fizetnünk, ha már semmit sem kapunk belőle. Egészségügy romokba, közelekedés, romokban, oktatás romokban..mire is fizetünk?

2021. nov. 30. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!