SZJA visszatérítést ugye kapni fogok viszont a családi adókedvezményt adóbevalláskor kérem. Ilyenkor 2 utalás van?
Figyelt kérdés
Vagy egy összegbe kapom meg a kettőt? vagy ilyenkor hogy van?2021. nov. 26. 10:21
1/13 anonim válasza:
Több szja-t fizettél be, mimt 809e forint?
Igen, 2 utalás lesz.
2/13 anonim válasza:
Nekem azt mondta a könyvelő, hogy mivel nem kértem minden hónapban ezért az SZJA visszatérítéssel együtt fogom megkapni februárba.
A családi adókedvezményt az SZJA- ból lehet érvényesíteniés mivel teljes összeget fizettem havonta azt is kapom vissza. Az adóbevallásnál már nem lesz mit visszaigényelni.
3/13 anonim válasza:
adóbevallásban tudod visszaigényelni a családi adókedvezményt, kb májusban-júniusban fogod megkapni valamikor, de semmiképpen se az SZJA visszatérítéssel. És csak akkor ha többet fizettél be mint 809ezer.
5/13 anonim válasza:
Igen most utánanéztem és igazatok van. A bevallásban kell majd visszaigényelni. Így bízzon az ember a könyvelőjében.....
2-es voltam.
6/13 A kérdező kommentje:
en is igy tudtam.... de sokallom hogy 120 ezer a csaladi adokedvezmeny meg meg amit kapunk szja 600000.... a konyvelo szerint egybe lesz az utalas februarba mert szerinte nem 2 reszletbe kapok illetve ugy tul sokat kene utaljanak hogy valos legyen
2021. nov. 28. 10:38
7/13 anonim válasza:
Te is válts könyvelőt, de rohadt gyorsan.
8/13 A kérdező kommentje:
inkabb felhivom a navot az a biztos.... es megirom ha igazatok van :) neha a konyvelo is benez dolgokat hisz emberbol van de jo lenne tudni mi lesz
2021. nov. 29. 06:32
9/13 anonim válasza:
Összeadva 720.000, persze, hogy így kapod, mert 809e a határ. Ha 809e felül lenne még befizetett szja, azt kaphatnád utólag családi kedvezményként.
10/13 anonim válasza:
9. De a családi adókedvezményről az SZJA bevallásban kell nyilatkozni. Azt pedig nem fogják kifizetni februárban mert május 20ig kell beadni, kb március akárhánytól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!