Mi a véleményed az SZJA visszatérítésről?
Persze, hogy nincs rá biztosíték, csak mondom, hogy ilyen nincs, hogy "én magamnak vállalok gyereket". Minden nemzetnek érdeke, hogy gyerekek szülessenek, akik majd ha felnőnek, akkor szerves részei lesznek a társadalomnak, pörgetik a gazdaságot stb. Szerintem pozitív, hogy az állam ebbe fektet, a család a nemzet alapja. Arról nem az Orbán Viktor tehet, hogy nem minden ember lesz mintapolgár 18 éves korára.
Igen, nyilván a közelgő választások is közrejátszanak a nagy pénzosztogatásokban, de melyik párt nem csinálja ugyanezt? Ez a kampány része, minden párt leígéri ilyenkor a csillagokat is. Az más kérdés, hogy utána lesz-e belőle valami.
"#4 GYED után is jár."
Gyesről megyek vissza.
Amikor jött a hír az elején, mondtuk is férjemmel, hogy de jól járnak egyesek. Próbálnak szavazatokat szerezni.
Aztán kijött a rendelet, kiderült, mi is kapunk, férjem oldaláról a maxot. Jól fog jönni, örülünk is neki, nem tagadom. Megérdemelten kapjuk? Lehet, hogy nem, ez van.
Igazából nem is maga a megjegyzés volt számomra a sokk, erről nyithattunk volna értelmes vitát, hanem akitől jött és amilyen stílusban. Kicsit keserű a szőlő alapon vágta hozzánk egy baráti társaságunkban valaki, hogy ezzel megint csak olyanokat támogatnak, mint mi, aki abszolút nem szorul rá. Ők, akik tisztességes fiatal pár, csak azért nem kapnak semmit, mert még nem tartanak ott a kapcsolatukban, hogy babát vállaljanak.
Elgondolkodtam rajta. Én nem a rászorultsági alapot látom ebben, hanen a kampányfogást.
Mindenki az kapja vissza, amit befizetett. Miért érdemli meg jobban az, aki már gyereket nevel, mint az aki várandós és valóban... miért csak ez a réteg számít? Avagy azért, mert nem szorulunk rá, miért ne jöhetne jól akár nekünk is ez a pénz?
Szóval csak nem annyira értem az embereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!