Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit reagálnátok, ha folyamatos...

Mit reagálnátok, ha folyamatosan "rossz" ajándékot adnának a gyerekeidnek ünnepekre?

Figyelt kérdés
Tudom, a szándék a fontos... stb. De engem bosszant a dolog. Anyósom csinálja. Nyilván nem rossz ajándék, ezért is raktam idézőjelbe, de nem megfelelő. Anyósom minden ünnepre ruhát ad a gyerekeknek, hiába mondom, hogy az nem kell. Ráadásul nem valami mesehősös/tüllös/hercegnős ruhákat, aminek a lányom örült volna (most már 6 éves, az oviban volt oda ezekért a ruhákért), hanem amit a turiban talált és kb. jó méret. Még a méretet se találja el, volt már, hogy 4-5 évesen kapott 2 évesre ruhát. , Több nagyobb gyerektől kapunk zsákszámra ruhákat. Értem, hogy spórolni akar, de egy tábla csokival is többre mennénk. Most is a fiamnak lesz születésnapja, meg ugye ott a karácsony, már nézegette a méretét, hiába mondom, hogy 3 zsáknyi ruha van a fiamra, nem kell még egy nadrág/pulcsi, de csak ruhában tud gondolkodni. Játékot onnan sose kapnak, mert így is annyi van és annak semmi értelme... igen, de annak legalább örül a gyerek. A bugyinak és zokninak meg nem. De ez nem hatja meg. Csak a gyerekek csalódottak, ki se akarják csomagolni, mikor megkapják az ajándékot. Pedig többször felajánlottam, hogy én beszerzek valami kis játékot, aminek örülnének, ha ő nem tud kitalálni semmit. Akár ki is fizetném, csak legyen az, hogy azt ott hozta nekik a Jézuska. De nem kér belőle. Dédimama se tud kitalálni nekik semmit, de a nevében már évek óta én szerzem be az ajándékokat és odaadom karácsony előtt neki, a gyerekek meg örülnek, hogy mit kaptak a déditől. Nagynéném nevében is én nézek már ajándékot, mert többször olyat vett, ami egyáltalán nem olyan volt, amilyenekkel szívesen játszanak. Csak anyósom nem kér a segítségemből, aztán mindig csodálkozik, hogy ki se akarják bontani az ajándékaikat ott.

2021. nov. 19. 11:55
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

28!

Teljesen egyetértek azzal a résszel, hogy ilyet nem a gyerek előtt csinálunk.

Ugyanakkor teljesen érthető, ha az ember bosszankodik, ha újra és újra kap valami szemetet, amivel nem tud mit kezdeni és amit szíve szerint dobna is egyből a kukába. Én nem szeretek halmozni, nálunk mindenből annyi van, amennyire szükségünk van, nincsenek speciális outfitek nem létező eseményekre, nem tárolunk 1 millió ágyneműhuzatot, hátha 5 év múlva itt akar aludni 2-nél több ember, és kaja is mindig annyi van, amennyi elfogy. Semmit sem utálok jobban, mint mikor abból áll a fél napom, hogy szemetet rakosgatok balról jobbra, majd jobbról balra. Abban az időben éppenséggel tanulhatnék, sportolhatnék, még többet foglalkozhatnék a gyerekemmel, takaríthatnék, de ha csak a s3ggemet vakarom, azzal is hasznosabban telik az idő, mint mások által idehordott limlomok válogatásával.

Véleményem szerint, mikor valaki arra nem veszi a fáradtságot, hogy értesüljön a másiktól, hogy mit szeretne, mire van szüksége, szereti-e egyáltalán, csak leveszi az első polcról az első sz@rt, az nem törődés, éppen ellenkezőleg. Egyértelmű kommunikációja annak, hogy számára ez teher, ez nyűg, őt nem érdekli.

Párom családjában is éveken át szenvedett mindenki minden családi ünnepen (és abból volt jó sok - nagy a család), mert soha senki nem mondta meg a nagymamának, hogy amúgy azt a sütit, amit ő készít senki nem szereti és mindig kivétel nélkül a kukában landolt. Pedig csak annyit kellett volna mondani, hogy "nagyikám, úgy szeretjük a kókuszkockádat, lehetne, hogy inkább azt készítesz ezentúl és nem piskótát?". De persze ott is ment, hogy nem konfrontálódunk, mi van, ha megsértődik és társai, ezért egyszerűbb, ha inkább kidobják az élelmiszert, amiből akár ehető kaja is készülhetett volna, ha időben szólnak a nagymamának.

Az meg nagyon aljadék elvárás, hogy ha nem kell neked, akkor add el. Ezzel beosztom a másik szabadidejét, miközben nekem semmibe nem telt volna egy rohadt telefont megereszteni és rákérdezni, hogy örülnél-e neki, vagy az unoka örülne-e neki. Ez már tényleg sokszor az a kategória, hogy ha a polcról egy kiló krumplit veszi le, már azzal jobban járt volna mindenki.

Ez pontosan ugyanaz, mint mikor esküvőre 10x megkapod ugyanazt a vízforralót, meg kenyérpirítót. Ha esküvőnél meg lehet mondani, hogy az ajándékot borítókéba kérjük, akkor minden más eseménynél miért kell jó pofát vágni arra, ami vagy szemét, vagy nem tudsz vele mit kezdeni? Miért nem lehet kommunikálni? Miért arról szól mindig az élet, hogy hogyan NE legyünk őszinték egymással és miért kell mindig úgy tenni, mintha minden rendben lenne, miközben valójában mindkét félnek nyűg?

Erről a kedves szüleim jutnak eszembe, akik a 20. házassági évfordulójukon tudták meg a másikról, hogy amúgy utálják azt a száraz pezsgőt, amivel feszt koccintanak, csak mindketten azt hitték a másikról, hogy azt szeretik és ezért csendben maradtak. Ha csak az egyikük kiböki, hogy bocs, én ezt nem szeretem...

2021. nov. 21. 11:45
 32/35 anonim ***** válasza:
69%

Utolsóval maximálisan egyetértek!

Anyukám pl MINDIG megkérdi, hogy mit szeretnénk (kivéve plüssel kapcsolatban a gyereknek). Anyós eddig pénzt küldött, de mikor látta hogy anyukám csomagot ad ő is azt akart, és majdnem sírva fakadtam, hogy mi a fenét kezdjek ezekkel, miközben én az a fajta ember vagyok akit zavar a szemét sziget az óceán közepén, akit szavar ha ki kell dobni a sok kacatot, termeljük a műanyagot... inkább semmit se vett volna! Vagy csak könyvet.

2021. nov. 21. 12:03
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Utolsók: egyétértek veletek, én is ilyen vagyok, utálom halmozni a dolgokat, kerülgetni a vackokat a lakásban. Ugyanakkor fontos különbséget tenni anyós között, aki látványosan x@rik bele és hordja halomszámra az elkopott ágyneműt, meg a kicsit szenilis 80-as nagyi között, aki rommá hatódik a giccses gipszkutyán, én megveszi a 0 nyugdíjából a gyereknek/kamasznak karácsonyra. Na ilyen esetekben kell nagylelkűen elfogadni az ajándékot, és egy kis örömöt kisajtolni magunkból, ha vacaknal tekintjük a ronda, giccses gipszkutyát is, amit a gyerek sem értékel. Ez is emberség kérdése valahol. :)
2021. nov. 21. 21:53
 34/35 anonim ***** válasza:
Hát nálunk ez nem áll fenn, nincs már dédi. Anyós meg 50 max.
2021. nov. 21. 22:03
 35/35 anonim ***** válasza:
80%
33-mas! Teljesen igazad van, nyilván különbség van aközött, hogy anyós jó dolgában odahordja a saját szemetét, és aközött, hogy Torma Piroska a kevéske pénzét is arra költi, hogy Ginának vegyen valamit :)
2021. nov. 22. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!