Az szja vissza igénylés tényleg csak onnantól érvényes hogy betömöttem a 91. Napot?
Úgy értem hogy novemberbe töltöttem be az azt jelenti hogy csak november decemberi szja igényelhető vissza ?
Ez írták egy fórumon. Én úgy tudtam az egész évi viszsa jár. Ki mit tud erről?
Ha vki 900.000 ft szja-t fizetett be 2021-ben,akkor is csak 809e jár vissza. Fennmaradó összeg 91e forint, ebből marad még 10e forint havonta(egy gyerek esetében).
Ha vki pl 300.000 ft szja-t fizetett 2021-ben, visszajar az egész, de nem tudja már igényelni az adókedvezményt.
Google-ban keress rá: Alapvető tudnivalók a családi kedvezmény érvényesítéséhez
Itt olvashatod, hogy a betöltött 91. magzati kor után jogosult a terhes nő és az egy háztartásban élő házastárs. Ezt igényelheted Te vagy a férjed, ami novembertől jár. 1 gyerek utan nettó 10e forint.
Visszado: nav oldalán kell megnézni ezt is, ez az egész 2021-ben befizetett szja-t nézi, visszajár. Max 809e/fő.
Ha valakinek az szja befizetése 2021-ben 900.000 ft, akkor Viszadokent kap 809.000 forintot, és adókedvezményként 10.000 nov, dec hónapokra (ha novemberben tölti a 91. napot). Összesen 829.000 forintot.
Ha kevesebb, mint 809e,akkor annyit, amennyit befizetett.
15# ebben az esetben most kapni fogja még az évben november-decemberre a havi 10e ft családi adókedvezményt, ezt levonják majd a befizetett szja-ból, és a fennmaradót kapja vissza az adóvisszatérítéssel.
Te pedig annyit, amennyi befizetetted volt (809e ft-ig max).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!