Kell nyilatkozatot kitölteni arról, ha évente szeretném (visszaigényelve) érvényesíteni a családi adókedvezményt?
Figyelt kérdés
2021. márc. 24. 18:36
1/9 anonim válasza:
A munkahelyeden nem tud segíteni a HR-es?
2/9 anonim válasza:
Nem kell. Az adóbevallásban kell majd igényelni, azt meg majd jelzed a könyvelőnek, aki készíti és ő intézi
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. márc. 24. 18:49
4/9 anonim válasza:
Igen, kell, ugyanazt mintha havonta, csak azt húzod be hogy nem kéred érvényesíteni havonta a családi adókedvezmény összegét.
5/9 anonim válasza:
Nincs ilyen opció a nyilatkozaton.
Ha kitöltöd és leadod az igénylés, ha nem töltöd és nem adod akkor nem igényled. Mármint havi bontásban.
6/9 anonim válasza:
Bocsi akkor én értek ezen valamit félre évek óta.
4. Nyilatkozom, hogy nem kérem a családi járulékkedvezmény havi összegének érvényesítését.⎕
Akkor ez mit jelent?
7/9 anonim válasza:
6, azt, hogy csak az szja-ból kívánod érvényesíteni, a járulékokból nem.
8/9 anonim válasza:
Én mindig havonta kértem így sokkal több maradt fizetésemböl .
9/9 anonim válasza:
Így van. Azzal csak a járulékkedvezményt nem kéred, de az adókedvezményt igen azáltal, hogy leadod a kitöltött papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!