Melyik születési anyakönyvi kivonat az "érvényes"?
Figyelt kérdés
Adott az eredeti anyakönyvi kivonatom, ahol nem változott semmi sem. 2 hónapja kikértem egy másik anyakönyvi kivonatot, mert nem volt nálam és bonyolult lett volna elküldetni anyukámmal és ezen az okiraton sincs semmi változás. Jelenleg melyik anyakönyvi kivonat az "érvényes"?2020. aug. 3. 21:42
1/4 anonim válasza:
De milyen változást vártál volna, ha ugyanazt kéred ki?
2/4 anonim válasza:
Változás????
És milyen indokkal kértél pótlást? Mert elvileg van egy sorszáma. Ha újat kapsz nem tudom változik e a száma, de akkor a régebbi érvényét veszti.
3/4 anonim válasza:
Mind a kettő érvényes, mivel hiteles a régi is.
Arra figyelj, ha ügyet intézel, akkor mindig az legyen nálad, amelyiket először odaadtad.
pl. Házassági anyakönyvi kivonatból régen frisset kértek a szülészeten, a régi attól még nem veszítette el hitelességét.
4/4 anonim válasza:
Mindkettő érvényes. Nekem is ketto van. Az eredeti hiteles fordítása horribilis összeg lett volna, így kikértem egy újat, ami ugye már egy ideje 3 nyelven van. A régi ott lapul a fiók mélyén, az újat használom mindenhol ahol kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!